خانه داری: خطرهای خراشخوردن ظرفها چیست؟ اگر بخواهید جنس ماندگاری را انتخاب کنید، چه جنسی انتخاب میکنید؟ در مطلب خانه داری امروز جواب این سوالها را بهخصوص در مورد قابلمه دادهایم. پس با چیدانه همراه شوید.
قابلمه مسی
این قابلمهها که از قدیم در آشپزخانههای ایرانی بودهاند دوباره و با طراحی جدید در بازار عرضه شدهاند.
این جنس کاملا حرارت را به همه ظرف منتقل میکند.
تغییر رنگ کمی در محدوده زمانی دارد که به سمت سبز متمایل میشود.
داخل ظرفهای جدید را روکش میکنند تا سلامت را به خطر نیندازد.
قابلمههای پیرکس
برای پخت غذاهای آبدار مثل خورش مناسب هستند.
کارخانههای سازنده، آنها را برای استفاده روی گازهای برقی پیشنهاد میکنند که در ایران کاربرد زیادی ندارد.
قابلمههای نچسب
مصرفشان بیشتر از مصرفهای عمده و در رستورانها در خانهها و آشپزخانههای خانگی است.
برای سرخکردن و پختن بهترین انتخاب هستند.
تمیزکردنشان بسیار ساده است چون غذا به ته آنها نمیچسبد و روغن به راحتی از داخل آنها قابلزدودن است.
هنگام شستن حتما باید از یک اسفنج لطیف ابری استفاده کنید تا آن را خط نیندازد. نسبت به دیگر قابلمهها قیمت بالاتر و البته ماندگاری بیشتری دارد.
تغییر شکل نمیدهد.
برای خواندن مطالب بیشتر در مورد نکات خانه داری به اینجا مراجعه کنید.
قابلمههای رنگی
این قابلمههای رنگی استیل و ضدزنگ هستند و میتوانند فضای آشپزخانه شما را شاد کنند اما ممکناست رنگشان در طول زمان خش بخورد یا کمی تغییر کند.
وزن سبکی دارند. برای هر نوع پختی مناسب هستند.
به خاطر موادی که در آنها به کار رفته است، دوستدار طبیعت نام گرفتهاند.
داخل آنها براق شده و رنگ غذا را بهتر نشان میدهد.
قابلمه آلومینیومی
این قابلمههای آلومینیومی، برای پختوپز در خانهها و رستورانها و کافه تریاها مناسب هستند، وزن کمی دارند و در اندازههای بسیار مختلف عرضه شدهاند. این جنسهای جدید که در بازار عرضه شدهاند مثل جنسهای قدیمی سیاه نمیشوند و زود تغییر شکل نمیدهند. حرارت به یک میزان در همه سطوح آنها پخش میشود. قیمت مناسبی نسبت به بقیه قابلمهها دارند. برای پختوپزهایی که به زمان طولانی و آهسته جوشیدن نیاز دارند مثل سوپ، گوشت، شیر و... مناسب هستند زیرا برای مدت طولانی گرما را در خود نگهمیدارند. در زمان پخت، در ظرف را حتما بگذارید. این ظرفها برای سرخکردن طولانی موادغذایی هم مناسب هستند. هنگام شستشو باید بسیار مواظب باشید تا لعاب ظرف خراشیده نشود چون ترکیبهای سمی آلومینیوم میتواند وارد غذا شود.
قابلمه استیل
مناسب برای پخت سوپ و خورش است.
گرما را به میزان زیاد در خود نگهمیدارد.
مقاومت خوبی در برابر تغییر شکل و رنگ دارد.
سنگین نیست و شستشوی آن آسان و احتمال خراشخوردگیاش کم است.
دستههای این مدل طوری طراحیشده که در صورت حرارت زیاد به سرعت آسیب نمیبیند.
منبع: پرشین پرشیا