ماهی از انواع غذاهای دریایی خوشمزه و لذیذ است و اگر ماهی را با روشی مناسب بپزید طعم و مزه بی نظیری پیدا می کند. برای طرز تهیه غذاهای مختلف با ماهی روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید با توجه به ذائقه خود از بین انواع غذا با ماهی دستور مناسبی را برای پخت ماهی انتخاب کنید.
طرز تهیه 5 غذا با ماهی برای سفره های ایرانی
با ماهی می توانید غذاهای لذیذ و متنوعی نظیر سبزی ماهی پلو با ماهی و سوپ ماهی و ماهی سوخاری و … را در منزل بپزید. در ادامه شما همراهان عزیز را با 4 دستور پخت غذایی عالی با ماهی آشنا می کنیم.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی از انواع غذاهای پرطرفدار و محبوب است که معمولا در اولین روز سال نو پخته می شود. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی دارای فوت و فن هایی است که اگر رعایت شود سبزی پلو طعم بی نظیر و متفاوتی پیدا می کند.
مواد لازم
- سبزی پلویی ( تره فرنگی و یا سیر تازه، شوید، جعفری، شنبلیله، گشنیز ) : از هر کدام 200 گرم
- برنج : 4 پیمانه
- آرد سفید : دو فنجان
- ماهی شیر متوسط : یک عدد
- دارچین : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- لیمو ترش : 4 عدد
- تمبر هندی : 1 بسته
- روغن مایع : 1/2 فنجان
- فلفل : به مقدار کم
- نمک : به مقدار کم
- پیاز بزرگ : 1 بزرگ
- سیر : 4 حبه
دستور تهیه سبزی پلو با ماهی
برای تهیه سبزی پلو ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را درون آب در حال جوش بریزید و بعد از اینکه برنج به مرحله آبکشی رسید برنج را درون آبکش بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن درون تابه بریزید و ته چین سیب زمینی و یا نان لواش را در ته قالب قرار دهید سپس برنج را به صورت آرام آرام درون قابلمه بریزید و در لا به لای برنج سبزی پلویی خرد شده را بریزید سپس مقداری روغن به برنج اضافه کنید و دمکنی را روی قابلمه قرار دهید تا برنج دم بکشد.
در این مرحله بعد از تمیز کردن ماهی شیر آن را در اندازه های یکسان برش بزنید سپس برش های ماهی را به مدت 30 دقیقه درون مخلوط پیاز و نمک و فلفل و آبلیمو قرار دهید توجه داشته باشید که برای مزه دار کردن ماهی بهتر است از مقدار نمک کمی استفاده کنید زیرا تمبر هندی شور است و اگر میزان نمک زیادی به ماهی اضافه کنید ماهی شور و بد طعم می شود.
بعد از مدت زمان ذکر شده تکه های ماهی را از درون مخلوط پیاز و آبلیمو بیرون آورید سپس آن ها را درون مخلوط آرد سفید و زردچوبه و دارچین بغلطانید و سرخ کنید.
در این مرحله از طرز تهیه سبزی پلو با ماهی تمبر هندی را درون یک لیوان آب حل کنید سپس تمبر هندی را از صافی عبور دهید و در مکانی مناسب قرار دهید. درون ظرفی مناسب پیاز و سیر خرد شده را با مقداری زردچوبه و فلفل سرخ کنید سپس گشنیز و شنبلیله و جعفری خرد شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید تا سرخ شوند و بعد از سرخ شدن سبزی ها تمبر هندی حل شده را به آن ها اضافه کنید و اجازه دهید تا مخلوط مواد به دمای جوش برسند و جا بیفتند سپس مخلوط سبزی و تمبر هندی را روی ماهی های سرخ شده بریزید و اجازه دهید تا مخلوط ماهی و سبزی با درب باز روی شعله گاز با حرارت کم به مدت 20 دقیقه پخته و مزه دار شوند.
در این مرحله سبزی پلو با ماهی آماده سرو است و شما می توانید این غذای خوشمزه را به زیبایی تزیین کنید.
طرز تهیه ماهی شکم پر
ماهی شکم پر از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که در شمال و جنوب ایران به روش های مختلفی پخته می شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه ماهی شکم پر را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
مواد لازم
- ماهی قزل آلا : 1 عدد
- پیاز خرد شده : یک لیوان
- گشنیز خرد شده : یک لیوان
- سیر تازه و خرد شده : 1/2 لیوان
- رب انار : سه قاشق غذاخوری
- گردو : 10 عدد
- روغن کانولا : سه قاشق غذاخوری
- کره : یک قاشق غذاخوری
- آبلیمو تازه : 4 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه و زردچوبه : به میزان لازم
- نمک و زعفران : به میزان لازم
دستور تهیه ماهی شکم پر
برای تهیه ماهی شکم پر ابتدا روی ماهی و داخل شکم ماهی را با آبلیموی تازه آغشته کنید سپس ماهی را به مدت 30 دقیقه درون یخچال قرار دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه غذا با ماهی پیاز را درون تابه ای مناسب به کمک روغن کانولا سرخ کنید و بعد از نرم شدن پیازها سیر خرد شده و گردوی کوبیده و خرد شده را به آن ها اضافه کنید و بعد از اینکه سیر و گردو کمی تفت خوردن رب انار را به آن ها بیفزایید.
در این مرحله از طرز تهیه ماهی شکم پر، گشنیز خرد شده را به مخلوط پیاز اضافه کنید و مخلوط مواد درون شکم ماهی را از روی حرارت گاز بردارید و ماهی را از درون یخچال بیرون آورید و داخل شکم ماهی را با مخلوط سبزی و پیاز پر کنید.
