طرز تهیه ۵ غذای بدون گوشت مجلسی با طعمی فوق العاده

در این مطلب طرز تهیه غذای بدون گوشت با ۵ روش مختلف را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار داده ایم که امیدواریم از پخت این غذاهای بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید.

طرز تهیه 5 غذای بدون گوشت مجلسی با طعمی فوق العاده

بر خلاف باور عموم غذاهای مجلسی را هم می توان بدون استفاده از گوشت قرمز یا گوشت مرغ در منزل پخت و اگر شما تمایل دارید پذیرایی باشکوهی را از مهمان هایتان داشته باشید بهتر است در پخت غذای بدون گوشت ترفندهایی را رعایت نمایید و از ادویه و زعفران به میزان کافی استفاده نمایید تا غذایی که می پزید طعمی بی نظیر داشته باشد.

طرز تهیه غذای بدون گوشت با 5 روش مختلف

غذاهای بدون گوشت دارای تنوع زیادی هستند و شما می توانید انواع خورش های ایرانی و پلوهای مخلوط و … را بدون استفاده از گوشت بپزید. در ادامه با طرز تهیه انواع غذای بدون گوشت آشنا خواهید شد که امیدواریم مورد توجه تان قرار بگیرند.

غذای بدون گوشت

  •  بلیط کیش
  •  تصفیه آب خانگی

دستور تهیه خورشت قیمه بادمجان بدون گوشت

مواد لازم

  • بادمجان بزرگ : یک عدد
  • دال عدس : 200 گرم
  • روغن زیتون : دو قاشق غذاخوری
  • زیره : یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه و زنجبیل : به مقدار لازم
  • پیاز : یک عدد
  • سیر خرد شده و رنده شده : یک حبه
  • گوجه فرنگی خرد شده : 400 گرم
  • گشنیز تازه : دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان بدون گوشت

برای تهیه این نوع خورشت ابتدا بادمجان ها را بشویید و آن ها را در اندازه های کوچک خرد نمایید سپس فر را روی دمای 220 درجه سانتی گراد گرم نمایید. روی سینی فر را به کمک کاغذ روغنی بپوشانید سپس بادمجان های خرد شده را روی سینی فر بچینید و روی آن ها مقداری روغن بریزید و زیره و نمک را روی بادمجان ها بپاشید و به کمک دست مواد را روی برش های خرد شده بادمجان بمالید تا بادمجان ها به خوبی به مواد آغشته شوند.

در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه بادمجان بدون گوشت سینی را به مدت 20 دقیقه درون فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید تا بادمجان ها کبابی شوند و بعد از گذشت 20 دقیقه یک بار آن ها را بچرخانید تا همه قسمت های بادمجان به خوبی کبابی شوند و از سوختن آن ها جلوگیری شود.

طرز تهیه خورش قیمه بدون گوشت

درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را درون تابه تفت دهید سپس درب تابه را روی آن قرار دهید تا پیازها به مدت 5 دقیقه بپزند و نرم شوند و گاهی آن ها را هم بزنید تا نسوزند.

فلفل و زردچوبه و زنجبیل و سیر را به پیاز سرخ شده بیفزایید و پیازها را هم بزنید و به مدت دو دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند و اگر احساس کردید مواد درون تابه خشک شده اند مقداری آب سرد به پیازها بیفزایید.

دال عدس و گوجه فرنگی و فلفل سیاه را به همراه آب به مواد درون تابه بیفزایید و همه مواد را هم بزنید و درب تابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا مواد به خوبی پخته شوند سپس حرارت گاز را کم نمایید و اجازه دهید تا این خورشت مجلسی به مدت نیم ساعت پخته شود.

دستور تهیه غذا بدون گوشت

بعد از اینکه دال عدس ها به خوبی پخته شدند مقداری گشنیز خرد شده را به همراه بادمجان کبابی به خورشت بیفزایید و تعدادی از بادمجان ها را هم برای تزیین خورشت نگه دارید.

بعد از اینکه خورش پخت و به خوبی جا افتاد آن را درون ظرف سرو بریزید و تکه های بادمجان را روی خورش قرار دهید و این غذای خوشمزه را به همراه برنج میل نمایید.

روش تهیه خورش قیمه بدون گوشت

طرز تهیه خورش ملا قورمه شمالی

مواد لازم

  • بادمجان : یک کیلوگرم
  • گوجه : 5 تا 6 عدد
  • جعفری و نعناء ساطوری خرد شده : یک پیمانه
  • پیاز : یک عدد
  • آبغوره : به میزان لازم
  • روغن : به میزان لازم
  • انار ترش : به میزان لازم

طرز تهیه خورش ملا قورمه شمالی

ابتدا پوست بادمجان ها را بگیرید و آن ها را به صورت نگینی خرد نمایید سپس بادمجان ها را به مدت یک تا دو ساعت درون محلول آب و نمک قرار دهید تا سیاهی ها و مزه تلخ آن ها گرفته شود.

سبزی ها را بشویید و آن ها را خشک نمایید سپس سبزی ها را خرد کنید. پیاز خرد شده را درون روغن تفت دهید سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.

سرخ کردن پیاز

بعد از گذشت دو ساعت بادمجان ها را درون آبکش بریزید و آن ها را به پیاز بیفزایید سپس بادمجان ها را تفت دهید.

سرخ کردن بادمجان

یک پیمانه از سبزیجات ساطوری شده را به مخلوط پیاز و بادمجان اضافه نمایید سپس آن ها را هم بزنید.

افزودن سبزیجات به بادمجان

گوجه فرنگی ها را به صورت ریز رنده نمایید و آن ها را به مخلوط مواد خورش اضافه کنید همچنین می توانید گوجه را به صورت نگینی ریز نیز خرد کنید.

خورش ملا قورمه شمالی

انار ترش تازه فریز شده را به همراه نمک و فلفل به مواد خورش اضافه نمایید و درب تابه را روی آن قرار دهید تا بادمجان ها پخته شوند و انار نیز مغز پخت شود و خورش جا بیافتد.

خورش ملا قورمه شمالی

خورش ملا قورمه را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و آن را به همراه پلو یا نان میل نمایید.

خورش ملا قورمه شمالی

دستور تهیه عدس پلو بدون گوشت

مواد لازم

  • برنج : دو پیمانه
  • عدس : یک پیمانه
  • پیاز بزرگ : یک عدد
  • کشمش : به میزان لازم
  • نمک و دارچین : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • زعفران : به میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

ابتدا برنج را به مدت چند ساعت به همراه مقداری آب و نمک خیس کنید و عدس ها را بپزید.

پختن عدس ها

سپس درون قابلمه مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا برنج به مرحله آبکشی برسد سپس آن را درون آبکش بریزید.

در این مرحله از طرز تهیه عدس پلو مقداری کشمش تمیز شده را بشویید سپس کشمش را درون مقداری آب خیس نمایید.

در این مرحله از طرز تهیه غذای مجلسی بدون گوشت پیاز را به صورت خلالی یا نگینی خرد نمایید سپس پیاز را سرخ نمایید و به پیازها زردچوبه و دارچین و کشمش ها را اضافه نمایید و مواد را تفت دهید.

در کف قابلمه ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید و برنج را با عدس و کشمش مخلوط نمایید همچنین می توانید برنج و مخلوط عدس را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و روی مخلوط عدس پلو مقداری زعفران بریزید و اجازه دهید تا این غذای خوشمزه دم بکشد.

عدس پلو مجلسی

عدس پلو را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و این غذای ایرانی را به کمک روش های تزیین عدس پلو به زیبایی تزیین نمایید.

تزیین غذا
دستور تهیه باقلا قاتق شمالی

باقلا قاتق از انواع غذاهای خوشمزه شمالی می باشد و شما می توانید با کمترین و ارزان ترین مواد این خورش مجلسی را در منزل تهیه نمایید.

دستور تهیه باقلا قاتق

مواد لازم

  • باقلای کشاورزی گیلان : 300 گرم
  • شوید خشک : سه قاشق سوپخوری
  • تخم مرغ : سه عدد
  • سیر : 4 حبه
  • روغن زیتون یا کره : 100 گرم
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • آب : یک لیتر

طرز تهیه باقلا قاتق بدون استفاده از گوشت

برای پخت این غذای بدون گوشت ابتدا پوست باقلاها را جدا نمایید.

گرفتن پوست باقلا

درون قابلمه ای مناسب مقداری کره یا روغن بریزید سپس باقلاها را تفت دهید.

تفت دادن باقلا

شویده تازه یا شوید خشک و سیر کوبیده و نمک و زردچوبه را به باقلاهای سرخ شده بیفزایید و بعد از اینکه مواد به خوبی سرخ شدند مقداری آب به آن ها بیفزایید و اجازه دهید تا باقلاها نیم پز شوند.

بعد از به جوش آمدن آب تخم مرغ ها را به خورش بیفزایید و بعد از اینکه تخم مرغ ها به خوبی پخته شد فلفل را به خورش اضافه نمایید.

دستور تهیه خورش شمالی

دستور تهیه غذا بدون گوشت

خورش باقلا قاتق را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید سپس آن را به همراه پلو زعفرانی و سالاد و … میل نمایید.
روش تهیه باقلا قاتق

دستور تهیه پلو سبزیجات

پلو سبزیجات نیز از انواع پلوهای خوشمزه ایرانی بوده که می توان آن را بدون گوشت تهیه کرد، حال انتخاب سبزیجات بستگی به ذائقه شما دارد و می توانید از انواع سبزیجات قارچ، فلفل دلمه ای، لوبیا سبز، گشنیز، جعفری و … استفاده کنید، در زیر با روش تهیه یک نوع از این غذا آشنا می شوید.

مواد لازم

  • برنج/ 3 پیمانه
  • نخود فرنگی/ نصف پیمانه
  • نخود پخته شده/ نصف پیمانه
  • سیب زمینی بزرگ/ یک عدد
  • پیاز بزرگ/ یک عدد
  • هویج/ یک عدد
  • گوجه فرنگی/ 2 عدد
  • زیره/ یک قاشق غذا خوری
  • نمک/ به میزان لازم
  • زردچوبه/ به میزان دلخواه
  • زعفران/ به مقدار دلخواه
  • روغن/ به مقدار لازم

طرز پخت غذای بدون گوشت

نکته : در صورت تمایل می توانید از روغن حیوانی در تهیه پلو سبزیجات استفاده نمایید.

روش تهیه پلو سبزیجات خوشمزه

در ابتدا باید نخود را از شب قبل خیسانده باشید و سپس آب آن را عوض کرده و بگذارید به خوبی بپزد. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. هویج ، سیب زمینی و گوجه فرنگی را نیز به صورت نگینی درشت خرد کنید.

اکنون سیب زمینی ها، گوجه فرنگی و هویج  های خرد شده را را به همراه ادویه ها و نخود فرنگی و نخود پخته شده به پیاز داخل تابه بیفزایید و آنها را تفت دهید.

در مرحله بعدی طرز پخت این غذای بدون گوشت لذیذ، برنج را داخل قابلمه آب در حال جوش بریزید و نمک لازم را به آن اضافه کنید، زمانی که برنج کمی با انگشتتان خرد شده و آماده آبکشی باشد، آن را از روی حرارت بردارید و داخل آبکش بریزید، سپس ته قابلمه را ته دیگ دلخواه خود را قرار داده و یک لایه برنج بریزید، مواد آماده شده را نیز لابه لای برنج ریخته و در آخر زعفران دم کرده و پودر زیره را بیفزایید. اکنون درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به خوبی دم بکشد، تقریباً 45 دقیقه برای دم کشیدن برنج کافی می باشد.

نحوه طبخ بدون گوشت

در این بخش از آشپزی مجله آرگا با دستور تهیه انواع غذای بدون گوشت آشنا شدید که امیدواریم از بین این غذاهای مجلسی بتوانید غذایی خوشمزه را برای پخت انتخاب کنید و پذیرایی باشکوهی را از مهمان هایتان داشته باشید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان