به گزارش خراسان : مغزها و آجیل در کنار میوه و شیرینی از خوراکیهایی است که خوردن آن در مراسمی چون عید نوروز و شب یلدا بین ایرانیان مرسوم است. آجیل دارای چربی های مفید برای بدن است و خوردن به اندازه آن ها، ویتامین، پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن نظیر کلسیم و فسفر را تامین می کند. بعد از قیمت زیاد ، یکی از بزرگ ترین مشکلات ما در هنگام خرید آجیل عید این است که چگونه آجیل با کیفیت بخریم. در ادامه به شما چند ترفند خواهیم گفت تا بهترین و سالم ترین خرید آجیل شب عید را داشته باشید.
بیشتربخوانید:
آجیل را نصف کنید
کمی از آجیلی که قصد خرید آن را دارید، از وسط نصف کنید. اگر داخل آجیل سوراخی دیده شد این آجیل نامرغوب است و به قول معروف کهنه شده است.
رنگ آجیل
به رنگ آجیل در هنگام خرید دقت کنید. آجیل هایی که دارای لکه های قهوه ای رنگ یا کدر هستند، ناسالم اند و باید آن ها را از فهرست خرید خود حذف کنید. آ
جیل مرغوب باید رنگ طبیعی داشته باشد. بنابراین اگر آجیلی بیش از حد براق بود به سالم بودن آن شک کنید. چون برخی فروشندگان سودجو برای جلب توجه مشتریان از رنگ های غیر مجاز برای براق کردن آجیل استفاده می کنند.
از خرید پسته هایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ شده دارند، خودداری کنید.
دور تخمههای پررنگ را هم خط بکشید. آن ها را به زور رنگهای مصنوعی به این شکل درآورده اند.
بیشتربخوانید:
آجیل را در مشت خود بریزید
مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید. سپس آن را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است؟
پس دادن رنگ، نشانه غیر بهداشتی بودن آجیل است. طبق دستورالعمل های بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگ های مجاز خوراکی، در تولید آجیل ممنوع است.
خرید لب خندان ها ممنوع
برای باز کردن پسته ها یا به اصطلاح خندان کردن شان، آنها را در ظرف های آب گرم می ریزند تا باد کنند، بعد آن ها را داخل ظرف آب سرد می ریزند تا پوست شان به اصطلاح بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی، یا به اصطلاح شوک حرارتی، روی کیفیت پسته تاثیر منفی می گذارد و علاوه برآن موجب نم کشیدن پسته هم می شود. این پستهها زودتر فاسد می شوند.
تخمه های لبخندان هم انتخاب خوبی برای خرید نیستند. مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیت خود را نیز از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد می شود.
بیشتربخوانید:
آجیل را با پوست بخرید
هنگامی که آجیل را مغز می کنید، تنها مدت تازگی آن را کاهش میدهید. پس واقع بین باشیم. بسیاری از ما آجیل های مغز شده می خریم، زیرا در دسترس تر هستند و استفاده از آن ها هم سادهتر است اما اگر به دنبال داشتن یک آجیل با کیفیت تر با ماندگاری بالا هستید، انتخاب آجیل با پوست گزینه مناسب تری است.
چگونه آجیل اقتصادی بخریم ؟
معمولا آجیل دارای ترکیب یکسانی است. به جای این که از ترکیبات تکراری آجیل، استفاده کنید به آجیل خود تنوع دهید. آجیل های شیرین از جمله توت خشک، کشمش، انجیر، برگ زردآلو و برگ آلو را می توانید جایگزین آجیل شور کنید. استفاده از یک یا دو مغز به همراه یکی از تخمه ها در کنار آجیل شیرین ترکیب سالم و مقرون به صرفه ای است.