ته تابه ای نچسب را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید سپس ماهی شکم پر را درون تابه قرار دهید و تابه را درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده ماهی را از درون فر بیرون آورید و روی ماهی مقداری زعفران آب شده و کره ذوب شده بریزید سپس دوباره ماهی شکم پر را به مدت 10 دقیقه درون فر قرار دهید تا ماهی برشته شود.
طرز تهیه ماهی در فویل
یکی از انواع روش های مناسب برای طرز تهیه غذا با ماهی پخت ماهی در فویل است. در ادامه این مطلب با دستور تهیه ماهی در فویل آشنا خواهید شد.
مواد لازم
- ماهی سالمون یا ماهی کاد
- ماریناد ماهی خانگی و یا آماده ( روغن زیتون و سس سویا و سبزیجات معطر و تازه و پیاز سبز و سیر )
- فویل آلومینیومی
دستور تهیه ماهی در فویل
درون ظرفی مناسب ماریناد را آماده کنید سپس فویل را روی سینی فر قرار دهید و ماهی را روی فویل قرار دهید و با کمک قاشق سس مخصوص ماهی را روی آن بریزید سپس 4 طرف فویل را به یکدیگر وصل کنید تا روی ماهی به کمک فویل پوشانده شود.
اگر در دستور پخت عذایتان از ماهی کاد استفاده می کنید مقدار کمی برگ ریحان به ماهی اضافه کنید تا طعم خوبی بگیرد همچنین می توانید به جای استفاده از سبزیجات معطر و روغن زیتون از سس پستو استفاده کنید.
در هنگام بستن فویل دقت کنید تا هیچ درزی باز نماند تا ماهی بهتر پخته شود. ماهی را درون فر با دمای 375 درجه فارنهایت به مدت 15 تا 20 قرار دهید تا به خوبی پخته شود.
طرز تهیه ماهی سوخاری
ماهی سوخاری غذایی خوش طعم و لذیذ است و اگر شما تمایل دارید ماهی را با روشی متفاوت بپزید بهتر است از این روش استفاده کنید.
مواد لازم
- آرد : یک فنجان
- شیر : یک فنجان
- تخم مرغ : دو عدد
- گردو آسیاب شده : یک فنجان
- خرده نان تازه : یک فنجان
- روغن نباتی : دو فنجان
- فیله ماهی بدون پوست : دو فنجان
دستور تهیه ماهی سوخاری
برای تهیه ماهی سوخاری ابتدا ماهی را تمیز کنید و در اندازه های مناسب برش بزنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه غذا با ماهی سه کاسه کم عمق برای آرد و مخلوط تخم مرغ و شیر و مخلوط نان خشک و گردو آماده کنید سپس روغن را درون تابه چدن با قطر 30 سانت بریزید و روغن را داغ کنید ماهی ها را ابتدا درون آرد سپس مخلوط شیر و تخم مرغ و نیز درون مخلوط نان خشک و گردو بغلطانید.
ماهی ها را تکان دهید تا آرد اضافی و مواد دیگر از روی ماهی بریزد و دو طرف ماهی را درون تابه سرخ کنید تا طلایی شود.
درون یک بشقاب دستمال تمیزی پهن کنید و ماهی های سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
آموزش تهیه کتلت ماهی
کتلت ماهی یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که با ماهی تهیه می شود و به راحتی و در مدت نیز می توانید آن را تهیه کنید، در ادامه مطلب دستور تهیه آن را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
موادلازم :
- ماهی چرخ کرده : یک کیلو گرم
- سیب زمینی خام و رنده شده : دو عدد متوسط
- سیب زمینی پخته و رنده شده : دو عدد متوسط
- سیر رنده شده : یک قاشق سوپ خوری
- پیاز رنده شده : یک عدد
- پیاز ساتوری شده : یک چهارم پیمانه
- آب لیمو : یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ : دو عدد
- ادویه : یک قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و روغن : به مقدار لازم
نحوه تهیه :
در روش تهیه کتلت ماهی تیغ های بزرگ و درشت ماهی را جدا کرده سپس آن را به شکل خام چرخ نمایید و بعد داخل کاسه مناسبی بریزید.
حالا سیب زمینی پخته و خام را به صورت ریز رنده کرده و به ماهی چرخ شده بیفزایید و بعد به آن سیر، پیاز رنده شده، آب لیمو، پیازچه ساتوری شده، تخم مرغ ها، فلفل و نمک بیفزایید.
دراین مرحله از نحوه تهیه کتلت ماهی ترکیب به دست آمده را به خوبی ورز داده و تمام مواد حسابی با هم مخلوط شوند.
حالا تابه مناسبی را انتخاب کرده و داخل آن مقداری روغن بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود سپس از مخلوط حاصل به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و کف تابه پهن نمایید، تا مواد تمام شود.
در مرحله پایانی از طرز تهیه کتلت ماهی کتلت های سرخ شده را داخل بشقاب گذاشته و آن را با گوجه، خیار و نان نوش جان کنید.
در این مطلب با طرز تهیه 5 غذا با ماهی آشنا شدید که امیدواریم این غذاهای خوش طعم و خوشمزه با ذائقه شما جور درآیند و از پخت آن ها در منزل نهایت لذت را ببرید، در پایان به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی با دستور تهیه انواع غذای دریایی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید تا با دستور انواع غذای دریایی مورد نظرتان آشنا شوید و آن را به راحتی تهیه کنید.