تحریریه ماهنامه دنیای سلامت
غذاهای خوب به ما احساس امیدواری میدهند و همه ما نیاز به خوردن این نوع غذاها داریم؛ اما در ابتدا باید رابطه بین غذایی که میخوریم و تغییری که در رفتارمان حاصل میشود را بدانیم و اینکه عملکرد مغز چه تغییری میکند. مغز ما توسط برخی مواد شیمیایی که از تکتک سلولهای عصبی عبور میکنند با سایر قسمتهای بدن ارتباط برقرار میکند.
این مواد شیمیایی را انتقال دهندههای عصبی مینامند و از غذاهایی که میخوریم به وجود میآیند. انتقال دهندههای بسیاری تحت تأثیر رژیم غذایی و آنچه میخوریم، هستند و سروتونین، نوارپینفرین و دپامین نام دارند. دپامین و نوراپینفرین مواد شیمیایی هوشیاری هستند که به ما کمک میکنند تا فکر کنیم و خیلی سریع واکنش نشان دهیم. سروتونین یک ماده شیمیایی آرامبخش است که استرس و اضطراب را از بین میبرد.
غذاهایی که شما را بیدار نگه میدارند
لیمو: لیموها کاربرد زیادی دارند؛ از درمان آسم گرفته تا تحریک کبد. برای آنکه به کمک لیمو سر حال و به عبارتی دوباره شارژ شوید، کافی است فقط کمی آنرا بو کنید و یا چند قطره از آب آن را بنوشید تا به شما حس سرزندگی و نشاط دهد. به خاطر همین ویژگی است که در بیشتر خوشبو کنندهها از اسانس لیمو استفاده میشود.
بروکلی: این سبزی حاوی «بورون» است که باعث ایجاد هماهنگی بین چشم و دست و توجه و تمرکز میشود. غذاهایی که سرشار از بورون هستند، استخوانها را محکم نگاه میدارند و قند خون را تنظیم میکنند.
سیب: سیب از ذهن محافظت و متعاقباً از زوال حافظه جلوگیری میکند. سیب تقریباً تأثیری مشابه کافئین دارد.
آب پرتقال: اگر هر روز صبح آب پرتقال بنوشید، در طول روز سرحالتر خواهید بود. پرتقال حاوی ویتامین C است که خستگی را از بین میبرد و باعث افزایش فعالیت جسمی میشود. برای کاهش مصرف کالری، به جای آب پرتقال، خود پرتقال را بخورید.
غذاها و درمان افسردگی
ماهی تُن: براساس پژوهشها، یک پنجم افرادی که دچار افسردگی میشوند، با کمبود ویتامین B6 مواجه هستند و ماهی تن میتواند 60 درصد از نیاز روزانه هر فرد به ویتامین B6 را تأمین کند.
شکلات تلخ: شکلات تلخ باعث افزایش اندورفین و رساندن آن به مغز و در نتیجه احساس لذت بیشتر میشود. این ماده حاوی فنیل اتیل آمین میباشد که محرک عشق و علاقهمندی است. هر چه کاکائو تلختر باشد، بیشتر ایجاد احساسات خوشایند میکند؛ بنابراین همیشه انواع تیرهتر آنها را خریداری کنید.
گردو: گردو از مغزهایی است که واقعاً باعث میشود به لبهایتان خنده بیاید. گردو امگا3 فراوانی دارد که به عملکرد بهتر سلولهای مغز و انتقال دهندههای عصبی مرتبط با خلق و خو کمک میکند...
برای خواندن بخش دوم -تغذیه و خلق و خوی- اینجا کلیک کنید.