برنج را زیاد هم نزنید
وقتی که برنج خمیر می شود آن را هم نزنید، چون باعث خمیری بیشتر میشود.
روی آن آب سرد بریزید
برنج چلو را سریع درون آبکش و روی آن آب سرد بریزید. این کار سبب میشود لعاب اضافه برنج بیرون برود و در ضمن آب سرد سبب میشود برنج نرم تر از این نشود.
ته دیگ بگذارید
چنان چه برنج شما شفته شده، حتما ته آن ته دیگ نان یا سیب زمینی بگذارید. به این ترتیب، چنان چه کسی به خاطر نرم و خمیری شدن برنج کمتر برنج خورد میتواند کنار غذا از ته دیگ استفاده کند. در ضمن یک ته دیگ طلایی جذاب نظر مهمان ها را از نرم شدن برنج قدری پرت میکند.
به برنج روغن اضافه کنید
زمانی که برنج شفته میشود لازم است حتما به برنج روغن داغ یا کره اضافه کنید چون روغن سبب میشود دانه های برنج از هم جدا شود و بهتر دیده شود.
به برنج آب اضافه نکنید
برخی زمانی که پلو را آبکش میکنند قدری آب به کناره آن اضافه میکنند تا برنج بخار کند و دم بکشد ولی این کار را زمانی که برنج تان شفته شده است اصلا انجام ندهید.
در قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید
اگر عادت دارید برای دم کردن پلو در قابلمه را کیپ کنید یا از دم کنی استفاده کنید اگر برنج شفته شد از دم کنی استفاده نکنید و در قابلمه را نیمه باز یا کاملا باز بگذارید. اگر در قابلمه بسته باشد بخار آب به صورت قطره های آب به داخل پلو برمیگردد و سبب می شود برنج نرم تر شود.
شعله را بیشتر کنید
بیشتر کردن شعله سبب می شود آب اضافی برنج تبخیر و قدری خشک تر شود ولی مراقب باشید برنج را نسوزانید.
سعی کنید برنج را قالبی درآورید
همان گونه که می دانید برای داشتن برنج قالبی لازم است قدری برنج نرم تر برداشته شود پس میتوانید به این بهانه برنج را در قالب های آماده (قالب های گرد ، قلب، گل و ... ) سرو کنید.