بسیاری از سبزیجات باعث لاغری می شوند و این موضوع در فوابد اسفناج نیز قابل پیگیری است. این سبزی را در انواع رژیم های پروتئینی و مدیترانه ای وارد نمایید. بهتر است به طور روزانه به اندازه چند برگ از این سبزی بهره مند شوید.
مزیت های جادویی و خواص اسفناج
اسفناج بر روی بدن اثرات فوق العاده ای دارد و با خوردن این سبزی، شاهد تامین بسیاری از مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین برای بدن خود هستید. اسیدهای چرپ امگا 3، فیبر، منیزیم، آهن، لوتئین، پتاسیم، ویتامین های گروه B، ویتامین K، A و C از فواید اسفناج می باشند.
پتاسیم
اگر به دنبال دریافت بدون زحمت پتاسیم هستید، بهتر است روزانه 100 گرم اسفناج میل نمایید. در این صورت به اندازه 558 میلی گرم پتاسیم دریافت خواهید کرد. پتاسیم از مواد باارزش و ضروری برای بدن می باشد. بدن انسان برای حفظ وضعیت عضلانی و تراکم معدنی بافت استخوان به پتاسیم نیاز دارد.
وجود پتاسیم برای تنظیم فشار خون اهمیت دارد. ضمن اینکه ضربان قلب را منظم می سازد و برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مورد توجه قرار می گیرد. 100 گرم موز نیز تامین گر 358 میلی گرم پتاسیم است اما اسفناج میزان پتاسیم بیشتری را در خود جای داده است.
منیزیم
منیزیم قابل توجهی با خوردن 100 گرم اسفناج نصیب بدن می شود و این میزان برابر با 79 میلی گرم می باشد. منیزیم نیز برای بهبود فعالیت های عصبی، تنظیم قند خون و فشار خون ضروری است.
آهن
فواید اسفناج در درجه اول با این ماده معدنی شناخته می شود. مصرف اسفناج سبب تکثیر گلبول های قرمز می گردد و درمان موثری برای ریزش مو و کم خونی به حساب می آید. در هر 100 گرم اسفناج، حدود 2.7 میلی گرم آهن نهفته است.
آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان های متفاوتی مانند بتا کاروتن، زآگزانتین، لوتئین و پلی فنول را در خود جای داده و به همین خاطر برای مقابل با رادیکال های آزاد نشأت گرفته از اکسیژن گزینه مناسبی به حساب می آید.
این موضوع پیری را به تعویق می اندازد و زمینه ابتلا به بیماری را بسیار کاهش می دهد.
پروتئین
یک سبزی با پروتئین قابل توجه می باشد که شما را از خوردن گوشت حیوانی بی نیاز می سازد. هر 100 گرم حدود 2.9 گرم پروتئین را داراست. برای هضم راحت غذا گزینه خوبی است و به وسیله آنزیم ها به اسید آمینه مبدل خواهد شد.
کائمفرول و نیترات
آنتی اکسیدان کائمفرول از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند و برای کاهش بروز سایر بیماری های خطرناک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. نیترات یکی از فواید مصرف اسفناج می باشد که برای داشتن یک قلب سالم اهمیت دارد.
سلامت چشم
دارنده یک کاروتنوئید ضروری برای بدن به نام زآگزانتین می باشد. این ماده سبب پیشگیری از بیماری چشمی «تباهی لکه زرد» می شود. این آنتی اکسیدان برای فیلتر نور برای چشم ها مورد توجه است.
لوتئین نیز یکی از مواد باارزشی است که برای جلوگیری از تضعیف شبکیه مورد استفاده قرار می گیرد. اگر زمان زیادی را پشت کامپیوتر هستید، بهتر است از فواید اسفناج بهره مند شوید.
این ماده با ارزش برای سلامتی چشم اهمیت دارد و اختلالات چشمی ناشی از بالا رفتن سن را کاهش می دهد.
ویتامین A
برای سلامت پوست و چشم به کار می رود. هر 100 گرم اسفناج تازه حدود 188 درصد از نیاز روزانه ما را به ویتامین A برطرف می سازد.
اسفناج و لاغری
اسفناج دارای فیبر است و به همین دلیل در دسته غذاهای رژیمی قرار می گیرد. خوردن فیبر نیز برای کسانی که تمایل به لاغر شدن دارند، توصیه می شود. با خوردن فیبر احساس سیری خواهید داشت و همین موضوع از پرخوری و یا اشتها زیاد جلوگیری می نماید.
ویتامین K
در هر 100 گرم اسفناج، حدود 604 درصد ویتامین K وجود دارد. این ویتامین برای استحکام و ترمیم استخوان ها اهمیت زیادی دارد. ضمن اینکه برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مغز در حین بیماری آلزایمر نقش مهمی دارد. با مصرف ویتامین K می توان از ابتلاء به بیماری آلزایمر نیز جلوگیری کرد.
تامین انرژی ویتامین ب کمپلکس از مزایای مصرف اسفناج است و به همین خاطر با مصرف اسفناج سطح بالایی از انرژی را نصیب خود خواهید کرد.
سیستم ایمنی قدرتمند
با داشتن ویتامین C نقش پر رنگی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. این ویتامین بر روی تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر مستقیم دارد و برای مقابله با رادیکال های آزاد مورد اهمیت می باشد.
جلوگیری از یبوست
تاثیر مستقیمی بر روی گوارش دارد و با فیبرهای محلول و غیر محلول خود از بروز یبوست جلوگیری به عمل می آورد. فیبر محلول موجود در فواید اسفناج از جذب کلسترول جلوگیری می کند.
سایر خواص سبزی اسفناج
- بدن را در برابر بیماری دیابت حفظ و حساسیت بدن را نسبت به انسولین بالا می برد. قند خون را تنظیم و از تغییرات اکسیداتیو جلوگیری می کند.
- از سرطان پیشگیری و اثرات سرطانی آمینهای هتروسیکلیک را با کلروفیل فراوان خود برطرف می سازد. این آمین های خطرناک و مضر در زمان قرار گرفتن در دمای بالا منتشر می شوند و سرطان زا هستند. اسفناج برای درمان سرطان ریه مورد توجه می باشد. چون دارای ویتامین A است
- از مبتلا شدن به بیماری آسم پیشگیری و این موضوع نیز از آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن ناشی می شود.
- برای کنترل سطح خوبی از کلسیم از خواص مفید اسفناج کمک بگیرید.
- برای بهبود زخم به کار می رود.
اسفناج در بارداری
برای رشد سیستم عصبی جنین از خواص اسفناج بهره مند شوید. این موضوع به دلیل فولات موجود در اسفناج است. رشد بافت ها و جلوگیری از بروز نقص لوله عصبی با بهره مندی از فواید اسفناج فراهم می شود.
جلوگیری از ریزش مو
منبع غنی از آهن است و به همین دلیل برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد. ضمن اینکه بهره مندی از ویتامین A برای سلامت و تقویت پوست و مو مد نظر قرار می گیرد.
تاثیر مستقیم بر روی کارکرد تیروئید
مشکلات مربوط به غده تیروئید را برطرف می کند. چون ید از خواص درمانی اسفناج است. ید برای تولید هورمون های تیروئید اساسی و مهم است.