درست است که خوردن پیاز شسته نشده بیخطر است؟ یا آشپزها با غفلت از تمیز کردن این سبزیجات کمی بیاحتیاطی میکنند؟ اگرچه شستن سبزیجات تازه ضروری است، اما شستن پیاز قبل از پخت ضرورتی ندارد. پیازها نه تنها دارای پوشش بیرونی محافظ هستند، بلکه از نظر قرار گرفتن در معرض آفتکشها هم به عنوان یکی از تمیزترین سبزیجات شناخته میشوند. به علاوه، حرارت دادن پیاز میکروبهای مضر را از بین میبرد. با این حال، اگر میخواهید پیاز خود را به صورت خام مصرف کنید، باید آن را در آب خنک بشویید؛ همچنین، اگر پیاز شما علائم واضحی از کثیفی دارد، باید قبل از برش آن را تمیز کنید.
پیاز ممکن است به اندازه کاهو مستعد ابتلا به E. coli نباشد - نوعی باسیل که باعث ایجاد مسمومیت غذایی و اسهال میشود-، اما این بدان معنا نیست که هرگز نباید آنها را بشویید. به طور کلی، اگر میخواهید پیاز را بپزید، استفاده از پیاز شسته نشده بیخطر است. گرما کار فوق العادهای در کشتن میکروبها انجام میدهد. با این حال، ممکن است پیازها در معرض حشرات هم قرار داشته باشند و وقتی پیاز را برش میدهید، میکروبهای لایه بیرونی به سمت داخل پخش شوند.
چگونه پیاز را بشوییم؟
برای شستن صحیح پیاز، این سه مرحله را دنبال کنید:
دو لایه رویی را جدا کرده و تمام پوست بیرونی آن را بکنید و ریشهها را با چاقو ببرید.
پیاز خود را زیرآب جاری خنک نگه دارید و هر گونه آلودگی آشکار را پاک کنید.
بعد از چند ثانیه آب را ببندید و پیاز را با دستمال کاغذی خشک کنید.
چگونه پیاز را برای سالاد بشوییم؟
اگر میخواهید پیاز از قبل خرد شده را برای سالاد بشویید، میتوانید برشهای پیاز خود را در یک صافی قرار دهید و برای چند ثانیه زیر آب خنک بگذارید. از طرف دیگر، میتوانید برشهای پیاز خود را در یک کاسه آب سرد بریزید و بگذارید 10 دقیقه قبل از صاف کردن آنها بماند.
یک تکنیک سرآشپزی
همانطور که برشهای پیاز شما در آب میمانند، بخشی از تندی و بوی ناخوشایند خود را از دست میدهند. در واقع، بسیاری از سرآشپزها زمانی که میخواهند پیاز خامی با طعم ملایمتر و شیرینتر داشته باشند، از این استراتژی استفاده میکنند.
آیا پیاز را قبل از نگهداری بشوییم؟
شما نباید پیاز خود را قبل از نگهداری آن بشویید. برای اینکه بیشترین ماندگاری را داشته باشید، باید آنها را خنک و خشک نگه دارید. آب یا رطوبت بیش از حد میتواند کپک ایجاد کند.
زمانی که پیاز در فضایی با تهویه و دمای مناسب نگهداری شود، معمولا بین 7 تا 14 روز دوام میآورد. پیازهایی را که ظاهر خوبی ندارند و خراب هستند، دور بریزید.
در مورد پیازچه چهطور؟
پیاز سبز یا پیازچه یک چاشنی محبوب در غذاهای آسیایی است و اگرچه با پیازهای معمولی متفاوت به نظر میرسند، اما روش تمیز کردن یکسانی دارند.