تحریریه زندگی آنلاین : زیبایی گلها چشمنواز است و عطر خوش آنها مشام را نوازش میدهد. در طبیعت گلهایی هم وجود دارند که نه تنها خوشمزه و قابل خوردن هستند، بلکه خواص بینظیری نیز دارند. در بسیاری از فرهنگها از گلها در پختوپز و تهیه سالاد و دسر نیز استفاده میشوند.
لادن
گل لادن نه تنها زیبایی خاصی دارد، بلکه برگهای این گیاه و غنچههایش نیز خوراکی است و مملو از ویتامین ث. بیشتر بخشهای این گیاه بهویژه برگهایش طعم شاهی میدهد، ازاینرو به آن شاهی هندی هم میگویند. گلها مهمیزدار، شیپورمانند به رنگ قرمز، زرد و نارنجی از اوایل تابستان تا اوایل پاییز پدیدار میشوند.
بیشتربخوانید:
گل رز
عطر گل رز هر مشامی را نوازش میدهد، گلاب حاصل از آن در بسیاری از شیرینیجات کاربرد دارد. گلبرگهای لطیف آن را نیز میتوان "کاراملیزه" و "شکرزده" هم صرف کرد.
بنفشه
بر اساس طب سنتی ایران تمامی قسمتهای بنفشه از جمله برگ، گل، دانه، ریشه، و سرشاخههای گلدار مصرف دارویی دارند. از گلبرگهای "کارملیزه" شده میتوان برای تزئین کیک استفاده کرد و یا به سالاد و سوپ عطر خاص خود را میبخشد.
آقطی
گیاه آقطی در آلمان "هولوندر" (Holunder) و در انگلیسی (Sambucus) به آن گفته میشود. از این گیاه میتوان "ژله"، چای، شربت، بستنی تولید کرد. دیتر لایپولد کسی است که در آلمان از این گیاه یک نوشیدنی غیر الکلی محبوبی به نام "بیوناد" (Bionade) ابداع کرد و به تولید انبوه رساند.
بیشتربخوانید:
کوکب
برای ضد عفونی کردن زخمها از جوشانده گل کوکب استفاده میشود. برای دفع ترکهای لب و پاشنه پا به مدت یک ماه 100 گرم از گلهای کوکب را در بادام تلخ گذاشته و بعد از صاف کردن هر روز بر روی محل ترکها و زخمهای پا و لب مالیده شود. گلبرگهای کوکب در سالاد، در کنار ماهی و حتی در نوعی دسر انگلیسی نیز استفاده میشوند.
مینای چمنی
تقریباً در همه جا یافت میشود. بچهها از آن در آلمان برای ساختن گردنبند و فالگرفتن "دوستم داره، دوستم نداره" استفاده میکنند. از این گیاه میتوان در سالاد استفاده کرد و یا حتی گلبرگهای آن را با نان و پنیر هم صرف کرد.
گل همیشه بهار
گل همیشه بهار یا (Calendula) نه تنها دارای خواص دارویی، بلکه دارای خواص آرایشی نیز هست و در رنگ مو و شامپو از آن استفاده میشود. در آلمان به آن "زعفران فقرا" گفته میشد، زیرا در گذشته از این گل خوراکی برای رنگ بخشیدن به غذاها استفاده میشده است.
گل قاصدک
برگ و گلبرگهای گل قاصدک خوردنی هستند و میتوان از آن در سالاد و سوپ استفاده کرد. آشپزهای حرفهای از این گل "ژله" هم تولید میکنند.
بیشتربخوانید:
خُلَّریا سَنـگِـنَک
از گلبرگهای آبی، قرمز، بنفش و سفید آن میتوان در سالادهای تابستانی استفاده کرد. این گیاه از خانواده باقلاسانان است و به سالاد هم چنین مزهای میبخشد.
گل داوودی
از گل داوودی میتوان در پخت نان، سوپ و انواع "فوندو" استفاده کرد.
گل کدو
نه تنها کدو، بلکه گل آن نیز خوراکی است. دستورالعمل بیش از 100 نوع غذا با گل کدو از کشورهای گوناگون جهان در اینترنت موجود است.
بیشتربخوانید:
ختمی
گل ختمی (Hibiskus) سرشار از ویتامین ث است و برای کاهش فشار خون مؤثر است. چای گل ختمی را میتوان بهصورت گرم و یا سرد نوشید. جالب اینکه کاربرد دارویی چای گل ختمی در میان قبایل آفریقایی نیز شناخته شده است.
گل میخک
گلی که از دو هزار سال پیش به عنوان ادویه شناخته و استفاده میشده است. گل میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و 24 نوع خواص چون: رفع سردرد، رفع تنگی نفس، اشتهاآور، تببر و کرم کش برای آن اعلام شده است.
بابونه
چای بابونه علاوه بر دارا بودن خواص درمانی فراوان، از دیرباز به خاطر عطر و بوی خوش آن مورد توجه بسیاری بوده است و دارای خواص بسیاری نیز میباشد. یکی از مهمترین خواص این چای تقویت سیستم ایمنی بدن است. این چای عفونتهای ناشی از سرماخوردگی را از بین میبرد. همچنین برای رفع گرفتگیهای عضلانی و نیز گرفتگیهای قاعدگی در زنان مفید است.
اسطوخودوس
گیاهی از راسته نعناسانان است که در آلمان به آن "لاوندل" (Lavendel) و در انگلیسی به آن (lavender) گفته میشود. این گیاه نه تنها استفاده دارویی دارد، بلکه با بردن کندوها به کنار کشتزارهای اسطوخودوس، عسل آن نیز تولید میشود. از این گیاه در غذاها و دسرهای کشورهای ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بسیار استفاده میشود.
بیشتربخوانید: