تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین
علت ابتلا به زکام بهاره
بنابر تحقیقات، هنگام بهار بیش از 36 میلیون نفر (فقط در آمریکا) به حساسیت های فصلی( زکام بهاره و یا التهاب مخاط بینی آلرژیک) مبتلا می شوند.
گرده افشانی گیاهان اوج می گیرد و سیستم ایمنی بدن شروع به ترشح مقدار فراوانی هیستامین می کند. وجود هیستامین در بدن کاملا طبیعی و عادی است اما وقتی بدن واکنشی بیش از حد به موادی که مضر نیستند، نشان می دهد، هیستامین آزاردهنده می شود.
چشم های پرآب و خارش دار، آبریزش بینی/ یا خشکی سینوس، گلودرد و یا احساس خارش در گلو، تنگی قفسه سینه، سرفه و یا اشکال در تنفس.
البته هنگام روبه رو شدن با ماده ای سمی واقعی، این واکنش ها کمک می کنند تا خود را از آنها حفظ کنید.
اما وقتی فقط در برابر گرده افشانی گیاهان، چنین واکنش های شدیدی در بدن تان رخ می دهد، فقط فقط موجب گرفتاری و عذاب شما می شود. اما نگران نباشید. این مقاله به کمک تان می آید.
درمان های خانگی زکام بهاره
عسل
عسل خام و محلی، ضدآلرژی بی نظیری در بسیاری از افراد است. استفاده روزانه چند قاشق چایخوری و یا غذاخوری کمک بسیاری به درمان زکام بهاره می کند. همچنین جویدن موم عسل روزی 3 قاشق چایخوری بسیار مفید است.
گرده زنبور نیز مفید است. این گرده که از گل های مختلف به وجود می آید، به علت داشتن پروتئین بالا و مقادیری از مواد معدنی، ویتامین ها و چربی ها، ماده مغذی خوبی است.
در یک کیلوگرم عسل، چند میلیون گرده گل یافت می شود. گرده زنبور را به مقدار یک قاشق چایخوری چهار بار در روز مصرف کنید.
ویتامین C
ویتامین C نوعی آنتی هیستامین، آنتی اکسیدان و آنتی توکسین طبیعی است. با مصرف این ویتامین در کنار عسل خام می توان به راحتی به جنگ زکام بهاره رفت.
تعدادی مکمل های دارویی حاوی ویتامین C نیز وجود دارد که می توانید از داروخانه ها خریداری کنید.
از خوراکی های حاوی ویتامین C نیز می توان به پرتقال، گریپ فروت، لیموترش، پاپایا، فلفل دلمه ای، بروکلی و دیگر کلم ها (کلم ترش و کیمچی عالی هستند)، توت فرنگی، آناناس، کیوی و طالبی اشاره کرد.
گزنه
گزنه، آنتی هیستامینی طبیعی است. می توانید با مصرف چای یا کپسول گزنه از حساسیت فصلی و زکام بهاره رها شوید.
این گیاه آنزیم های لیپواکسیژناز و سیکلواکسیژناز را کنترل می کند. این دو آنزیم مسئول تبدیل اسید آراشیدونیک به پروستا گلاندین ها و لکوترین ها و ایجاد التهاب میباشند.
استفاده از این گیاه در التهاب مخاط بینی آلرژیک بسیار مؤثر است.
استفاده از قوری پاکسازی بینی (نتی پات)
با استفاده از این قوری تمام ترشحات از مجاری بینی خارج می شوند، سیسنوس ها تمیز شده و تنفس بهبود می یابد.
استفاده منظم از نتی پات موجب بهبود برخی امراض تنفسی مانند آسم و برونشیت می شود.
هنگام استفاده از نتی پات، از آب تصفیه شده و یا آب نمک استفاده کنید.
اگر از آب آلوده استفاده کنید، ممکن است به برخی از آمیب های مضر برای بدن آلوده شوید.
قارچ ریشی (جان افزا)
تحقیقات نشان داده است که این قارچ علاوه بر درمان برخی مشکلات جسمی، واکنش های حساسیتی را نیز کنترل می کند.
این قارچ مانند اکسپکتورانت عمل کرده و خلط آور و ضد ویروس و ضد التهاب است.
علاوه بر آن اسید گانودریک موجود در قارچ ریشی، ضدحساسیت بوده و از ترشح هیستامین در بدن جلوگیری می کند و عملکرد کبد را بهبود می بخشد.
فلاونوئیدها
فلاونوئیدها بیشتر در گیاهان دیده می شوند. بهترین منابع فلاونوئیدها عبارتند از، سیب، زردآلو، زغال اخته، گلابی، تمشک، توت فرنگی، لوبیا سیاه، کلم، پیاز، جعفری، لوبیا چیتی و گوجه فرنگی. فلاونوئیدها اثربخشی ویتامین C را افزایش می دهند.
