طرز تهیه مرغ بریان به سبک سرآشپزهای حرفه ای با سه دستور متفاوت

در این مطلب آموزش طرز تهیه مرغ بریان با سه روش مختلف به همراه نکات طلایی برای پخت بهتر و ایجاد طعم ایده آل را پیش رو خواهید داشت که امیدواریم از طعم بی نظیر این غذای ایرانی نهایت لذت را ببرید.

طرز تهیه مرغ بریان به سبک سرآشپزهای حرفه ای با سه دستور متفاوت

مرغ بریان از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و خوش طعم است که کمتر کسی پیدا می شود که از طعم آن خوشش نیاید. برای طرز تهیه مرغ بریان روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید این نوع غذا را با توجه به ذائقه خود و اعضای خانواده تان در منزل به راحتی بپزید.

طرز تهیه مرغ بریان با دو روش مختلف

برای پخت مرغ روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید به کمک روش هایی نظیر مرغ سوخاری و مرغ بریان و مرغ ذغالی و مرغ کنجدی در پخت این غذا تنوع ایجاد نمایید. در ادامه با دستور پخت مرغ بریان در خدمت شما همراهان عزیز و گرامی خواهیم بود.

دستور تهیه مرغ بریانی

  •  بلیط کیش
  •  تصفیه آب خانگی

روش اول ( دستور تهیه مرغ بریان خانگی )

مواد لازم

  • مرغ : 1 عدد
  • مغز گردو : 1/2 لیوان
  • پیاز : دو عدد
  • سیر : دو حبه
  • زعفران : دو قاشق غذاخوری
  • جعفری و گشنیز ساطوری شده : دو قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی : یک قاشق چایخوری
  • رب انار : دو قاشق غذاخوری
  • زرشک : یک قاشق غذاخوری
  • کره : به مقدار لازم
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • برگ بو : 5 عدد
  • آب پیاز : 1 و 1/4 لیوان
  • پودر سیر : دو قاشق مرباخوری
  • کرفس : دو شاخه
  • فلفل دلمه ای : یک عدد
  • هویج : سه عدد
  • آبلیموی تازه : به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ بریان در منزل

برای تهیه مرغ بریان خانگی ابتدا مرغ را بشویید و داخل شکم آن را خالی نمایید سپس مرغ را دوباره بشویید.

شستن مرغ

فلفل دلمه ای و هویج و سیر و کرفس و برگ بو را خرد نمایید و این مواد را درون شکم مرغ قرار دهید سپس مرغ را درون ظرف درب داری قرار دهید و روی آن آب پیاز و پودر سیر بریزید و درب ظرف ببندید سپس مرغ را به مدت دو تا هشت ساعت درون یخچال قرار دهید تا به خوبی مزه دار شود. بعد از مدت زمان ذکر شده مرغ را از درون یخچال بیرون آورید و داخل شکم آن را خالی نمایید.

پیاز و سیر را خرد نمایید سپس درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز و سیر خرد شده را تفت دهید و سبزی های خرد شده را به پیاز بیفزایید و سرخ کنید. در ادامه نیز گردوی خرد شده و زعفران دمکرده و زرشک و رب انار و رب گوجه فرنگی را به مخلوط سبزی بیفزایید و مقداری مواد را تفت دهید سپس تابه را از روی حرارت گاز بردارید.

در این مرحله از دستور تهیه مرغ بریان درون شکم مرغ را مقداری آبلیمو بزنید و مواد آماده شده را درون شکم مرغ قرار دهید و به کمک دست مواد را پخش نمایید سپس مرغ را به کمک نخ ضخیم جمع نمایید.

برای جمع کردن مرغ ابتدا نخ را از پشت گردن مرغ به سمت جلوی سینه بیاورید و نخ را زیر استخوان سینه مرغ بپیچانید سپس دو طرف نخ را در قسمت انتهایی پای مرغ دو بار بچرخانید و آن را گره بزنید. توجه داشته باشید که در زمان پیچاندن نخ باید آن را بکشید تا مرغ به خوبی جمع شود.

مرغ بریانی خوشمزه

نخ های اضافه را قیچی نمایید و کره را ذوب کنید سپس به کمک دست سطح مرغ را به کره آغشته نمایید و بعد از اینکه مرغ آماده شده مقداری نمک و فلفل روی آن بپاشید سپس مرغ را درون ظرف پیرکس قرار دهید و 1.5 لیوان آب و 1/4 لیوان آب پیاز و 1/4 لیوان آبلیمو را روی مرغ بریزید و ظرف را به مدت یک ساعت درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا مرغ پخته شود و سطح آن طلایی گردد.

  مرغ بریانی خوشمزه

 بعد از مدت زمان ذکر شده مرغ را از درون فر بیرون آورید و نخ های اطراف آن را باز کنید سپس مرغ بریان را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و آن را به کمک سبزیجات و سس و … تزیین نمایید.

دستور پخت مرغ بریانی

روش دوم ( دستور تهیه مرغ بریان )

مواد لازم

  • مرغ کامل با پوست : یک عدد
  • پیاز متوسط سفید : یک عدد
  • سیر : 4 حبه
  • آویشن تازه : یک دسته کوچک
  • دانه فلفل سیاه : نصف قاشق چایخوری
  • نمک : به مقدر لازم
  • لیمو سبز تازه : یک عدد
  • ساقه کرفس خرد شده : یک عدد
  • زیره : به مقدار کم
  • سس مایونز : یک پیمانه

طرز تهیه مرغ بریان خوشمزه

برای تهیه مرغ بریان ابتدا درون شکم مرغ را تمیز کنید سپس مرغ را بشویید و داخل شکم و روی مرغ نمک بپاشید. پیاز را به 4 قسمت مساوی تقسیم نمایید و به همراه سیر درسته و آویشن و دانه فلفل سیاه درون شکم مرغ قرار دهید.

دستور تهیه مرغ بریان شکم پر

در مرحله بعدی طرز تهیه مرغ بریان روی مرغ را به کمک سس مایونز بپوشانید سپس روی سس زیره و فلفل بپاشید توجه داشته باشید که بال و پا های مرغ را باید به کمک نخ و سوزن یا سیخ چوبی به یکدیگر متصل نمایید.

مرغ شکم پر خوشمزه

مرغ را درون سینی فر قرار دهید سپس سینی را در طبقه وسط فر بگذارید تا مرغ به مدت 1 تا 2 ساعت بریانی شود. بعد از مدت زمان ذکر شده مرغ را از فر بیرون آورید و درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید توجه داشته باشید که پا و بال های مرغ را برای سرو باید از یکدیگر جدا نمایید.

 روش پخت مرغ شکم پر در خانه دستور تهیه مرغ بریان در منزل

نکات طلایی برای پخت بهتر مرغ بریان

1.توجه داشته باشید که مرغ بریان باید همراه با پوست پخته شود.

2. برای اینکه مرغ آبدار باشد می توانید زیر پوست سینه مرغ را به آرامی بلند نمایید و فاصله بین پوست و گوشت مرغ را به کره آغشته کنید.

3. برای گرفتن نتیجه بهتر می توانید یک کاغذ کیک را به روغن آغشته نمایید و روی مرغ بکشید سپس مرغ را درون فر قرار دهید تا خشک نشود.

4. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ می توانید یک ظرف آب در کف فر قرار دهید.

5. بهتر است مرغ را از شب قبل یا به مدت 5 ساعت مزه دار کنید تا مرغ بریان طعمی بی نظیر و خوشمزه داشته باشد.

6. برای پختن مرغ به 60 تا 120 دقیقه زمان نیاز دارید بنابراین بهتر است بعد از گذشت یک ساعت مرغ را تست کنید و اگر مغز پخت نشده بود دوباره آن را درون فر قرار دهید.

7. برای پخت مرغ بریان از مرغ سنگین استفاده نکنید زیرا گوشت آن دیرپز است.

روش تهیه مرغ بریان در منزل

روش سوم ( دستور تهیه مرغ بدون فر با نمک )

مواد لازم

  • مرغ متوسط/ یک عدد
  • پوره گوجه فرنگی/ یک لیوان
  • فلفل دلمه ای/ یک عدد
  • پودر سیر/ 2 قاشق مرباخوری
  • سیب زمینی/ به میزان لازم
  • نمک، کره و آبلیمو/ به میزان لازم
  • پیاز/ یک عدد
  • آبلیمو/ 4 قاشق غذاخوری

آموزش پخت مرغ بریان

روش تهیه مرغ بریان بدون فر

برای طرز تهیه مرغ بریان نباید پوست مرغ را جدا کنید و بعد از تمیز کردن کامل مرغ، روی پوست مرغ را کره بمالید و حتی برخی ها داخل مرغ را نیز به کره آغشته می کنند.

سپس ترکیبی از زعفران با آبلیمو و سایر چاشنی ها تهیه کرده و همه قسمت های مرغ را به آن آغشته کنید، این کار را برای طعم دار کردن مرغ انجام دهید.

سپس برای گرفتن بوی بد داخل شکم مرغ، آن را با فلفل دلمه ای و پیاز خرد شده پر کنید، توجه داشته باشید که همه این کارها باید از شب قبل و یا چند ساعت قبل از طبخ مرغ انجام شود.

برای پخت نیاز به قابلمه ای دارید که کف داخل آن را با فویل پوشانده باشید و سپس روی ورقه فویل را به اندازه ای نمک بپاشید که سطح آن را کاملا بپوشاند.

اکنون مرغ را فویل پیچ کنید، اما پیش از این کار باید شکم مرغ را به طور کامل از مواد خالی کنید و بعد از پیچیدن مرغ در فویل آن را داخل قابلمه و بر روی نمک ها بگذارید، سیب زمینی ها را نیز فویل پیچ کرده و داخل قابلمه قرار دهید.

مرغ باید حدوداً دو ساعت با شعله ملایم بپزد، به منظور جلوگیری از خارج شدن بخار می توانید دم کنی بگذارید، سپس در زمان پخت مرغ، فویل را خارج کرده و مخلوط زعفران و آبلیمو و کره آب شده را با استفاده از یک برس مخصوص آشپزی بر روی مرغ بمالید.

سپس اجازه دهید مرغ به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد، برای چاشنی نیز می توانید سس مرغ را با ترکیب موادی که قبلا از شکم مرغ خارج کرده اید به همراه پوره گوجه، کره، آبلیمو و زعفران سرخ کرده و روی مرغ بریزید.

نحوه طبخ مرغ بریان

نکاتی برای پخت مرغ بریانی بدون فر

  • به هنگام باز کردن فویل و مراحل دیگر، مواظب باشید تا نمک های درون قابلمه روی مرغ نریزد.
  • می توانید برای گرفتن بوی زهم مرغ از برگ بو استفاده کنید.
  • به هنگام گذاشتن مرغ داخل فویل حتما پاهای مرغ را ببندید
  • اگر متوجه شدید که مرغ شما نپخته است، می توانید حرارت زیر آن را کم کرده و زمان پخت را بیشتر کنید، با توجه به اندازه مرغ می توان زمان پخت آن را بین یک و نیم ساعت تا دو ساعت تغییر داد.

در این بخش از آشپزی مجله آرگا با طرز تهیه مرغ بریان با دو روش مختلف آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این غذای خوش طعم در منزل نهایت لذت را ببرید و بتوانید با توجه به نکات ذکر شده مرغ خوشمزه و لذیذی را بپزید.
نوش جان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان