شربت سکنجبین از انواع نوشیدنی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که دارای خواص درمانی زیادی می باشد و از این نوع شربت از زمان های گذشته تا به امروز برای رفع عطش در روزهای گرم سال استفاده می شود. در طرز تهیه شربت سکنجبین از شکر و سرکه سفید و زعفران و نعناء تازه و آب استفاده می شود.
شربت زعفران و شربت آلبالو و شربت خاکشیر و شربت سکنجبین از انواع شربت های معروف و محبوب هستند و شما می توانید این نوع شربت ها را برای پذیرایی از مهمان هایتان در روزهای گرم سال در منزل به راحتی تهیه نمایید.
مواد لازم
- شکر : 1 کیلو
- سرکه سفید : 1 پیمانه
- زعفران دمکرده : به مقدار لازم
- نعناء تازه : 600 گرم
- آب : به میزان لازم
طرز تهیه شربت سکنجبین در منزل
برای تهیه شربت سکنجبین ابتدا درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس شکر به آب در حال جوش بیفزایید و هم بزنید تا شکر به خوبی در آب حل شود و به دمای جوش و قوام مناسب برسد.
نعناء را درون پارچه تمیزی و توری بپیچید و آن را درون شربت قرار دهید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا نعناء به همراه شربت بجوشد و بعد از مدت زمان ذکر شده نعناء را از درون قابلمه بیرون آورید.
زعفران دمکرده و سرکه سفید را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت چند جوش دیگر نیز بزند و به قوام لازم برسد سپس شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه شربت سکنجبین، شربت را صاف کنید و آن را درون شیشه درب داری بریزید و این شربت خوشمزه را در یخچال نکهداری کنید.
برای سرو شربت 1/4 یخ و 1/4 شربت را به همراه مقداری آب درون لیوان بریزید و این شربت خوشمزه را میل کنید.
آموزش تهیه شربت سکنجبین با سرکه سیب
شربت سکنجبین را می توانید با روش های مختلفی تهیه و نوش جان کنید و یکی از روش های بسیار ساده و آسان تهیه آن با سرکه سیب می باشد که به راحتی و در مدت زمان می تواتید آن را تهیه کنید بنابراین اگر به دنبال طعمی متفاوت در شربت سکنجبین هستید می توانید این روش را امتحان کنید.
مواد لازم
- عسل : دو پیمانه
- سرکه : دو پیمانه
- عرق نعناع : یک پیمانه
- یخ : به میزان لازم
- آب : دو لیوان
طرز تهیه
در نحوه تهیه شربت سکنجبین ابتدا سرکه سیب را با عرق نعناع و آب ترکیب کرده سپس بر روی حرارت بگذارد تا دمای آن تنها داغ شود سپس به آن عسل بیفزایید حالا پس از مخلوط کردن عسل ترکیب حاصل را داخل یخچال گذاشته و در زمان سرو به آن یخ بیفزایید و نوش جان کنید.
بررسی خواص سکنجبین
شربت سکنجبین خواص زیادی برای سلامت بدن دارد که در ادامه با فواید بی نظیر آن آشنا خواهید شد.
- رفع عطش و کمک به درمان گرما زدگی
- اشتها آور فوق العاده
- تصفیه و پاکسازی کبد
- کمک به کاهش سردرد های طولانی مدت
- کاهش درد معده
- درمان بی خوابی
- کمک به حفظ آب بدن و درمان مشکلات ادراری
نکات تکمیلی
1. زمان آماده سازی این شربت پانزده دقیقه است.
2 این شربت با کاهو ترکیبی فوق العاده ای می شود که بهتر است آن را امتحان کنید.
3. به منظور زیباتر شدن کار استفاده از چند قطره رنگ خوراکی سبز بسیار مفید می باشد.
4. برای این نوشیدنی می توانید از گلاب، تخم شربتی و زعفران نیز استفاده کنید.
6. در زمان تابستان از نوشیدن این شربت به شکل ولرم پرهیز کرده زیرا، منجر به ایجاد گرما و عطش در شما خواهد شد.
7. اگر شما تمایل دارید شربت سنجبین را به صورت خیاری تهیه نمایید می توانید ابتدا یک عدد خیار را به صورت ریز رنده کنید سپس درون هر کدام از لیوان های سرو مقداری خیار رنده شده و یخ و شربت و آب بریزید.
8. در دستور تهیه شربت سکنجبین اصلی از عسل طبیعی استفاده می شود.
9. شربت سکنجبین را می توانید با کاهو میل کنید.
10. برای ایجاد طعم ایده آل در شربت سکنجبین می توانید در دستور تهیه آن از لیموی تازه استفاده کنید.
در این مطلب با طرز تهیه شربت سکنجبین آشنا شدید که امیدواریم از طعم بی نظیر این شربت ایرانی نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید، در صورت تمایل جهت آشنایی با دستور تهیه انوا نوشیدنی سرد می توانید روی لینک کلیک نمایید و با دستور تهیه نوشیدنی نمورد نظر آشنا شوید.