به گزارش دلگرم،یکی از قدیمیترین آشهای ایرانی، آش شله قلمکار است که قدمت آن به زمان ناصرالدین شاه برمی گردد. در برخی از داستانهای تاریخی آمده که شاه قاجار به شکار میرفت و دستور میداد که 12 دیگ آش بار بگذارند.
افراد پادشاه، برای پخت آش هر چیزی که دم دستشان میآمد در آن میریختند. از گوشت گوسفند گرفته تا سبزی و حبوبات و ادویههای معطر. برای پختن این آش، خدم و حشمهای شاه جمع میشدند و دور دیگها خیلی شلوغ میشد. به همین دلیل اسم این آش را آش شله قلمکار گذاشتند.
ریشه آش شله قلمکار به تهران برمی گردد، اما در شهرهای دیگری مثل اصفهان و تبریز هم این نوع آش پخته میشود و طرفداران زیادی دارد. اما با این حال، آشهای تهران بسیار معروف است.
هر غذایی اگر با ادویه مخصوص به خود طبخ شود، طعم بینظیری پیدا میکند. آش شله قلمکار نیز یکی از غذاهایی است که باید با ادویههای خاص خودش پخته شود.
شاید تا به حال توجه کرده اید که آش شله قلمکاری که از مغازههای آش فروشی تهیه میکنید، چقدر خوشمزهتر از آشهایی است که در منزل میپزید. دلیل این امر ادویه آش شله قلمکار است که آشپزهای حرفهای از آنها استفاده میکنند.
اگر شما ادویه مخصوص آش شله قلمکار را در هنگام پخت آش در آن بریزید، علاوه بر اینکه طعم آش تغییر میکند عطر بینظیری نیز به آش میبخشد.
بیشتربخوانید:
زردچوبه در ادویه آش شله قلمکار
زردچوبه یکی از پرکاربردترین ادویههایی است که معمولا در اکثر غذاها از آن استفاده میشود. اغلب آشها به زردچوبه نیاز دارند. اگر از این ادویه خوش رنگ در پخت آش استفاده نکنید، رنگ سبزی بسیار به چشم میخورد و همچنین عطر و طعم آش نیز مورد پسند واقع نمیشود.
پس از زردچوبه به عنوان ادویه آش شله قلمکار استفاده کنید و معجزهی آن را در غذای خود ببینید.
فلفل سیاه در ترکیب ادویه آش شله قلمکار
فلفل سیاه میوهی درختی است که اغلب به شکل آسیاب شده مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع فلفل تندی زیادی ندارد و در عوض عطر خوشی دارد که موجب معطر شدن غذای شما میشود.
همچنین این فلفل خوش عطر، خواص بسیاری برای بدن دارد و حتی گاهی به عنوان چاشنی به بعضی غذاها در هنگام سرو، اضافه میشود.
فلفل قرمز برای ادویه آش شله قلمکار
فلفل قرمز یکی از تندترین فلفلهایی است که برای پخت غذا استفاده میشود. همچنین به عنوان ادویه آش شله قلمکار مورد استفاده قرار میگیرد و طعم خوبی به غذای شما میدهد.
البته باید در استفاده از این نوع فلفل دقت کنید، چون تندی زیادی دارد و برای افرادی که با تندی مشکل دارند مناسب نیست. پس اگر یکی از افراد خانواده نمیتواند غذای تند بخورد، پیشنهاد میکنیم که فقط از فلفل سیاه استفاده کنید و یا فلفل قرمز را به مقدار کم در آش بریزید.
بیشتربخوانید:
ترکیبات ادویه آش شله قلمکار: پودر تخم گشنیز
گشنیز یکی از سبزیهای پرخاصیتی است که بسیاری از ما در غذاهای خود استفاده میکنیم. اما جالب است بدانید که تخم گیاه گشنیز، به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها استفاده میشود. دانههای گشنیز عطر تندی دارند، اما این عطر با آسیاب کردن دانهها حس میشود.
به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه از تخم گشنیز استفاده کنید، به مدت یک دقیقه آن را در ماهیتابه روی حرارت ملایم تفت دهید و سپس آن را آسیاب کنید و در غذای خود بریزید.
ادویه کاری برای ادویه آش شله قلمکار
شاید برای شما عجیب باشد که چگونه از ادویه کاری به عنوان ادویه آش شله قلمکار استفاده میشود؟ همهی ما میدانیم که این ادویه بیشتر در پخت خورشها و غذاهایی از این قبیل استفاده میشود، اما آش شله قلمکار به دلیل داشتن گوشت نیاز به ادویهای دارد که بوی زخم آن را بگیرد.
پس بهترین راه استفاده از ادویه کاری است که علاوه بر ایجاد بوی مطبوع در آش، موجب ایجاد طعم فوق العادهای شود.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید و با پخت یک آش شله قلمکار خوشمزه، لذت ببرید.