ماهان شبکه ایرانیان

چند تی‌رکس روی زمین زندگی کرده است؟

پژوهشگران برای نخستین‌بار طول عمر این نوع دایناسور را نیز محاسبه کرده‌اند: آن‌ها با استفاده از عقاید کارشناسان و مروری بر ادبیات موجود، تخمین زدند که تی‌رکس در سن ۱۵

 تی‌رکس
فرادید؛ برطبق نتایج تحقیق یک تیم پژوهشی احتمالاً میلیارد‌ها عدد تیرانوسوروس رکس (تی‌رکس) در طول سلطنت جذاب خود، به عنوان برترین شکارچیان روی زمین، در روی کره زمین زندگی کرده‌اند.

فرادید به نقل از سی‌ان‌ان نوشت، دیرینه‌شناسان از دانشگاه کالیفرنیا، در برکلی، تصمیم گرفتند تعداد تی‌رکس‌هایی که در دوران کرتاسه—در حدود 65 تا 98‌میلیون سال قبل—روی زمین زندگی می‌کردند را بشمارند. البته می‌دانستند کار آسانی نیست.

از دیرباز این فسیل‌ها بودند که فهم ما درباره موجودات منقرض‌شده مانند دایناسور‌ها را عمق و غنا بخشیده‌اند، اما کارشناسان می‌گویند فسیل‌ها نمی‌توانند به عنوان منبعی برای تعیین تعداد، فراوانی در منطقه و تراکم جمعیت این موجودات استفاده شوند.

چارلز مارشال، رئیس موزه دیرینه‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید: «اطلاعات کافی برای چنین تخمینی وجود ندارد. اگر یک عدد تخم‌مرغ رنگی در باغچه منزلتان پیدا کنید، چطور تخمین می‌زنید که این یک عدد از چند عدد دیگر باقی مانده است؟ این کار به سادگی انجام نمی‌شود. شما به اطلاعات دیگری نیاز دارید، برای مثال اینکه تخم‌مرغ‌های رنگی در چه حجمی تولید شده‌اند، در چه مناطقی ممکن است پیدا شوند و چند سال است که این تخم‌مرغ‌ها را در باغچه خانه‌ها می‌گذارند؟»

نظر ابراهیم، دیرینه‌شناس در دانشگاه پورتسماوث، که بخشی از این پژوهش نبوده است، می‌گوید: «در مطالعات قبلی محققان به دنبال اطلاعات دیگری درباره این نوع دایناسور بودند. برای مثال به دنبال تخمین زدنِ بزرگی جثه – که گفته می‌شود تا اندازه یک خانه متغیر بوده — و میزان انرژی مورد نیاز این حیوان بوده‌اند.»

او ادامه می‌دهد: «ما باید به یاد داشته باشیم که همه این مطالعات با مقادیر مشخصی از عدم اطمینان انجام شده‌اند. هنوز خیلی چیز‌ها وجود دارد که ما درباره تی‌رکس— این مخلوق مورد علاقه فیلم‌های سینمایی هالیوودی — نمی‌دانیم.»

در هر دوره‌ای 20000 تی‌رکس در آمریکای شمالی زیسته است
محققان تیم یو. سی برکلی، با استفاده از داده‌های مربوط به تراکم جمعیت و الگو‌های آب‌وهوایی، تخمین زدند که در حدود 20000 تی‌رکس به صورت همزمان در هر دوره‌ای در آمریکای شمالی زندگی می‌کرده است. محققان می‌گویند این به این معنی است که در حدود 2.5‌میلیارد از این شکارچیان در طول 2.5‌میلیارد سال در روی کره زمین زیسته‌اند.

پژوهشگران برای نخستین‌بار طول عمر این نوع دایناسور را نیز محاسبه کرده‌اند: آن‌ها با استفاده از عقاید کارشناسان و مروری بر ادبیات موجود، تخمین زدند که تی‌رکس در سن 15.5 سالگی به بلوغ جنسی می‌رسیده و می‌توانسته تا اواخر دهه 20 زندگی کند. متوسط توده بدنی یک دایناسور بزرگسال در حدود 5200 کیلوگرم بوده و بعد از بلوغ جنسی می‌توانستند تا 7000 کیلوگرم وزن بگیرند.

تیم پژوهشی از این تخمین‌ها به این نتیجه رسیده است که هر نسلی از تی‌رکس‌ها به مدت 19‌سال روی زمین زندگی می‌کرده و برای هر 100‌کیلومتر مربع 1 دایناسور وجود داشته است. این تیم نهایتاً نتیجه‌گیری کرده که با توجه به اینکه در هر دوره‌ای 20000 دایناسور زندگی می‌کرده و 127000 نسل از این گونه روی زمین زندگی کرده، پس محتمل است که در مجموع 2.5‌میلیارد تی‌رکس روی زمین زندگی کرده باشد.

نویسندگان تخمین‌زده‌اند که تراکم این دایناسور گوشت‌خوار با توجه به اندازه مساحت چیزی در حدود 3800 عدد دایناسور در منطقه‌ای به وسعت کالیفرنیا بوده است. در ضمن این تحقیق نشان می‌دهد که از هر 80 میلیون تی‌رکس فقط فسیل 1‌تی‌رکس تا امروز سالم مانده است.

منبع: CNN
ترجمه: سایت فرادید
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان