ماهان شبکه ایرانیان

توصیه های مفید برای بیماری آلزایمر

آلزایمر نوعی بیماری پیشرونده مغزی است که با اختلال حافظه، نوسانات خلق، اغتشاش شعور و اختلال پیشرونده در دریافت و پردازش اطلاعات توسط مغز همراه است.

توصیه های مفید برای بیماری آلزایمر

­­متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگ‌رضا نیستانی

نشانه‌های بیماری آلزایمر شامل ضعف، افسردگی،ترس، رفتار تهاجمی، بی‌قراری و اعمال و رفتارهای تکراری است.

تشخیص افتراقی صحیح حائز اهمیت است، زیرا برخی از دیگر بیماری‌ها نیز همین نشانه‌ها را دارند.

عامل بیماری آلزایمر ناشناخته است. آسیب اکسیداتیو تا حدودی مسؤول پیشرفت بیماری است.

بیماران غالباً دچار کمبود استیل کولین هستند. استیل کولین یک میانجی عصبی است که در اعمال شناختی و استدلال نقش دارد.

تنها درمان موجود برای آلزایمر در حال حاضر، حفظ کیفیت زندگی است. آرام‌سازی (relaxation) و تنفس عمیق به گردش خون و حافظه کمک می‌کند.

ثابت شده است که گیاه دولپه‌ای چهل سکه (Ginkgo biloba) با افزایش جریان خون مغزی بر کارکرد شناختی آن تأثیر مطلوبی می‌گذارد.

سطوح بالای ویتامین E در خون با بهبود کارکرد مغزی در سالمندان ارتباط دارد.

همچنین ثابت شده که موسیقی درمانی بسیار مفید است، چون دیگر توانایی‌ها در بیمار کاهش می‌یابند، تحریک حسی از نظر عاطفی بیمار را شاد و به او در برقراری ارتباط با دیگران کمک می‌کند.

در بیماران با اختلالات حافظه که تشخیص آلزایمر برای آنها داده نشده، ویتامین A، کمپلکس کاروتنوئید، ویتامین E، 800-400 واحد بین المللی به شکل مخلوط توکوفرول‌ها، ویتامین C (1گرم)، سلنیوم (300-100 میکروگرم) و عصاره چهل سکه (2 فنجان دو بار در روز) مفید است.

الف) مواد مغذی مفید در آلزایمر

فسفاتیدیل سرین: 10میلی‌گرم سه بار در روز، یک ترکیب طبیعی بافت مغزی است که کارکرد ذهن را بهبود می‌بخشد.

استیل- ال- کارنیتین: 500 میلی‌گرم تا 1گرم سه بار در روز، پیشرفت بیماری را به تأخیر می‌اندازد، حافظه و کارآیی ذهنی را بهبود می‌بخشد و در تولید استیل کولین نیز نقش دارد.

ویتامین ای: 800-400 واحد بین‌المللی با مخلوطی از توکوفرول‌ها (آنتی اکسیدان هستند) ممکن است پیشرفت بیماری را کند نماید.

روی: 27 میلی‌گرم، در صورت کمبود، مصرف آن حافظه و مهارت‌های ارتباطی را بهبود می‌بخشد.

ب) غذاهای مفید در آلزایمر

فهرست زیر شامل غذاهای حاوی لسیتین یا کولین است، یعنی دو ماده‌ای که بدن از آنها استیل کولین می‌سازد؛

مغز دانه‌های برزیلی؛ باقلا؛

حبوبات؛ غلات؛

لوبیای سویا؛ تخم مرغ؛

لوبیای هندی (مانگ)؛ ماهی

ج) گیاه درمانی مفید در آلزایمر

جینکو یا شجرالمعبد (Gingko biloba)- 80 میلی‌گرم عصاره سه بار در روز، حافظه را تقویت می‌کند، به ویژه در مراحل اولیه بیماری مفید است.

هوپرزین آ  (huperzin A)- 200 میکروگرم دوبار در روز، پیشرفت بیماری را کند می‌کند و موجب تقویت حافظه و عملکرد رفتاری و ادراکی می‌گردد، تخریب و تجزیه استیل کولین را مهار می‌کند، ترکیبی است که در یک گیاه چینی به نام هوپرزیاسراتا (hoperzia serrata) یافت می‌شود.

رزماری یا اکلیل کوهی - یک آنتی اکسیدان و تقویت کننده حافظه و حاوی ترکیباتی است که مانع تجزیه و شکسته شدن استیل کولین می‌شود.

گل‌های گیاه قاصدک - حاوی لسیتین است.

برگ‌های شنبلیله (fenugreek leaves)- و گیاه shepherds purse- حاوی کولین است.

 عشقه یا جین سنگ - تمرکز ذهنی، حافظه و توجه را بهبود می‌بخشد.

ه) سایر توصیه های مفید برای آلزایمر

رایحه درمانی مفید در آلزایمر

اکلیل کوهی؛ مرهم یا هر چیز شفابخش (balm)؛

رازیانه؛ مریم گلی؛

طب چینی

طب سوزنی - درمان روی پوست سر که مسیرها را در مغز روشن می‌سازد.

عشقه- گیاهان معطر سنتی ، انرژی و توان حرکتی را می‌افزایند.

طب فیزیکی

تمرینات آرام تای چی (tai chi)- به تیزی و چابکی ذهن کمک می‌کند.

تمرینات بدنی و ذهنی چی گونگ خون بیشتری را در مغز به جریان می‌اندازد، و به دلیل وجود تمرکز و تجسم در حرکات بدنی موجب تحریک فعالیت ذهنی می‌گردد.

درمان ذهنی- جسمی

یوگا – اثرات سودمند، ناشی از وارهیدن و تنفس‌های عمیق است که گردش خون و جریان اکسیژن را افزایش می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان