روشن کردن زیر کتری برای یک لیوان چای؛ این کاری است که همه ما انجام میدهیم. اولین باری نخواهد بود (و مطمئناً آخرین بار نیست) که کتری را آب کرده ایم و زیر آن را روشن میکنیم؛ هنگام شب نیز که میخواهیم چایی را آماده کنیم از همان آب کتری استفاده میکنیم تا آب را بجوشاینم.
این کاری کاملا طبیعی بنظر میرسد، اما آیا کار درستی نیز هست؟ خب برخی منابع میگویند خوب نیست که یکبار دیگر آب را بجوشانید. اما آیا واقعا درست است؟
در بسیاری از مقالات در مورد جوشاندن مجدد آب، چنین گفته شده است:
هنگامی که آب را دوباره میجوشانید، املاح خطرناک (آرسنیک، نیترات و فلوراید) بوجود میآیند. مواد معدنی سالم همچنان در آب جوشیده وجود خواهند داشت، اما اگر چندین بار آن را بجوشانید ممکن است خطرناک باشد، چراکه نمکهای کلسیم نیز میتواند در آب جمع شده و باعث ایجاد سنگ صفرا و سنگ کلیه شوند. پس بنابراین آب دوبار جوشیده شده برای سلامتی ما خطرناک است؟
خیر! نکتهای که وجود دارد، آرسنیک، نیترات و فلوراید در آبی که بیش از دو بار جوشانده میشود، بوجود میآیند، اما مقادیر آن بسیار کم خواهد بود، طوریکه نمیتوانند منجر به تهدید سلامتی انسان شوند.
مصرف آب جوشانده فقط زمانی خطرناک میشود که 10 هزار لیتر آب فقط در یک فنجان قهوه یا چای جوشانده شود. کاری که البته هیچ کس هرگز انجام نمیدهد؛ بنابراین، دفعه بعدی که میخواهید آب را دوبار بجوشانید، در جوشاندن آن تردید نکنید. میتوانید با خیال راحت اینکار را بکنید و لیوان چای خود را بنوشید که هیچ ضرری برای شما نخواهد داشت.
منبع: سایت طلا