مرغ گران شد

باشگاه خبرنگاران: محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 15 هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها 16 هزار و 500 تا 24 هزار تومان است. همچنین هر کیلو مرغ سبز با نرخ 29 هزار تومان هم در مغازه‌ها عرضه می‌شود.

وی افزود: با استمرار نهاده با نرخ مصوب از طریق سامانه بازارگاه پیش بینی می‌شود که نوسان چندانی در بازار مرغ رخ ندهد.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه نرخ جوجه یکروزه تغییری نداشته است، بیان کرد: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه 3 هزار و 700 تا 4 هزار و 200 تومان است.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: گرچه بخشی از مشکلات مرغداران با تامین نهاده از طریق سامانه بازارگاه مرتفع شده است، اما ایراداتی است که نشات گرفته از بانک کشاورزی به عنوان عامل تهیه و مدیریت سامانه به لحاظ فنی و تکنیکی وجود دارد که متاسفانه خوب عمل نکرده است که با رفع مسائل بانکی و تزریق مرتب نهاده، مشکلی در بازار نخواهیم داشت.

کمالی سروستانی با بیان اینکه میزان جوجه ریزی فراتر از نیاز بازار است، گفت: جوجه ریزی واحد‌های مرغداری مازاد بر نیاز کشور است که همواره نگرانی‌هایی مبنی بر ازدیاد عرضه بیش از تقاضا وجود دارد که مرغداران همانند ابتدای امسال دچار خسران شوند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به میزان جوجه ریزی، نگران مازاد تولید ایام پایانی سال در برابر تقاضا هستیم.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، گفت: با توجه به شرایط تولید و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا نگران افت قیمت و زیان مرغداران هستیم.

این مقام مسئول قیمت هر کیلو ذرت دانه‌ای داخلی در بازار آزاد را 3 هزار و 850 تا 3 هزار و 900 تومان، کنجاله سویا را 8 هزار و 500 تا 9 هزار تومان و دان آماده را 8 هزار و 500 تا 12 هزار تومان اعلام کرد.

وی با بیان اینکه سامانه بازارگاه 4 کیلو نهاده به ازای هر قطعه مرغ در اختیار مرغدار می‌گذارد، گفت: با وجود آنکه تامین نهاده از طریق سامانه جوابگوی تنها 40 روز نیاز مرغدار است، بنابراین این میزان جوابگوی تولید مرغ سایز است که کشتارگاه رغبتی به خرید آن ندارد و مرغدار هم‌چاره‌ای جز نگهداری مرغ خود برای مدت زمان طولانی در سالن ندارد.

کمالی سروستانی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده حدود 16 هزار تومان و مرغ گرم 20 هزار و 400 تا 20 هزار و 500 تومان اعلام کرد.

وی از انحصار در واردات نهاده‌های دامی خبر داد و گفت: واردات ذرت و کنجاله سویا توسط 10 تا 12 نفر صورت می‌گیرد که با این وجود این افراد بازار را در دست خود گرفته اند، هر چند پشتیبانی امور دام نقش پررنگی در واردات دارد که این امر به تنظیم بازار کمک می کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه واردات نهاده با ارز دولتی فساد انگیز است، گفت: با وجود اختلاف ارز دولتی با آزاد، زمینه برای فساد مهیاست، به همین خاطر دولت با آزاد سازی نرخ ارز و تزریق یارانه به مصرف کننده باید جلوی این فساد را بگیرد، البته نباید شرایط به گونه‌ای باشد که هزینه‌های تولید برای تولیدکننده افزایش چشمگیری داشته باشد.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر روند توزیع نهاده دامی مناسب باشد به علت کاهش قدرت خرید خانوار، نوسانی در بازار نخواهیم داشت.

کمالی سروستانی در پایان درباره آینده جوجه ریزی در شب عید گفت: با توجه به تامین نهاده با نرخ مصوب و انگیزه مرغداران به جوجه ریزی، پیش بینی می‌شود که 120 میلیون قطعه مورد نیاز برای ایام‌پایانی سال جوجه ریزی شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان