تعرفه تبلیغات در خواندنی ها
تعرفه تبلیغات در خواندنی ها

آشپزی آخر هفته ۵ آذرماه با ست غذایی ساده لرستانی

در این بخش از آشپزی آخر هفته مجله آرگا پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته با ست غذایی لرستانی را پیش رو خواهید داشت که امیدواریم با تهیه این منوی غذایی بتوانید آخر هفته ای بی نظیر را برای اعضای خانواده تان رقم بزنید.

آشپزی آخر هفته 5 آذرماه با ست غذایی ساده لرستانی

پیش غذا و غذاهای لرستانی دارای طعم و مزه بی نظیری می باشند و شما می توانید برای روز آخر هفته منوی غذایی لرستانی خوشمزه و ساده ای را تهیه کنید و اعضای خانواده تان را سورپرایز نمایید و لحظات خوب و خوشی را برای آن ها رقم بزنید.

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته با منوی غذایی لرستانی

آش پرتله و شامی کوو و زیره جوش منوی غذایی لذیذی را تشکیل می دهند و اگر شما زمان کافی برای پخت غذاهای مجلسی و وقت گیر را ندارید بهتر است از تهیه این ست غذایی غافل نشوید.

آشپزی آخر هفته با ست غذایی ساده لرستانی

1. دستور تهیه آش پرتله

پرتله از انواع پیش غذاهای سنتی و زودپز است و در دستور تهیه این نوع آش ساده از گندم تازه و شیر تازه و نمک استفاده می شود.

پیشنهاد آشپزی با منو لرستانی

مواد لازم

  • گندم تازه : یک کیلو
  • شیر تازه : دو لیتر
  • نمک : به میزان لازم

مراحل پخت آش

گندم شیر را بکوبید و آن را ریز کنید سپس درون قابلمه ای بزرگ گندم را بریزید و یک لیتر آب به گندم بیفزایید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار بدهید و اجازه دهید تا گندم به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزد.

شیر را در دو مرحله 15 دقیقه ای به گندم بیفزایید و در زمان اضافه کردن شیر باید گندم را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. بعد از گذشت نیم ساعت نمک را به آش بیفزایید و درب قابلمه را روی آن قرار بدهید و اجازه دهید تا آش پخته شود و لعاب بیندازد. آش را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید سپس آن را به کمک نعناء داغ و … تزیین نمایید.

منوی غذایی لرستانی

2. دستور تهیه شامی کوو

شامی کوو از انواع غذاهای سنتی لرستان می باشد و برای طرز تهیه این نوع شامی از ترکیب پیاز و تخم مرغ و آرد نخودچی و گردوی ساییده شده و مخلوط سبزیجات معطر و ادویه و گوشت چرخ کرده و رب انار استفاده می شود.

شامی کوو

مواد لازم

  • پیاز متوسط : دو عدد
  • تخم مرغ : یک عدد
  • آرد نخودچی : یک قاشق غذاخوری
  • گردوی ساییده شده : یک لیوان
  • سبزیجات معطر خرد شده ( جعفری و ترخون و نعناء و گشنیز و ریحان ) : یک لیوان
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • رب انار : 5 قاشق غذاخوری

مراحل پخت شامی کوو

برای پخت شامی کوو ابتدا درون ظرفی مناسب گوشت چرخ کرده را بریزید سپس پیاز رنده شده را به گوشت بیفزایید. آرد نخود چی و 1/2 از گردوی ساییده شده را به همراه 1/2 سبزی معطر خرد شده به مخلوط گوشتی بیفزایید. نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را هم به مخلوط مواد شامی بیفزایید و مخلوط گوشتی را ورز بدهید تا یکدست شود. روی ظرف حاوی مخلوط گوشتی را بپوشانید و آن را به مدت 60 دقیقه درون یخچال قرار بدهید تا مخلوط گوشتی استراحت کند.

از مخلوط مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و آن را در کف دست به شکل شامی شکل بدهید و درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید سپس تابه را روی حرارت گاز قرار بدهید و شامی ها را سرخ کنید.

ست غذایی برای آخر هفته

یک عدد از پیازها را به صورت نگینی خرد نمایید سپس پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند و باقی مانده سبزیجات و گردوی ساییده شده را به پیازها بیفزایید و زردچوبه و نمک و فلفل سیاه را به پیازها بیفزایید و تفت بدهید و بعد از اینکه گردوها به روغن افتادند رب انار را به مخلوط مواد بیفزایید و آن را تفت بدهید سپس یک لیوان آب به مخلوط مواد بیفزایید و اجازه دهید تا مخلوط سس به دمای جوش برسد سپس شعله گاز را روی حرارت کم قرار بدهید و شامی های سرخ شده را درون سس بچینید و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا شامی ها مزه دار تر شود.

شامی کباب را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار بدهید و این غذای خوش طعم را به همراه نان یا برنج و سبزی خوردن و نوشیدنی دلخواه تان میل کنید.

پیشنهاد آشپزی با منوی غذایی لرستانی

3. دستور تهیه زیره جوش دسر سنتی لرستان

زیره جوش یا حلوای لرستانی از انواع دسرهای خوشمزه و خوش طعم می باشد و اگر شما تمایل دارید دسری مقوی را برای روزهای سرد سال در منزل تهیه کنید این دسر می تواند برایتان انتخابی مناسب باشد.

دسر لرستانی

مواد لازم

  • گندم برشته شده و آسیاب شده : 500 گرم
  • ذرت برشته و آسیاب شده : 500 گرم
  • رازیانه آسیاب شده : 500 گرم
  • زیره سبز آسیاب شده : 150 گرم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن حیوانی : 1.5 کیلوگرم

مراحل تهیه زیره جوش

ابتدا زیره و رازیانه را به همراه شکر و زردچوبه درون ظرفی مناسب بریزید. درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و گندم برشته شده و ذرت آسیاب شده را با یکدیگر ترکیب نمایید و به روغن بیفزایید و مواد را هم بزنید سپس مخلوط زیره و رازیانه آسیاب شده را به مواد بیفزایید و مواد را مقداری تفت بدهید تا حلوا آماده سرو شود.

حلوای لرستانی

حلوا را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و این حلوای خوشمزه را به همراه گردو و پسته و کنجد و بادام تزیین نمایید.

منوی غذایی لرستانی برای آخر هفته

در این مطلب با مراحل تهیه منوی غذایی لرستانی برای آخر هفته آشنا شدید که امیدواریم با توجه به دستورات ذکر شده بتوانید این ست غذایی را در منزل به راحتی تهیه کنید.

نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان