به گزارش بیتوته : ترشی و شور یکی از چاشنیهای ایرانیان و مخصوص پاییز و زمستان است. اگر شما هم قصد دارید برای پاییز و زمستان امسال ترشی و شورهایی خوش طعم درست کنید به شما پیشنهاد میکنیم از این نکتهها حتما استفاده کنید.
چند نکته مهم برای خوشمزه شدن شور و ترشیهای پاییزی
ترشی درست کردن تخصص فوق العادهای نمیخواهد. در واقع هر کسی میتواند ترشی مخصوص خود را با استفاده از میوه و سبزیجات محبوبش درست کند. برای مثال من از همه چیز استفاده میکنم، از لیمو و هندوانه گرفته تا سیب، پیاز، هویج، ترب و خیار.
روی اینترنت میتوانید صدها دستور ساخت ترشی شور را پیدا کنید، و با اینکه میدانم همه آنها عالی و خوشمزه هستند، من دوست دارم با در نظر گرفتن برخی نسبتها همه چیز را ساده نگه دارم. این نسبت بدون خطا را به راحتی میتوانید با مقدار میوه و سبزیجاتی که میخواهید ترشی شور کنید تنظیم نمایید، همچنین میتوانید با استفاده از انواع سرکه و یا ترکیب ادویه جات مخصوص خود سفارشی اش کنید. اگر یک شیشه با درپوش و مقداری میوه و سبزیجات دارید پس با درست کردن یک ترشی بسیار خوشمزه تنها چند گام ساده فاصله مانده.
بیشتر بخوانید:
نسبت آب نمک چند منظوره در شور و ترشی
پایه هر ترشی شوری آب نمک است که بدون آن مواد اولیه ناقص است. مواد اولیه شور انداختن از چهار عضو اصلی تشکیل میشود: سرکه برای اسیدی کردن، آب برای کاهش تیزی مزه اسید، شکر برای متعادل کردن اسید، و نمک برای طعم.
مهم نیست چه چیزهایی را برای ترشی شور انتخاب میکنم، این چهار مورد همیشه به یک نسبت مشخص حضور دارند:
یک فنجان سرکه
یک فجان آب
یک دوم فنجان شکر
یک قاشق غذا خوری نمک
تا وقتی بتوانید قسمتهای مساوی آب و سرکه، یک دوم فنجان شکر بعلاوه یک قاشق غذا خوری نمک در ازای هر دو فنجان مایع را به خاطر بسپارید، قادر خواهید بود به سادگی فرمول خود را با هر مقدار مواد و آب نمک تنظیم کنید. برای درست کردن آب نمک ترشی شور، کافیست چهار ماده اصلی را به همراه هر ادویهای که دوست دارید را به جوش بیاورید. سپس کافیست این مایع را درون شیشه هر نوع شوری که دوست دارید درست کنید بریزید. همین که آب نمک هم دمای اتاق شد، در پوشش را بگذارید و داخل یخچال قرارش دهید.
ترشی شور را تنها پس از 24 ساعت داخل یخچال بودن میتوانید استفاده کنید. با این حال هر چقدر مواد بیشتر در آب نمک بمانند، طعم بیشتری میگیرند و خوشمزهتر خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
ادویه جات و طعم دهندههای شور و ترشی
ترشیهای شور با انواع بسیاری از ادویه جات، دانه ها، و سبزیجات خشک شده طعم میگیرند. ترشی شور خود را میتوانید با ادویه جات مخصوص ترشی که در فروشگاهها عرضه میشود طعم دار کنید و یا میتوانید خودتان در خانه یکی بسازید. دستور ثابتی برای درست کردن آب نمک طعم دار وجود ندارد. خود را محدود نکنید و از هرچه دوست دارید کمک بگیرید، سیر، علف لیمو، و حتی انواع مختلف نمک. ترکیباتی که میتوانید با آنها طعم بسازید بی نهایت است.
آنچه میتوانید ترشی شور کنید
حالا که نسبت درست کردن آب نمک را میدانید و چند ایده خوب هم برای طعم دادن دارید باید انتخاب کنید که از چه چیزهایی برای شور درست کردن باید استفاده نمایید. برای اینکه کارتان را راحتتر کنم در ادامه میخواهم لیستی از 20 ماده (میوه و سبزیجات) به شما معرفی کنم که برای ترشی درست کردن بسیار مناسب هستند.
بیشتر بخوانید:
ترشی و شور میوهها
ته پوستههای باقی مانده از هندوانه، برای ایجاد طعمی شور و شیرین.
شور گلابی را میتوانید به انواع سالاد اضافه کنید و یا مستقیم و به عنوان میان وعده از آن لذت ببرید.
شور انجیر به همراه انواع گوشت کبابی فوق العاده میشود.
از لیمو هم شورهای بسیار خوش طعمی میتوانید بسازید.
از ترکیب انگور با دارچین و فلفل سیاه نیز شور خوبی میتوانید درست کنید.
به شور انبه زنجبیل پوست کنده و ادویه جات بو داده اضافه کنید.
گوجه فرنگیهای گوشتی را تبدیل به شور کنید تا دیگر هیچ وقت پول پای کچاپ ندهید.
آناناس را نیز میتوانید تبدیل به شور کنید.
ترشی و شور سبزیجات
لوبیا سبزها را میتوانید همراه با پوستشان تبدیل به شور کنید.
سبزیجات پختهای مانند فلفل دلمه ایهای رنگارنگ نیز میتوانند تبدیل به ترشی شوری زیبا و خوش طعم شوند.
تربهای تازه نیز برای استفاده در شور مناسب هستند.
شور گل کلم که یکی از معروفترینها است، گل کلم را با هویج و فلفل دلمهای ترکیب کنید.
اگر به دنبال شوری تند و سوزان هستید فلفل سبزهای تند برای این کار عالی هستند.
با تبدیل کردن کرفس به شور برای سالادهایتان دیگر نیازی به سس ندارید.
ذرت را نیز به لیست شورهای خود اضافه کنید، ذرت را کامل و یا فقط با دانه میتوانید تبدیل به شور کنید.
تنها با یک شیشه و چهار ماده اصلی میتوانید تبدیل به یک شور انداز حرفهای شوید، و با انواع و اقسام میوهها و سبزیجات خوشمزهترین و متفاوتترین طعمها را به وجود بیاورید.
بیشتر بخوانید: