کاکائو و قهوه: رتبه نخست مصرف آب در میان مواد غذایی در اختیار کاکائو و قهوه است. تولید هر کیلو کاکائو 27 هزار لیتر آب نیاز دارد. قهوه پس از کاکائو با 21 هزار لیتر در رتبه دوم قرار گرفته است. بنا بر این برای تولید هر فنجان قهوه 140 لیتر آب مصرف شده است. جالب اینکه برای تولید همین مقدار چای تنها 15 لیتر آب مصرف شده است.
گوشت گاو و مرغ: برای تولید هر کیلو گوشت گاو به 15 هزار و 490 لیتر آب نیاز است. در مقایسه با گوشت گاو، تولید گوشت مرغ به آب کمتری نیاز دارد. تولید هر کیلو گوشت مرغ به 4 هزار لیتر آب نیاز دارد.
ارزن، قهرمان مصرف آب غلات: ارزن غلهای دارای دانههای کروی شکل است. ارزن میتواند به رنگهای زرد، سفید یا قهوهای باشد. تولید هر کیلو ارزن 5 هزار لیتر آب مصرف میکند.
برنج، غذای اول آسیاییها: بیش از 504 میلیون تن برنج در سال 2020 در جهان تولید شد. کشورهای چین، هند، اندونزی و بنگلادش بزرگترین تولیدکنندگان برنج در جهان هستند. غذای اول میلیاردها آسیایی برنج است. تولید هرکیلو برنج خام 3 هزار و 470 لیتر آب نیاز دارد.
تخم مرغ، اندکی کمتر از مرغ: اگر برای تولید هر کیلو گوشت مرغ 4 هزار لیتر آب لازم باشد، برای تولید هر کیلو تخم مرغ نیز 3 هزار و 300 لیتر آب مصرف میشود. در آلمان مصرف سرانه تخم مرغ بطور متوسط 214 عدد در سال است. در این کشور 17 میلیارد و 500 میلیون تخم مرغ در سال مصرف میشود.
گندم و جو: از دیگر غلات پرمصرف گندم وجو هستند. تولید هر کیلو گندم به یک هزار و 470 لیتر آب نیاز دارد. تولید جو به اندکی کمتر آب نیاز دارد و برای هر کیلو به یک هزار 300 لیتر میرسد. تولید گندم جهان در سال 2020 برابر با 92/ 776 میلیون تن بوده است. کشورهای هند، روسیه، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان گندم در جهان هستند.
سویا رکورددار حبوبات: از میان حبوبات، سویا با 2 هزار و 50 لیتر بیشترین آب را مصرف میکند. تولید جهانی سویا طی ده سال گذشته 35درصد افزوده شده و به 362 هزار و 850 تن رسیده است. برزیل، آمریکا، آرژانتین و چین بزرگترین تولیدکنندگان سویا در جهان هستند.
یک لیتر شیر: تولید هر لیتر شیر نیاز به 600 لیتر آب دارد. تولید شیر گاو در سال 2020 در سراسر جهان بالغ بر 53/ 539 میلیون تن بوده است. آمریکا بزرگترین تولیدکننده شیر در جهان است. آلمان بزرگترین تولیدکننده در اتحادیه اروپا است. هند با 99 میلیون تن سومین تولید کننده بزرگ جهان است.
موز، میوه پرمصرف: تولید هر کیلو موز به 940 لیتر آب نیاز دارد. هند، چین، اندونزی، برزیل و اکوادور بزرگترین تولیدکنندگان موز در جهان هستند. در مجموع 110 میلیون تن موز در جهان تولید میشود.
هلو، سیب و لیمو: تولید هرکیلو هلو به 910 لیتر آب نیاز دارد. هر کیلو سیب 700 لیتر آب و هر کیلو لیمو به 360 لیتر آب نیاز دارد.
خیار، گوجه و هویج: خیار از میان صیفیجات از همه بیشتر به آب نیاز دارد. برای تولید هر کیلو خیار 350 لیتر آب نیاز است. هویج با مصرف 130 لیتر در میانه جای گرفته و گوجهفرنگی با مصرف 110 لیتر آب به کمترین میزان آب برای رشد نیاز دارد.
سیب زمینی، پیاز: تولید هر کیلو پیاز به 280 لیتر آب نیاز دارد. سیب زمینی مصرف کمتری دارد و برای تولید هر کیلوی آن به 210 لیتر آب نیاز است.
توت فرنگی: تولید هر کیلو توت فرنگی به 280 لیتر آب نیاز دارد.
کاهو: هر کیلو کاهو 240 لیتر آب نیاز دارد تا به دست مصرفکننده برسد.
هندوانه و سفر مواد غذایی: برای تولید هر کیلو هندوانه 200 لیتر آب نیاز است. بسیاری از مواد غذایی در کشورهایی فقط برای صادرات تولید میشوند. در نتیجه صادر کردن هر کیلو هندوانه به معنی صادرات 200 لیتر آب نیز هست.
منبع: دویچه وله