برنج یکی از غذاهای رایج ایرانی است که به روشهای مختلفی طبخ میشود. یکی از این روشها استفاده از مواد در بین برنج است که نوعی قاطی پلو یا برنج مخلوط حساب میشود. آلبالو پلو با گوشت تکهای یکی از انواع برنجهای مخلوط است.
طعم ترش آلبالو و شیرینی شکر در لابه لای برنج، ترکیب فوق العادهای ایجاد میکند. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت تکهای در ادامه با ما همراه باشید.
آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روشهای تهیه میشود.
مواد لازم برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
آلبالو 500 گرم
گوشت قیمهای 300 گرم
پیاز سرخشده 1 عدد
زعفران دم کرده به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
شکر 250 گرم
روغن مایع کمی
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت تکهای
مرحله اول
در ابتدای کار، برنج را شسته و حدود دو ساعت زودتر با کمی نمک و آب خیس میکنیم. سپس یک قابلمه را با آب روی حرارت قرار میدهیم تا جوش آید. برنج را داخل آن ریخته و با کمی نمک میجوشانیم تا نیم پز شود.
مرحله دوم
سپس آن را آبکش کرده و کنار میگذاریم. آلبالوها را از قبل هسته گرفته، و داخل یک قابلمه میریزیم. سپس شکر را روی آن میپاشیم و میگذاریم 1 تا 2 ساعت استراحت کند. بعد روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله سوم
سپس به مدت حدودا 10 دقیقه میپزیم تا آلبالوها نرم شود. پس از این که آلبالوها به خوبی نرم شد آنها را از روی حرارت برداشته و آب کش میکنیم. در ادامه آب آن را مجدد روی حرارت قرار میدهیم تا کمی غلیظ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله یک ماهی تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. پیاز را شسته و پوست میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم. سپس در تابه تفت میدهیم تا پیاز داغ به صورت برشته درآید.
مرحله پنجم
حالا آن را از تابه خارج کرده و سپس گوشت قیمهای را به آن اضافه کرده و سرخ میکنیم. وقتی که گوشت تغییر رنگ داد، پیازها را همراه با نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
یک قابلمه برداشته و کف آن را روغن میریزیم. یک تکه نان سنگک کف آن به عنوان ته دیگ قرار داده و روی آن را یک لایه برنج آبکش شده میریزیم. سپس آلبالوها را روی برنج ریخته، مواد گوشتی را میریزیم.
مرحله هفتم
حالا مجددا یک لابه برنج روی آن میریزیم. این کار را انقدر ادامه میدهیم تا مواد تمام شود. قابلمه را ریو حرارت قرار میدهیم تا برنج نسوزد. اواسط پخت، 1 لیوان از شهد آلبالو را با مقداری کره مخلوط کرده و روی برنج میریزیم.
مرحله هشتم
سپس صبر میکنیم آلبالو پلو دم بکشد. برنج را در ظرف مناسب سرو میریزیم. روی ان را با مقداری آلبالو تزیین میکنیم. از برنج سفید کنارههای قابلمه استفاده کرده و کمی آن را زعفرانی میکنیم؛ و برای تزیین از آن استفاده میکنیم.
منبع: چی شی