ماهان شبکه ایرانیان

کرونا باز هم رکورد شکست

جزئیات جدید جریمه متخلفان کرونایی

دنیای‌اقتصاد : ارابه مرگ کرونا در هشتمین ماه اپیدمی این بیماری سرعت بیشتری گرفته است. روز گذشته نیز ۲۵۱ نفر دیگر در کشور قربانی این ویروس همه‌گیر شدند. رقمی که رکوردی تازه در میزان مرگ‌های کرونایی در ایران به‌شمار می‌رود.

پیش از این روز 14مهر ماه ویروس کرونا جان 235 نفررا دریک روز در کشور گرفته بود که بالاترین آمار مرگ کرونایی در کشور محسوب می‌شد. تا پیش از این تاریخ نیز بیشترین رقم مربوط به جان‌باختگان کرونا مربوط به 31 تیرماه بود که در یک روز 229 نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

مرگ کرونایی در ایران، برای نخستین بار 16 فروردین‌ماه با جان‌باختن 156 نفر رکورد زد، دومین بار 13 تیرماه، تعداد قربانیان مبتلا به کرونا در یک شبانه‌روز به 162 مورد رسید و رکورد جدیدی به ثبت رسید. دو روز بعد یعنی 15 تیرماه، وزارت بهداشت از درگذشت 163 مبتلا به کرونا در یک شبانه‌روز خبر داد و به این ترتیب سومین رکورد مرگ‌ومیر کرونایی در روز 15 تیرماه ثبت شد. گرچه این رکوردها به ترتیب در روزهای 17 تیرماه با 200 قربانی و 19 تیرماه با 221 قربانی برای چهارمین و پنجمین بار شکسته شد، اما گزارش رسمی روز 31 تیرماه وزارت بهداشت از درگذشت 229 مبتلا حکایت داشت. به این ترتیب، کرونا در ایران از ابتدای شیوع تا روز گذشته  8بار رکورد شکسته که 5 نقطه اوج آن درتیرماه و سه نقطه آن در مهر ماه با میزان 239نفر در 16مهر ماه، 230 نفر در 17مهر ماه و 251 نفر در 20مهر (روز گذشته) بوده است.

در این میان هرچند آمار مرگ‌های کرونایی در کشور در موج سوم کرونا افزایش چشم‌گیری پیدا کرده اما مطابق برخی پیش‌بینی‌های سایت‌های اپیدمیولوژیک دانشگاه‌های معتبر دنیا آمار روزانه مرگ‌ومیر ایران در آذرماه ممکن است به 900 نفر در روز هم برسد. رقمی که می‌تواند فاجعه‌ای انسانی را رقم بزند. به‌رغم این پیش‌بینی‌ها مقامات کشور امیدوارند با مقررات تازه‌ای که از روز شنبه در تهران وضع کرده‌اند و همچنین اعمال محدودیت‌هایی در برخی استان‌ها بتوانند سیرصعودی ابتلا به کووید-19 را کنترل کنند یا دست‌کم از میزان مبتلایان به این ویروس بکاهند.

راه پایان دادن به مرگ‌های کرونایی

درهمین ارتباط روز گذشته پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران، با تشریح شرایط فعلی که بیماری کرونا در بیمارستان‌ها ایجاد کرده است، اظهار کرد: برای پایان دادن به آمار بالای فوتی‌های کرونایی، تعطیلی 2 تا 3 هفته‌ای نیاز است.

وی درباره تاثیر محدودیت دو هفته‌ای اعمال شده در تهران بر کاهش آمار کرونا نیز تصریح کرد: این محدودیت‌ها صوری است و اصلا در بهبود شرایط تاثیری ندارد. بستن باغ وحش و استخرهای شنا که در سال‌های پیش هم در این فصل سرد مراجعه‌کننده‌ای نداشته چه تاثیری در بهبود شرایط خواهد داشت؟ می‌بینید که جاده‌ها همچنان باز است و مردم به سفر می‌روند و محدودیتی اعمال نمی‌شود.

جزئیات چگونگی اخذ جریمه از متخلفان

درهمین حال به‌دنبال اعلام جریمه برای افرادی که در پایتخت ماسک نمی‌زنند یا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند روز گذشته معاون وزیر بهداشت جزئیات اخذ جریمه‌های تخلفات کرونایی راتشریح کرد. به گزارش «ایسنا» علیرضا رئیسی درباره محل پرداخت جریمه‌های کرونایی گفت: فرد پس از آنکه تخلف کرد بدهکار شناخته می‌شود و باید بدهی خود را به حساب وزارت بهداشت واریز کند. این بدهی الزاما قرار نیست از یارانه‌های افراد اخذ شود و به‌شیوه‌های دیگر نیز می‌تواند پرداخت شود. این پول صرفا باید برای مقابله با کرونا هزینه شود و نه در مبادی دیگر.