مصرف خوراکی های حاوی این مواد شیمیایی گیاهی برای درمان آلرژی ها بسیار مفید است.
ادویه
برخی از ادویه ها مانند زردچوبه ضدالتهاب هستند. دارچین و شیرین بیان (که اغلب در چای استفاده می شوند) می توانند مشکل تنفسی ناشی از حساسیت را بهبود بخشند.
پیاز، سیر، زنجبیل، ریشه خردل و فلفل تند علاوه بر اینکه به غذای مصرفی تان طعم خوبی می دهند، بلکه ویژگی های ضدالتهابی دارند.
رایحه و اسانس درمانی
اسانس نعناع و حرارت ناشی از چای نعناع و یا استنشاق بخار این گیاه، راه های هوایی بدن را آرامش بخشیده و تنفس را راحت تر می کند.
اسانس هاس اسطوخودوس، اکالیپتوس، گل سرخ یا نعناع در درمان زکام بهاره بسیار موثر هستند. 1 تا 3 قطره اسانس را با یک قاشق غذاخوری روغن حامل ترکیب کرده و به روی سینوس ها و یا کف پاهایتان بمالید.
همچنین می توانید اسانس اسطوخودوس یا گل سرخ را در هوای اتاق پراکنده کنید و یا بر روی یک تکه پارچه ریخته و استنشاق نمایید.
خوراکی های پروبیوتیک و تخمیرشده
هرقدر سن انسان افزایش می یابد، از ذخایر آنزیم های دستگاه گوارش او بر اثر استفاده کم می شود.
بسیاری از افراد جوان هم به دلیل استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها، رژیم غذایی نامناسب، اضطراب و عواملی دیگر دچار کمبود در این آنزیم می شوند.
با مصرف غذاهای حاوی آین آنزیم ها، علاوه بر بهبود دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن نیز بهبود می یابد.
بهبود سیستم ایمنی بدن هم، فرد را در برابر انواع بیماری ها از جمله، زکام بهاره ایمن می کند. از این مواد غذایی می توان به کیمچی، کلم ترش، ماست اشاره کرد.
مکمل های پوبیوتیک نیز حاوی منابع غنی از باکتری های مفید هستند که برای گوارش و برطرف کردن حساسیت های فصلی مناسب هستند.
اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3، ضدالتهاب های طبیعی هستند. از برخی از این اسیدها می توان به منابع زیر اشاره کرد:
ماهی های ساردین و سالمون، دانه کتان و گردو
این اسیدها را می توان در دیگر غذاهای دریایی و گوشت حیواناتی که از منابع حاوی اسیدهای چرب امگا3 تغذیه شده اند، پیدا کرد.
پرهیز غذایی
اگر به حساسیت فصلی و زکام بهاره مستعد هستید، بنابراین باید از خوراکی هایی که این شرایط را بدتر می کنند، پرهیز کنید.
از مصرف مواد غذایی زیر خودداری کنید تا احتمال ابتلا به زکام بهاره در شما به حداقل برسد:
محصولات لبنی شامل شیر و ماست بز، غلات (به ویژه غلاتی که سرشار از گلوتن هستند)، تخم مرغ، شکر، سیب زمینی و دیگر سبزیجات دارای ریشه نشاسته ای، غذاهای سرخ و فرآوری شده.
پاکسازی خانه از گرده های گل
* با شستن مو و پوست خود پس از اینکه به منزل برگشتید، می توانید گرده های گل را که روی بدن تان نشسته اند را پاک کنید. همچنین چشم های تان را با آب سرد بشویید.
* اگر حیوان خانگی دارید، بهتر است در زمان اوج حساسیت از آن فاصله بگیرید. همینطور آن را مرتب بشویید.
* تمیز کردن کف خانه از گرده های گل، وقتی فرش یا موکت روی آن پهن نباشد، راحت تر است.
بنابراین بهتر است مدتی فرش و یا موکت های تان را جمع کنید. اگر این کار ممکن نیست، بنابراین با جاروبرقی مرتب کف اتاق ها را جارو کنید.
نوشیدن آب کافی
تا می توانید آب بنوشید و یا از میوه و سبزیجات پر آب مصرف کنید. بدن وقتی پرآب باشد، ترشحات موجود در آن رقیق می شود . همچنین غشاهای مخاطی را پر آب می کند و از احساس خشکی و خارش می کاهد.
سرکه سیب
سرکه سیب در درمان حساسیت فصلی معجزه می کند.
یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری لیموترش و نصف قاشق غذاخوری عسل خام را با هم ترکیب کرده و میل نمایید و معجزه آن را ببینید.