چگونه میتوانیم از طریق غذاها خوش اخلاقتر شویم؟
متخصصان تغذیه معتقدند که همه افراد باید به صورت منظم غذا بخورند؛ چرا که منظم غذا خوردن روی خلقیات اثر میگذارد. گاهی اوقات گرسنگی بیش از اندازه روی افراد تأثیر گذاشته و آنها را کم تحمل میکند. آنها میگویند غذا را باید به صورت منظم، اما در حجم کم و وعدههای غذایی بیشتر خورد. وعدههای غذایی پر فاصله باعث افزایش عصبانیت و پرخاشگری میشود.
براساس پژوهشهایی که تا به حال در مورد غذاها و اثرات آنها بر خلق و خوی انجام شده، غذاهای حاوی ویتامین B12 و اسید فولیک، روی سیستم عصبی تأثیر مثبتی دارند و از ابتلا به افسردگی تا حدودی پیشگیری میکنند. پس بهتر است از ماهی قزلآلا، بروکلی، سالاد کاهو و سینه مرغ بیشتر استفاده کنید. دانشمندان میگویند برای خوش اخلاق شدن، سلنیوم بیشتری مصرف کنید. سلنیوم در جو، آرد گندم، حبوبات، لبنیات کم چرب، آجیل و غذاهای دریایی یافت میشود و احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد.
غذاهایی که به افزایش توان جنسی شما کمک میکنند
موز: نه تنها رنگ شاد و قشنگی دارد، بلکه حاوی ویتامین B6 فراوانی است که باعث افزایش میزان سروتونین در بدن میشود. علاوه بر آن حاوی بوفوتنین آلکالوئید میباشد که توان جنسی را افزایش میدهد.
بعد از خوردن موز احساس شادی بیشتری میکنید.
گرد فلفل: اگر توان جنسی شما کاهش زیادی یافته و این مسأله روی روابط و زندگی زناشوئی تأثیر گذاشته است، بهطور مستقیم مقداری گرد فلفل روی غذاهایتان بپاشید و خیلی زود متوجه تغییرات ناشی از آن باشید.
بادام: بادام برای سلامت ما مفید است؛ اما بسیاری از مردم نمیدانند که سرشاز از چربیهای اصلی و تنظیم کننده پروستاگلاندین است که هورمون جنسی ترشح میکند.
وانیل: وانیل قابلیت بهبود توان جنسی در آقایان را دارد.
غذاهایی که عصبانیت را کاهش و شما را تسکین میدهند
هندوانه: این میوه آبدار حاوی سیترولین و آرجیلین است که هر دو از مواد شیمیایی محرک برای تولید اکسید نیتریک میباشند. اکسید نیتریک ترکیبی است که باعث رها شدن و آرامش رگهای خونی بدن میشود. هندوانه بهترین درمان طبیعی برای ویاگرا است.
چای جنسینگ: جنسینگ از دیر باز در کاهش استرس و نگرانیها و اضطرابهای شدید مؤثر بوده است.
قلوه: قلوه حاوی مقدار زیادی فسفاتیدیل سرین است که تأثیر زیادی در کاهش استرس و رفع عصبانیت دارد و موجب کاهش استرس و بهبود خلق و خو میشود.
سالمون: اسید چرب امگا 3 در سالمون که اسید دُکوزاهگزانوئیک نام دارد (DHA)، برای پوست بسیار مفید است. پژوهشها نشان دادهاند مصرف مقداری DHA باعث کاهش احتمال ابتلا به افسردگی، خشونت و پرخاشگری میشود.
چه غذاهایی روی خلقیات ما تاثیر منفی دارند؟
طبق نظر متخصصان، همواره کمبود برخی از ویتامینها و ریزمغذیها روی خلقیات اثر میگذارند. رژیمهای غذایی ناسالم و وضعیت فیزیولوژیکی بدن باعث به وجود آمدن چنین کمبودهایی میشود؛ لذا بر طرف کردن این کمبود اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که علاوه بر برطرف کردن نیاز جسمی، تأثیر زیادی در بهبود اخلاقیات نیز دارد.
دانشمندان مصرف زیاد کافئین را توصیه نمیکنند؛ چرا که باعث بیخوابیهای شبانه، کج خلقی و پرخاشگری میشود. شاید علت این پرخاشگریها بیش از هر چیزی مربوط به کاهش مقدار خواب در اثر مصرف کافئین زیاد باشد. علاوه بر کافئین، چربیهای اشباع ضمن آنکه سلامت قلب را به خطر میاندازند، باعث افزایش احتمال ابتلا به افسردگی نیز میشوند؛ لذا مصرف آنها به میزان زیاد توصیه نمیشود و باید تا جائیکه میتوانید، مصرف آنها را کاهش دهید تا از خطرات ناشی از آنها در امان بمانید.
برای خواندن بخش اول -تغذیه و خلق و خوی- اینجا کلیک کنید.