ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ غذایی لذیذ برای وگان‌ها

اول نوامبر روز جهانی وگان است. وگان‌ها غیر از اینکه گوشت و تخم‌مرغ نمی‌خورند، از خوردن لبنیات و فرآورده‌های آن نیز خودداری می‌کنند. به همین مناسبت امروز در این مطلب تصمیم گرفتیم به شما طرز تهیه یک خورشت خوشمزه‌ی بدون گوشت را آموزش دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: اول نوامبر روز جهانی وگان است. وگان‌ها غیر از اینکه گوشت و تخم‌مرغ نمی‌خورند، از خوردن لبنیات و فرآورده‌های آن نیز خودداری می‌کنند. به همین مناسبت امروز در این مطلب تصمیم گرفتیم به شما طرز تهیه یک خورشت خوشمزه‌ی بدون گوشت را آموزش دهیم.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

یکی از خورش‌های ساده و اصیل ایرانی، خورش کدو سبز (کدو مسما) است که همه‌ی ما طعم خوش آن را چشیده‌ایم. خورش کدو سبز را بسیاری با نام کدو مسما می‌شناسند. از دلایل محبوبیت این خورش، علاوه بر طعم آن، سادگی طبخ و تنوع آن است. خورش کدو با گوشت، بدون گوشت، با مرغ یا با گوشت چرخ شده هم تهیه می‌شود و حتی در برخی مناطق به آن لپه و لیمو عمانی هم اضافه می‌کنند که ترکیب بسیار خوشمزه‌ای می‌شود. خورش کدو بدون گوشت هم یکی از غذا‌های محبوب گیاه‌خواران است.

خورش کدو سبز طعم نسبتا ترشی دارد و برای این ترشی معمولا از آب لیمو ترش، غوره، آب غوره، رب آلوچه یا لواشک استفاده می‌کنند که مکمل‌های خوبی برای طعم کدو در این خورش هستند.

مواد لازم برای 5 نفر

  • کدو: یک و نیم کیلوگرم
  • گوجه فرنگی: 4 عدد
  • سیب زمینی: 3 عدد کوچک
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • رب آلوچه یا لواشک آلو: 1 قاشق غذاخوری
  • سیر: 3 حبه
  • کره: 25 گرم
  • آب لیمو ترش تازه: به میزان لازم
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

طرز تهیه خورش کدو سبز

1. کدو‌ها را پوست بگیرید و مانند تصویر از وسط به دو قسمت تقسیم کنید تا ضخامت کدو‌ها کمتر شود و حین پخت از هم باز نشوند. اگر کدو‌ها خیلی بزرگ بودند یک برش عرضی هم به آن‌ها بزنید تا کوتاه و هم‌اندازه شوند. سپس دو طرف کدو‌ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

2. بعد از کدوها، سیب زمینی‌ها را حلقه حلقه برش بزنید و در روغن سرخ کنید.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

3. بعد از خارج کردن سیب زمینی‌های سرخ شده، گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و با درب بسته اجازه دهید تا کمی سرخ شوند.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

4. روغن اضافه را از تابه خارج کنید و کره را به آن اضافه کنید. حالا رب گوجه فرنگی، سیر و ادویه‌ها را در کره تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

5. بعد از اینکه رب و سیر کمی تفت خوردند، 3 پیمانه آب جوشیده به تابه اضافه کنید.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

6. اجازه دهید سس به جوش بیاید و سپس رب آلوچه یا برش‌های لواشک را به همراه آب لیمو ترش و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و نمک آن را تنظیم کنید.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

7. در این مرحله کدو و سیب زمینی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت 15 دقیقه بپزند. دقت کنید که کدو‌ها زود له می‌شوند و نیاز به پخت زیادی ندارند.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

8. در لحظه‌ی آخر گوجه‌ها را به خورش اضافه کنید و خورش را سرو کنید تا گوجه‌ها له نشوند.

طرز تهیه خورش کدو سبز؛ به‌مناسبت روز جهانی گیاه‌خواری

نوش جان.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان