کشمش پلو با گوشت یکی از غذاهای اصیل ایرانی میباشد که دستور طبخ آن در شهرهای مختلف گوناگون است برای مثال در اردبیل در کشمش پلو مقداری شیر ریخته میشود و معتقد هستند طعم فوق العادهای به غذا میدهد.
اما معروفترین کشمش پلو برای مازندارن و آمل میباشد که هم با مرغ هم گوشت تهیه میشود این غذا در مراسمات مذهبی نیز استفاده میشود، اگر دچار کم خونی و کمبود ویتامین دی هستید این غذای خوشمزه و اصیل را حتما تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کشمش پلو با گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی 400 گرم
برنج 4 پیمانه
پیاز 2 عدد
کشمش 1 پیمانه
کره به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین و ادویه کاری به مقدار لازم
طرز تهیه کشمش پلو مازندرانی با گوشت مجلسی
مرحله اول: پخت گوشت
پیاز را شسته و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با مقداری روغن تفت بدهید تا سبک شود نیازی به طلایی شدن آن نیست گوشتها را به اندازه دلخواه برش دهید و با پیاز و زردچوبه و فلفل سیاه و مقداری زعفران خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس مقداری دارچین و کاری را اضافه کرده و دو لیوان آب ریخته و روی حرارت میگذاریم تا گوشت خوب پخته شود همیشه سعی کنید مقدار ادویهها را اندازه بریزید تا مزه ادویه قالب نباشد در هنگام پخت آب گوشت که تمام شد دوباره اضافه کنید در نظر داشته باشید که در پایان آب گوشت غلیظ باشد و نمک غذا را اندازه کنید.
مرحله دوم: تفت کشمش
داخل تابهای کوچک مقداری کره یا روغن ریخته تا داغ شود سپس کشمش را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا باد کند.
مرحله سوم: پخت کشمش پلو
برنج را از شب قبل با مقداری نمک خیس کرده و روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاد سپس آبکش کرده و کشمشها را لا به لای برنج ریخته و دم میگذاریم سپس در ظرف سرو کشیده و با گوشت پخته شده میل نمایید.
نکات کلیدی در تهیه پخت کشمش پلو ساده با گوشت ریش ریش
میتوانید برای تسریع در کارها از زودپر برای پخت گوشت استفاده کنید.
میتوان گوشت را ریش ریش کرده و لا به لای برنج ریخته و دم بگذارید.
سینه مرغ را جایگزین گوشت میتوان کرد.
از مقداری زرشک برای ملس شدن طعم پلو نیز میتوانید استفاده کنید.
عطر کره و زعفران در این غذا بسیار تاثیر دارد.
منبع: پارسی دی