به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معمولاً تا زمانی که دمای پخت غذا بیشتر از 220 درجه سانتیگراد نباشد، میتوانید از انواع روغن زیتون برای پخت و پز و آشپزی استفاده کنید. با چند روش تهیه غذا با روغن زیتون آشنا شوید.
روشهای استفاده از روغن زیتون برای تهیه غذا
شما میتوانید از روغن زیتون به شکلهای مختلف برای تهیه غذا استفاده کنید. در ادامه به برخی از رایجترین روشهای طرز استفاده از روغن زیتون اشاره شده است.
روغن زیتون یکی از بهترین روغنها برای سرخ کردن و تفت دادن انواع غذاها محسوب میشود. تنها نکتهای که باید برای سرخ کردن مواد روغن زیتون در نظر بگیرید این است که شعله گاز را بیش از اندازه زیاد نکنید.
روغن زیتون گزینه فوق العادهای برای طعم دار کردن گوشت و مرغ است. عطر و طعم مخصوص روغن زیتون موجب شده تا به عنوان یک طعم دهنده لذیذ در کنار سیر و ادویهجات در نظر گرفته شود.
از سوی دیگر، شما میتوانید از روغن زیتون برای جلوگیری از خشک شدن مرغ در فر و یا گوشت کبابی گریل شده نیز استفاده کنید.
روغن زیتون برای طعم دار کردن و همچنین آماده کردن ماکارونی و پاستا نیز بسیار مناسب است.
شما میتوانید از روغن زیتون برای تهیه سس و یا طعم دار کردن انواع سالاد استفاده کنید. روش مصرف روغن زیتون برای یبوست اضافه کردن آن به سالاد است.
از روغن زیتون برای طعم دار کردن ساندویچ و سوپ استفاده کنید.
برای نرم و طعم دار کردن نان تست از روغن زیتون استفاده کنید.
رای درست کردن کیک و انواع شیرینی از روغن زیتون استفاده کنید.
1- طرز تهیه اسپاگتی با سس روغن زیتون، فلفل قرمز و سیر
مواد لازم
اسپاگتی: 400 گرم
روغن زیتون فرابکر: 200 میلی لیتر
سیر: 3 حبه
فلفل قرمز: 1 عدد
جعفری خرد شده: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
طرز تهیه
مرحله اول؛ آماده کردن اسپاگتی
در نخستین مرحله از طرز تهیه اسپاگتی با روغن زیتون، سیر و فلفل قرمز باید مقداری آب جوش داخل قابلمه بریزید. یک قاشق مرباخوری نمک به آب اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس اسپاگتیها را به آب در حال جوش اضافه کنید.
در این مرحله همانند روش مصرف روغن زیتون در برنج بهتر است مقداری روغن زیتون نیز داخل قابلمه بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا اسپاگتی به طور کامل نرم و آماده خوردن شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم؛ درست کردن سس اسپاگتی
در این مرحله از طرز تهیه غذا با روغن زیتون باید یک ماهیتابه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید. مقداری روغن زیتون به ماهیتابه اضافه کنید. سپس سیرها را خرد کنید و یک تا 2 دقیقه تفت دهید. 2 قاشق غذاخوری آب به ماهیتابه اضافه کنید. سپس فلفل قرمز و جعفری خرد شده را نیز به سیر اضافه کنید. کمی نمک به مواد بزنید و این ترکیب را برای 3 دقیقه خوب تفت دهید.
مرحله سوم؛ ترکیب کردن اسپاگتی با سس مخصوص
پس از این که مواد سس به خوبی آماده شد آن را با اسپاگتیهایی که از قبل آبکش کرده بودید ترکیب کنید. سپس مواد را داخل ماهیتابه بریزید و برای یک دقیقه دیگر تفت دهید. بعد از این مدت اسپاگتی و لذیذ و خوشمزه شما آماده است. میتوانید آن را در بشقاب سرو کنید و با کمی جعفری تازه تزیین کنید.
2- طرز تهیه سیب زمینی اسپانیایی با روغن زیتون
مواد لازم
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیب زمینی متوسط: 4 عدد
فلفل سبز درشت: 1 عدد
سرکه: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 200 میلی لیتر
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول؛ خرد کردن مواد
در نخستین مرحله از طرز تهیه این غذای ساده و خوشمزه با روغن زیتون باید همه مواد را خرد کنید. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و سیب زمینی را به صورت ورقههای یک سانتیمتری برش بزنید. فلفل سبز را به ورقههای نازک، خرد و همه مواد را با هم ترکیب کنید. سپس کمی نمک، فلفل سیاه و سرکه به مواد بزنید تا مزهدار شود.
مرحله دوم؛ آماده کردن غذا
پس از ترکیب کردن مواد با هم باید در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود. سپس همه سبزیجاتی را که با هم مخلوط کرده بودید داخل ماهیتابه بریزید و برای حدود 20 دقیقه آنها را تفت دهید. مواد را هم بزنید تا همه بخشهای سبزیجات به خوبی سرخ شوند.
توجه داشته باشید که برای درست کردن این غذا سبزیجات باید نرم باشند و خیلی برشته و ترد نشوند.
3- طرز تهیه خوراک لوبیا سبز با روغن زیتون
مواد لازم
لوبیا چیتی: 500 گرم
لوبیا سبز: 500 گرم
پیاز: 1 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
روغن زیتون: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول؛ خرد کردن مواد
در نخستین مرحله از طرز تهیه غذا با روغن زیتون باید لوبیا سبزها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. سپس گوجه فرنگی را نیز پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. پوست پیاز را هم جدا و به صورت ریز خرد کنید.
مرحله دوم؛ پخت لوبیا و تفت دادن پیاز
لوبیا چیتیها را برای حدود دو ساعت تا یک روز در آب خیس کنید. سپس آب لوبیاها را دور بریزید و آنها را به همراه آب داخل قابلمه بریزید و روی گاز قرار دهید تا نیم پز شوند. به اندازه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل ماهیتابه بریزید. سپس پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی سرخ شود.
مرحله سوم؛ تفت دادن سایر سبزیجات
بعد از این که پیازها به خوبی سرخ شدند، لوبیا سبز خرد شده را نیز به آن اضافه کنید. چند دقیقه لوبیا سبز را همراه با پیاز داغ تفت دهید. سپس گوجه فرنگی نمک، شکر را نیز به آنها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن غذا
تمام سبزیجات مزه دار شده و تفت داده شده را به لوبیا چیتی نیم پز اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم نمایید اجازه دهید مواد به خوبی پخته شوند. دو قاشق روغن زیتون باقی مانده را به مواد اضافه کنید و برای 5 دقیقه دیگر صبر کنید. زمانی که آب این غذا کمتر شد و همه مواد خوب پخته شدند میتواند آن را سرو کنید.
4- طرز تهیه دیپ با روغن زیتون
مواد لازم
سیر: 3 حبه
کیپر یا هندوانه کوهی خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
پونه کوهی خشک: نصف قاشق چای خوری
رزماری تازه خرد شده: 2 قاشق چای خوری
آویشن تازه خرد شده: 2 قاشق چای خوری
پنیر پارمزان رنده شده: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
فلفل قرمز خرد شده: به مقدار لازم
روغن زیتون فرابکر: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
نان تست خرد شده مربعی: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه این دیپ با روغن زیتون باید سیر و کیپر را به صورت ریز خرد کنید. سپس آنها را داخل کاسه بریزید. پونه کوهی، رزماری، آویشن و پنیر رنده شده را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم
کمی نمک و فلفل به مواد بزنید و با پشت قاشق شروع به هم زدن و میکس کردن مواد کنید. حالا میتوانید این دیپ روغن زیتون خوشمزه را همراه با مکعبهای نان تست سرو کنید.
5- طرز تهیه سس پستو با روغن زیتون
مواد لازم
برگ ریحان: 500 گرم
مغز گردو: 100 گرم
سیر: 3 حبه
پنیر پارمزان: 100 گرم
لیموترش: 2 عدد
روغن زیتون فرابکر: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
داخل یک کاسه برگهای تازه ریحان، سیر، پنیر پارمزان رنده شده و مغز گردو را با هم مخلوط کنید. سپس آنها را داخل مخلوط کن بریزید و خوب ترکیب نمایید. حالا لیموترش تازه را به آن اضافه کنید بعد از ترکیب کردن همه مواد نوبت اضافه کردن روغن زیتون است. بعد از آماده کردن روغن زیتون، نمک و فلفل سس را اندازه کنید.
سس پستوی شما آماده است. میتوانید از این سس برای طعم دار کردن انواع پاستا، کباب، سالاد و ساندویچ استفاده کنید.
6- طرز تهیه جامبوشلز با روغن زیتون
مواد لازم
پاستا جامبوشلز: یک بسته
برگ اسفناج: 300 گرم
پنیر خامهای: 50 گرم
روغن زیتون فرابکر: یک قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان رنده شده: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه این غذا باید اسفناجها را به خوبی بشویید و سپس آنها را در مقداری آب بجوشانید تا نرم شود. حالا اسفناجهای پخته را کمی ساطوری و خرد کنید. سپس اسفناج خرده شده را با پنیر خامه ای، نمک و روغن زیتون ترکیب نمایید. پاستاها را در آب جوش بریزید و نیم پز کنید سپس ترکیب اسفناج و پنیر را داخل پاستا قرار دهید.
مرحله دوم
در این مرحله پاستاها را داخل یک ظرف یا قالب مناسب قرار دهید و روی ظرف را با فویل بپوشانید. سپس آن را برای چند دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید. در انتها میتوانید روی پاستاها مقداری پنیر پارمزان رنده شده بپاشید.
7- طرز تهیه حمص با روغن زیتون
مواد لازم
نخود پخته شده: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد: 3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون فرابکر: 3 قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه:یک و نیم قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
نمک: یک قاشق چای خوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه غذا با روغن زیتون باید نخودهای پخت شده را با ارده، روغن زیتون، آب لیموترش تازه، سیر، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید. مواد را داخل مخلوط کن بریزید و برای 5 دقیقه خوب ترکیب نمایید. ترکیب شما باید کاملاً نرم و یک دست باشد.
مرحله دوم
بعد از این که مواد را خوب میکس کردید و مقداری از آن را بچشید و در صورت نیاز کمی نمک، فلفل لیموترش به آن اضافه کنید. حمص را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید. سپس مقداری گشنیز و جعفری خرد شده به همراه روغن زیتون به آن اضافه کنید.
8- طرز تهیه پنیر پرورده با روغن زیتون
مواد لازم
روغن زیتون فرابکر
پنیر
فلفل سیاه
پودر سبزی خشک
طرز تهیه
برای درست کردن پنیر پرورده با روغن زیتون میتوانید از هر نوع پنیری که دوست دارید استفاده کنید و آنها را به صورت مربعی برش بزنید. سپس روغن زیتون، فلفل سیاه و پودر سبزی خشک را با هم ترکیب کنید. پنیر را داخل روغن بریزید.
طرز استفاده از روغن زیتون در این غذا به گونهای است که پنیر کاملاً در روغن قرار بگیرد و سطح آن را بپوشاند. بهتر است این پنیر پرورده را بعد از 2 تا 3 روز استفاده کنید تا کاملاً خوش طعم و لذیذ شود.
جمعبندی نهایی
روغن زیتون، یکی از مفیدترین انواع روغن گیاهی برای تهیه غذا است. مطالعات نشان میدهند این روغن به دلیل آنتی اکسیدانهای مفید و همچنین اسیدهای چرب تک اشباع شده، گزینه مناسبی برای پخت و پز و سرخ کردن محسوب میشود.
قطعاً خواص غذایی نیمرو با روغن زیتون، بیشتر از زمانی است که آن را با روغنهای سرخ کردنی و مضر آماده میکنید! بنابراین، شما میتوانید بدون هیچ نگرانی از روغن زیتون در آشپزی استفاده کنید.