چای سیاه خواص خود را دارد، اما به دلیل دارا بودن طبع گرم مناسب همه افراد نیست (چای سبز طبع سرد دارد) و در مصرف آن باید اعتدال رعایت شود، بخصوص انواع چای سیاه که به مواد معطر، آغشته هستند.
در این مقاله سعی میکنیم به طرز تهیه چند نوع چای سنتی مفید اشاره نماییم که مناسب طبایع مختلف باشد.
چای آویشن (طبیعت معتدل)
1 قاشق سوپخوری آویشن را همراه با 2 لیوان آب سرد و کمی نبات در قوری بریزید. بعد از مخلوط کردن مواد روی حرارت، زمانی که جوش آمد، آن را روی کتری قرار دهید و بگذارید حدود 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. سپس چای را میل کنید. هر چه چای بیشتر دم بکشد، بهتر است.
خواص چای آویشن
بالا بردن فشار خون، تقویت اعصاب، شستشو دهنده کلیه، ضد صفرا، ضد زکام، اشتهاآور و ضد غلظت خون.
چای بابونه (طبیعت معتدل)
1 قاشق سوپخوری بابونه به همراه کمی نبات و دو لیوان آب سرد در قوری بریزید.
خواص چای بابونه
آرامبخش اعصاب، معده و روده و تقویت آنها، ضد یبوست، مقوی اعصاب، اشتهاآور و ضد بلغم و صفرا.
چای زنجفیل (طبیعت گرم و خشک)
1 قاشق چایخوری زنجفیل کوبیده را همراه با دو لیوان آب سرد و کمی نبات در قوری بریزید.
خواص چای زنجفیل
بالا برنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد بلغم و صفرا، خون ساز و ضد درد مفاصل.