ماهان شبکه ایرانیان

فرآوردهای پوستی عسل (۲)

برای مصرف، ماسک آماده باید ۳۰ دقیقه روی پوست بماند. سپس به آرامی آن را از روی پوست برمی‌داریم و کمپرس آب ولرم را روی پوست قرار می‌دهیم. این ماسک برای ترمیم پوست و کم کردن چین و چروک آن کاربرد دارد.

فرآوردهای پوستی عسل (2)

ماسک‌های قابض
این ماسک از عسل، آرد گندم و سفیده تخم‌مرغ تشکیل شده است. برای تهیه این فرآورده از سفیده تخم‌مرغ به میزان سی گرم، عسل به میزان چهل و پنج گرم و آرد گندم به مقدار 5 گرم استفاده می‌کنند. روش فرآوری بدین‌گونه است که ابتدا تخم‌مرغ را به خوبی هم زده، آن را به عسل اضافه می‌کنیم. سپس آرد گندم را افزوده و خوب مخلوط می‌نماییم.

برای مصرف، ماسک آماده باید 30 دقیقه روی پوست بماند. سپس به آرامی آن را از روی پوست برمی‌داریم و کمپرس آب ولرم را روی پوست قرار می‌دهیم. این ماسک برای ترمیم پوست و کم کردن چین و چروک آن کاربرد دارد و به خوبی قادر است پوست را احیاء و ترمیم کند. این ماسک میزان گردش خون را در پوست افزایش می‌دهد و حرکات فیبرهای عضلانی را تحریک می‌کند.

شامپوهای عسلی
بسیاری از فرآورده‌های آرایشی به منظور بهداشت و زیبایی موی سر تهیه می‌شوند. در کنار مواد پاک کننده در فرمولاسیون بعضی از شامپوها از مواد دیگری با هدف‌های اختصاصی استفاده می‌شود. گروهی از این مواد برای بهبود حالت و فیزیک مو به کار می‌روند و گروه‌های دیگر با اثرات بیولوژیک متنوع، بر رشد و تقویت مو موثر بوده و یا از ریزش آن ممانعت به عمل می‌آورند.

عسل با اهداف فوق در ساخت شامپوها با اثرات مشخصی کاربرد دارد. به عنوان مثال شامپوهای غنی از عسل که در کشورهای مختلف وجود دارند را می‌توان نام برد. این شامپوها حاوی درصدهای متفاوت عسل می‌باشند و در بازار فرآورده‌های بهداشتی اروپا طرفداران زیادی دارند.

صابون‌های عسلی
صابون‌ها فرآورده‌های کلاسیک و شناخته شده برای شستشو هستند و دارای چربی‌های حیوانی یا گیاهی می‌باشند که با مواد قلیایی مانند سود یا پتاس ترکیب شده‌اند. از میان فرآورده‌های پاک کننده، مناسب‌ترین نوع، صابون‌ها می‌باشند که برای پاک‌سازی عمیق پوست به کار می‌روند و به دلیل همین نفوذ در عمق است که باید تاکید نمود صابون برای دست‌های ظریف و حساس مضر می‌باشد و ممکن است به آن‌ها آسیب برساند.

در هر صورت صابون به عنوان یک ماده بهداشتی برای پوست‌های چرب و سخت مناسب است. صابون‌های عسلی غالبا دارای رنگ‌های تیره و مات هستند و معمولا در ساخت آن‌ها حداکثر از پنج درصد عسل استفاده می‌شود.

استفاده از عسل در ساخت خمیردندان
برای بهداشت دهان و دندان، وجود یک خمیردندان مناسب در کنار مسواک زدن، همواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خمیردندان خوب عموما دارای مواد ذیل می‌باشد:
- کلوییدهای هیدروفیل مانند کربوکسی اتیل سلولوزی که ویسکوزیته خمیر دندان را بالا می‌برد.
- یک ماده مرطوب کننده مانند گلیسیرین، سوربیتول و پلی اتیلن گلایکول.
- یک ماده پاک‌کننده که دندان‌ها را تمیز می‌کند بدون اینکه خراش ایجاد کند (موادی مانند فسفات تری کلسیک، اکسید آلومینیوم و اسید سیلیسیک).
- یک ماده معطر و خوش بو.
- ماده شیرین‌کننده مانند ساکارید و سیکلامات و یا شیرین‌کننده طبیعی.
- فرآورده آنتی‌سپتیک مانند هگزاکلروفن و فرمالدئید.
- مواد با نقش‌های ویژه مانند کلرورسدیم، اولیگوالمان‌ها، آنزیم و آنتی‌بیوتیک‌ها.

با توجه به اجزاء ذکر شده برای خمیردندان مناسب، عسل نیز که یک مرطوب‌کننده، نرم کننده، شیرین‌کننده و ماده‌ای غنی از اولیگوالمان‌ها است و نیز به دلیل دارا بودن قدرت ترمیم کلسیم استخوان و دندان می‌توان از آن در ساخت فرآورده‌های مذکور استفاده نمود. ترکیبات لازم برای ساخت یک نمونه خمیردندان عسلی عبارتند از:
- عسل 60 گرم.
- گلیسیرین 17/5 میلی‌لیتر.
- فسفات دی‌کلسیک 58 گرم.
- آب 21/6 میلی‌لیتر.
- الکل 0/8 میلی لیتر.
- ساکارین 0/07 گرم.
- عطر یا اسانس خوش‌بو 1 میلی‌لیتر.

برای خواندن بخش اول -فرآوردهای پوستی عسل- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان