شیرینی ها دسرهایی زیبا و خوش طعم هستند که قدرت اغوا کنندگی آنها در میان دسرها بسیار بالا می باشد. اما کیک ها نیز دست کمی از شیرینی ها در طعم و ظاهری اشتها برانگیز دارند. کیک ها نوعی دیگر از دسر هستند که دارای بافتی نرم و دلچسب دارند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دسر نوزینه را که نوعی شیرینی با بافتی مشابه کیک آشنا کنیم.
نوزینه از جمله شیرینی های خیلی خوش طعم به شمار می رود که از نظر ساختار مانند کیک، ولی دارای انسجام بیشتر است. برای رطوبت بخشیدن به این شیرینی از شیره و شربت انگور استفاده می شود. این شیرینی فوق العاده ترکیه ای را می توانید به راحتی در منزل برای مهمانی و دورهمی ها تهیه و میل نمود.
مواد لازم
- 1 پیمانه شیر
- 1 پیمانه کره آب شده
- یک دوم پیمانه ارده
- 1 پیمانه مغز گردو خرد کرده (یا مغز بادام)
- 4 – 5 پیمانه آرد
- 1 پیمانه روغن مایع
مواد لازم برای شربت
- یک دوم پیمانه شیره انگور
- دو پیمانه و نصف شکر
- سه پیمانه آب
آموزش طرز تهیه دسر نوزینه
ابتدا در اولین مرحله به سراغ تهیه شربت این دسر بروید. برای این منظور شکر را درون قابلمه ای حاوی آب ریخته و با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید. قابلمه حاوی شربت را بر روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد حرارت را کمتر کنید و زمان دهید تا برای یک ربع ساعت نرم نرم جوشیده و به قوام برسد.
پس از اینکه به قوام مناسب رسید، آن را از روی حرارت کنار بگذارید. شیره انگور را به آن افزوده و خوب با یکدیگر ترکیب نموده و زمان دهید تا حرارت شربت شما خارج شده و خنک گردد.
فر را بر روی درجه 140 – 150 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و بگذارید تا گرم شود. در این فاصله کره (آب شده)، شیر، روغن مایع، ارده را درون یک کاسه با یکدیگر ترکیب نمایید. مغز گردویی (یا در صورت تمایل مغز بادام) که از قبل خرد کرده اید را به مواد بیفزایید و بهم بزنید تا ترکیبی یکنواخت به دست بیاید.
آرد را آرام آرام به این ترکیب افزوده و به خوبی با یکدیگر ورز دهید. قالبی با ابعاد 30 * 20 سانتی متر را انتخاب و ته آن را چرب نماید. خمیر به دست آمده را در آن ریخته و با استفاده از دست خود آن را فشار دهید تا صاف و پهن گردد. قالب را برای 1 ساعت و نیم داخل فر بگذارید تا نوزینه به خوبی پخته شود.
در این مرحله پس از گذشت زمان مقرر، قالب را از فر بیرون بیاورید تا نسبتا خنک گردد. حالا شربت آماده را بر روی همه قسمت های نوزینه داخل قالب ریخته و صبر کنید تا به خوبی به خورد شیرینی برود. در نهایت هم می توانید شیرینی نوزینه را تقسیم کرده و میل نمایید.
نکات طلایی تهیه دسر نوزینه
در طرز تهیه دسر نوزینه توجه داشته باشید هنگام ریختن شربت بر روی شیرینی, باید هم شربت و هم شیرینی خنک باشند.
در صورت تمایل می توانید به جای افزودن مغز گردو و یا مغز بادام در مواد و خود دسر، پس از ریختن خمیر درون قالب مغز گردو یا مغز بادام را بر روی خمیر داخل قالب ریخته و قدری بر روی خمیر با دست بفشارید. تا هم طعم دار و هم تزیین شود.
این مطلب آموزشی آشپزی هم با همراهی شما علاقمندان به تهیه این دسر به پایان رسید. برای آشنایی با انواع دسر بر روی لینک آن کلیک نمایید.