مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: رول یا نان دارچینی نوعی شیرینی خوشمزه است که در اصل به سوئد و مهد شیرینیهای خوشمزه یعنی دانمارک تعلق دارد. این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در اوایل قرن 20 وقتی که دارچین از آسیا به اروپا رسید تهیه شد.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220796m.jpeg)
در دانمارک به این شیرنیهای زیبا حلزونهای دارچینی میگویند و معمولا آن را همراه با قهوه یا شیر سرو میکنند. این شیرینی سنتی در سوئد به اندازهای محبوب است که در این کشور هر سال 4 اکتبر را به عنوان روز رول دارچینی جشن میگیرند.
اندازهی رول دارچینی متغییر است؛ سایز کوچک آن حدود 5 سانتیمتر قطر دارد و سایز بزرگ آن حدود 10 سانتیمتر. این شیرینیهای خوشمزه را میتوان به عنوان صبحانه یا عصرانه همراه با قهوه، چای یا شیر میل کردن و لذت برد.
مواد لازم برای رول دارچینی
- آرد نان لواش یا فانتزی: 5 پیمانه
- مایه خمیر: 2٫5 قاشق چایخوری
- شیر ولرم: 2 پیمانه
- شکر: یکسوم پیمانه
- روغن مایع: یکسوم پیمانه
- کره: 100 گرم
- دارچین: 3 قاشق چایخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای مغز نان
- شکر قهوهای: 2 قاشق غذاخوری
- شکر سفید: 2 قاشق غذاخوری
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220828r.jpeg)
![طرز تهیه رول دارچینی؛ خوشعطر و بو طرز تهیه رول دارچینی؛ خوشعطر و بو](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220859j.jpeg)
طرز تهیه رول دارچینی
1. برای شروع مایه خمیر، روغن مایع و یکسوم پیمانه شکر سفید را با شیر ولرم مخلوط کنید تا جایی که مایه خمیر و شکر حل شوند. 10 دقیقه این ترکیب را به حال خود بگذارید تا خمیر مایه فعال شود. تولید اندکی حرارت و ایجاد حبابهای کوچک نشان میدهد که خمیر مایه فعال شده است.
وقتی خمیر مایه فعال شد نمک و آرد را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد و منسجم شود. بسیار مهم است که آرد را یکجا اضافه نکنید؛ میزان جذب رطوبت آردها باهم متفاوت است و ممکن است به همهی آرد احتیاج نداشته نباشید.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220875f.jpeg)
2. میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت 15 دقیقه روی آن ورز دهید، تا جایی که حالت کشدار و لطیف پیدا کند. اگر رطوبت خمیر زیاد بود و به دست شما میچسبید، با احتیاط و کم کم دوباره به آن آرد اضافه کنید.
خمیر ورز داده شده را داخل ظرفی که از قبل چرب کردید قرار دهید. روی ظرف را سلفون بکشید، یک دستمال تمیز بیندازید و در جای گرمی بگذارید. اجازه دهید خمیر برای مدت 1 الی 2 ساعت استراحت کند و حجم آن دوبرابر شود.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220906y.jpeg)
3. برای آماده کردن مغز رول دارچینی، کرهای را که هم دمای محیط شده است با دارچین، 2 قاشق غذاخوری شکر سفید و 2 قاشق غذاخوری روغن قهوهای مخلوط کنید. اگر شکر قهوهای نداشتید میتوانید به جای آن هم از شکر سفید استفاده کنید.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220953z.jpeg)
4. بعد از این که خمیر استراحت کرد و حجم آن حدود 2 برابر قبل شد، 5 دقیقهی دیگر آن را ورز دهید تا حبابهای میان آن از بین برود و پف آن گرفته شود.
خمیر را به 2 چانهی مساوی تقسیم کنید. چانهی اول را مانند تصویر باز کنید، نیمی از ترکیب دارچین و شکر را روی آن بمالید و به حالت رول بپیچید.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926220984r.jpeg)
5. بعد از رول کردن خمیر، آن را به کمک یک نخ با فاصلههای 3 سانتیمتری برش بزنید.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926230031g.jpeg)
6. چانهی دیگر خمیر را مانند چانهی اول روی میز کار پهن کنید، مایهی دارچین و شکر را روی آن بمالید و رول کنید. حالا مانند تصویر سمت چپ یک برش عمودی روی آن بزنید و سپس مانند تصویر سمت راست آن را بپیچید.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926230062l.jpeg)
7. کاغذ روغنی را با روغن جامد چرب کنید، کف ظرف پخت قرار دهید و شیرینیها را روی آن بگذارید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به آن 30 دقیقه استراحت دهید تا نانها کمی دیگر پف کند.
در این فاصله فر را روشن کنید تا کاملا گرم شود.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926230078g.jpeg)
8. بعد از این که زمان استراحت دوم هم تمام شد، یک تخم مرغ را با نصف پیمانه شیر مخلوط کنید و با قلمو به آرامی روی نانها بمالید. سپس نانها را در طبقهی وسط فر با دمای 180 درجهی سانتیگراد به مدت 20 الی 30 دقیقه بپزید.
![چطور رول دارچینی درست کنیم؟ چطور رول دارچینی درست کنیم؟](/Upload/Public/Content/Images/1399/04/23/1926230125v.jpeg)