متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگرضا نیستانی
صرع اختلال فعالیت الکتریکی مغز است.
بیماری دائمی نیست ولی میتواند ارثی باشد. در یک پژوهش، با حذف مواد غذایی حساسیتزا از رژیم غذایی کودکانی که سردردهای میگرنی و حملات صرعی داشتند، دیگر حملهای نداشتند یا دفعات آن کمتر بود.
مواد حساسیتزای متداول عبارتاند از شیر گاو و پنیر، مرکبات، تخم مرغ، گندم، ذرت، گوشت خوک، گوجه فرنگی و شکلات.
پس از درمان با سایر طبهای جایگزین و پیروی تدریجی از آنها، میتوان دوز داروهای ضد تشنج را پس از چند هفته کاهش داد.
ممکن است دارو درمانی همواره الزامی باشد ولی باید در اندازهای که عوارض جانبی کمتری داشته باشد، مصرف شود.
هدف طب مکمل یا جایگزین تنظیم فعالیت مغز است. محرکهایی که موجب فعالیت مغزی میشوند (مانند قهوه، الکل، چای، تنباکو، کولاها و شکلات) باید حذف شوند.
الف) مواد مغذی مورد نیاز برای صرع
کلسیم- منیزیم، هر کدام 1 گرم قبل از خواب و نصف این مقدار 12 ساعت بعد؛ در اشکال سیتراته، گلوکوناته یا شلاته، دستگاه عصبی را تنظیم میکنند.
گیاه درمانی
سنیل الطیب– تنتور، یک قطره چکان در آب، 3 تا 4 بار در روز، آرام کننده و سرکوب کننده خفیف حملهها؛
قاشقک- 1 قاشق مرباخوری تنتور سه بار در روز برای حملات مکرر.
ب) سایر درمانهای مفید برای صرع
رایحه درمانی در صرع
اکلیل کوهی- دوزهای کم ممکن است مفید باشد، فقط تحت نظارت یک رایحه درمان مصرف شود.
طب فیزیکی
ماساژ؛
ماساژ شیاتسو؛
ماساژ بافتهای عمقی؛
حرکت درمانی؛
درمان ذهنی – جسمی
یادگیری در جهت ایجاد امواج مغزی آهستهتر از طریق کنترل دستگاه عصبی خودکار؛
خواب درمانی.