وی با تاکید بر اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا به خاطر پول کسی را جریمه نمی‌کند، گفت: در کنار چنین برخوردهای قهری صحبت‌هایی را نیز کرده‌ایم تا از افرادی که پس از بیماری در منزل می‌مانند حمایت کنیم به‌شکلی که یا وسایل حفاظت فردی رایگان در اختیارشان قرار دهیم یا درمانشان به‌شکل رایگان صورت گیرد. البته تصمیم‌گیری در مورد این موضوع هنوز قطعی نیست. وی افزود: از تمامی آزمایشگاه‌های خصوصی و دولتی که تست PCR را انجام می‌دهند خواسته‌ایم که تمام تست‌های اخذ شده را در سامانه وزارت بهداشت ثبت کنند، بنابراین ما نسبت به ابتلای افراد مطلع خواهیم بود. از سوی دیگر فرد مبتلا با نصب اپلیکیشن ماسک روی گوشی خود ردیابی می‌شود. همچنین یکی از مهم‌ترین مبادی در شناسایی متخلفان مراقبین سلامت و بهورزان هستند که اطلاع مستقیم از جمعیت تحت پوشش خود دارند.  به گزارش «ایرنا» رئیسی گفت: در مورد افرادی که در خیابان تردد می‌کنند، چند مکانیزم وجود دارد، پلیس و بازرسان قطعا افراد را جریمه می‌کنند، دوربین‌های راهنمایی و رانندگی با چهره‌نگاری و کدملی از همان سیستم که برای حجاب استفاده می‌شود برای ماسک هم استفاده می‌کنند. کد ملی همه افراد را دارند و می‌دانند کجا زندگی می‌کنند. برای افراد پیام می‌آید و جرایم به حساب وزارت بهداشت واریز می‌شود و برای مدیریت کرونا استفاده می‌شود. وی افزود: خودروهای شخصی جریمه نمی‌شوند، اما اگر فرد از خودرو پیاده شد و ماسک نداشت. جریمه می‌شوند. شماره حساب وزارت بهداشت به دولت اعلام شده، چند راه پیش‌بینی شده افرادی که جریمه می‌شوند به دولت بدهکار می‌شوند. افراد از طرق مختلف می‌توانند پرداخت کنند و ممکن است روی قبوض بیاید.

اخذ جریمه از محل یارانه افراد

شنبه‌شب نیز ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی درباره مصوبه جریمه افراد فاقد ماسک گفت: جریمه افراد در خیابان از آنها اخذ نمی‌شود، جریمه افرادی که با استفاده از موبایل شناسایی ‌‌شوند به قبض موبایل آنها منتقل می‌‌شود و باید تا دو هفته آن را پرداخت کنند؛ اگر پرداخت صورت نگیرد از یارانه کسر خواهد شد.

همزمان سعید نمکی وزیر بهداشت گفت: رئیس‌جمهوری و ما اعتقاد داریم که نباید از شیوه‌های پلیسی و سخت برای اعمال شیوه‌نامه‌های بهداشتی کرونا استفاده کرد، اما هیچ کدام از کشورهای مدعی دموکراسی را در طول این سال‌ها نمی‌شناسید که اپیدمی را با خواهش و تمنا جمع کرده باشد. به گزارش «ایرنا» وی ادامه داد: بیش از هفت هزار بازرس بهداشت محیط داریم و اگر برای همه کسبه و اماکن عمومی و ترمینال‌ها قرار باشد بسیج کنیم، این هفت هزار نفر کافی نیست. وزیر بهداشت افزود: خواهش کردیم از نیروی انتظامی و بسیج و همه دستگاه‌ها به‌عنوان ضابط به ما کمک کنند و جرایم سخت‌تر اعمال شود. قرار بر این شد که این اقدام از تهران آغاز شود و از هفته‌های بعد به کلان‌شهرهای دیگر نیز توسعه داده ‌شود.

دگرگونی ویروس کرونا

نمکی همچنین با بیان اینکه در شرایط بسیار سختی هستیم، گفت: ویروس کرونا دچار دگرگونی‌هایی شده است. هنوز دگرگونی‌های ویروس کرونا باعث نشده که در بیماری‌زایی اتفاقی افتاده باشد و فقط در سرعت انتشار تاثیر گذاشته و جوانان را بیشتر گرفتار می‌کند.

تکذیب پرشدن تخت‌های بیمارستان

وزیر بهداشت گفت: خبرهایی به گوش مردم می‌رسانند که بیمارستان‌ها پر شده و از پذیرش بیمار معذور هستند. این موضوع اصلا صحت ندارد. دو روز پیش ‌بالای 5 هزار و 200 تخت در تهران پر شد و این عدد برای ما نگران‌کننده است. این به این معنی نیست که برای پذیرش بیماران تخت خالی نداریم و از طرفی به این معنی نیست که چون تخت خالی داریم، زودتر بیمار شویم.

جولان کرونا درکدام مناطق تهران ؟

درهمین حال با توجه به بحرانی بودن وضعیت تهران ازنظر ابتلا به کرونا، حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از انجام تحقیقاتی در تهران خبر داد که براساس آن اپیدمی ابتدا در شرق تهران متمرکز بوده اما کم کم به سمت مرکز شهر تهران گسترش پیدا کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس وی افزود: ‌البته هنوز شرق تهران نیز آلوده است اما در غرب تهران و شمال غرب آن وضعیت اپیدمی را خیلی به‌صورت حاد نمی‌بینیم؛ درحالی‌که در شرق، ‌مرکز و جنوب تهران وضعیت بدتر است. همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، جلیل کوهپایه‌زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: نیمی از آمار مرگ‌ومیر بیماران کرونایی کشور مربوط به استان تهران است.

میانگین کشوری کرونا

درهمین حال براساس گزارش روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت در طول 24 ساعت منتهی به روز گذشته، 251 بیمار کووید-19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به 28 هزار و 544 نفر رسید. به گزارش خبرگزاری فارس، سیماسادات لاری همچنین از ابتلای 3 هزار و 822 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور و بستری شدن یک هزار و 724 نفر از آنها خبر داد. وی افزود: مجموع بیماران کووید-19 در کشور به 500 هزار و 75 نفر رسیده است. به گزارش «ایرنا» لاری اظهار کرد: در هفته سوم مهر ماه، میانگین بروز موارد بستری در کشور در هر 100 هزار نفر جمعیت، عدد 19/ 15 و متوسط بروز موارد مرگ‌ومیر 2/ 20 در هر یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده که در برخی استان‌ها مانند قم، نرخ بروز بستری و مرگ‌ومیر دارای اختلاف بسیار زیاد با میانگین کشوری است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان