به گزارش ایسنا، این شاعر با حضور در غرفه این خبرگزاری در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار میشود، اظهار کرد: مشهد یکی از قطبهای فرهنگ و هنر کشور است و دو مزیت یعنی حرم مطهر رضوی و حکیم فردوسی را که تلاقی فرهنگ ملی و مذهبی است در کنارهم دارد و هیچ شهر دیگری این دو فرهنگ را بدین اندازه پررنگ در کنار هم ندارد. انتظار میرود هنرمندان ما از این ظرفیت بیشتر بهره ببرند و فعالیتهای هنری در مشهد بیشتر شود.
او افزود: مشهد برای زائران حرم امام رضا(ع) جدا از جنبه زیارت، جنبه تفریحی هم پیدا کرده است. اما گردشگری فرهنگی در مشهد فعال نیست. با اینکه شهر قونیه جاذبه تاریخی و مذهبی زیادی به جز آرامگاه مولوی ندارد اما تعداد زیادی گردشگر به خاطر جاذبههای فرهنگی به این شهر سفر میکنند.
کاظمی درباره فعالیتهای آینده خود نیز بیان کرد: در حال نوشتن «نقدی بر شعر شاعران انقلابی» هستم که مدتی هم زمان میبرد تا تکمیل شود. مراحل تالیف کتاب «شعر پارسی» هم انجام شده و به دست ناشر رسیده و امید است که در تابستان به بازار بیاید.
این شاعر درباره پیوند بین مفاهیم قرآنی و شعر نیز اظهار کرد: گاهی کسانی تصور میکنند که مفاهیم قرآنی و احادیث باید به صورت مجرد بیان شوند و لزومی ندارد از شعر و آرایههای ادبی در بیان این مفاهیم استفاده شود. زمانی که قرآن را با خط خوش مینویسیم در واقع از هنر خوشنویسی برای برجسته کردن آن آیه قرآنی استفاده کردهایم.
او ادامه داد: بسیاری از مفاهیم قرآنی میتوانند در بستر شعر به مخاطب ارائه شوند و مخاطب علاوه بر آنکه آن مفهوم قرآنی را دارد از زیباییهای شعر فارسی هم بهره میبرد و البته ما منکر بلاغت بینظیر قرآن کریم نیستیم اما شعر قابلیتهایی دارد که میتواند با این مفاهیم پیوند بخورد.
کاظمی اظهار کرد: به نظر میرسد ما از بسیاری از آموزههای قرآنی و رهنمودهایش غافلیم و بیشتر از ظواهر آن استفاده میکنیم ولی قسمت اصلی قرآن مفاهیم آن است که اگر شاعران به این حوزه راه پیدا کنند، میتوانند این مفاهیم را پشتوانه شعر خود قرار دهند و از لحاظ محتوایی و معنوی غنیتر خواهد شد.