معجون دسری خوشمزه است که بسیار پرطرفدار و مقوی است و شما می توانید این نوشیدنی را به عنوان میان وعده و یا دسر تهیه کنید. بهتر است که از معجون در برنامه غذایی کودکان خود استفاده کنید, در این بخش از آشپزی مجله آرگا طرز تهیه معجون را مشاهده خواهید کرد.
نوشیدنی ها انواع متفاوتی دارند و شما می توانید نوشیدنی هایی نظیر معجون های مختلف و یخ در بهشت و شربت سکنجبین و انواع شربت ها و … را در منزل به راحتی تهیه نمایید. روش درست کردن معجون با هفت روش مختلف را در این بخش برای شما عزیزان قرار داده ایم.
طرز تهیه معجون با 7 روش متفاوت
معجون ها را می توانید در طعم های مختلف و با مواد لازم متفاوتی تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه 7 نوع معجون با طعم بی نظیر را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
روش اول
معجونی را که در ادامه مطلب مشاهده می کنید بسیار مقوی و انرژی زا است زیرا از بیشتر مغزهای آجیل در طرز تهیه آن استفاده شده است.
مواد لازم
پسته : 1 پیمانه
بادام هندی : 1 پیمانه
فندق : 1 پیمانه
خامه : 1/2 پیمانه
شیر : 1/2 پیمانه
بستنی : 1 پیمانه
مربای گل محمدی : 2 قاشق غذاخوری
عسل : 2 قاشق غذاخوری
گل سرخ خشک : 2 قتشق مرباخوری
گردو : 3 عدد
پودر نارگیل : به مقدار لازم
دستور تهیه معجون ویتامینه
در مرحله اول طرز تهیه معجون ویتامینه ابتدا آجیل ها را با شیر در درون مخلوط کن بریزید و سپس مخلوط کن را بر روی درجه پایین قرار دهید بعد از این که همه مواد معجون با یکدیگر مخلوط شدند با کمک قاشق مخلوط معجون را هم بزنید و بستنی و یقیه مواد را به مواد مخلوط شده معجون اضافه نمایید و سپس مخلوط کن را روشن کنید و بر روی درجه بالا قرار دهید و به مدت 3 دقیقه همه مواد را باهم مخلوط کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده همه مواد را با کمک قاشق هم بزنید و دوباره به مدت 3 دقیقه دیگر مخلوط کن را روشن کنید و بعد از خاموش کردن مخلوط کن با کمک قاشق مواد را دوباره هم بزنید و دوباره مخلوط کن را 3 دقیقه دیگر روشن کنید تا آجیل ها له شوند. بعد از آماده شدن معجون مواد را در درون لیوان ها بریزید و با با کمک پودر نارگیل و گردو درسته معجون ها را به زیبایی تزیین کنید.
روش دوم
این معجون نیز از انواع نوشیدنی های خوشمزه ای است که شما می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید و از نوشیدن آن در کنار اعضای خانواده خود لذت ببرید.
مواد لازم
شیر : 1 لیتر
موز : 1 عدد
پودر نارگیل : 1/2 پیمانه
پودر پسته : 1/2 پیمانه
کنجد : 1/2 پیمانه
مغز گردو خرد شده : 1/2 پیمانه
عسل یا شکر : 1/2 پیمانه
دستور تهیه معجون با روش دوم
شیر را با همه مواد در درون مخلوط کن بریزید و به مدت 5 دقیقه همه مواد را هم بزنید تا مواد به خوبی له و با یکدیگر مخلوط شوند سپس در درون لیوانی یک قطعه یخ بیندازید و از مایع معجون در درون لیوان بریزید و سپس یک یا چند برش موز را در داخل لیوان قرار دهید و با مقداری گردو و پسته معجون را تزیین کنید.
روش سوم
این معجون نیز یکی از معجون های ساده و مقوی است که می توانید به راحتی و در مدت زمان کمی در منزل تهیه کنید.
مواد اولیه
- موز : یک عدد
- دارچین : یک چهارم قاشق چای خوری
- خرما : پنجاه گرم
- شیر : یک لیوان
- پودر فندق، پودر گردو، کنجد یا نارگیل: به دلخواه نصف قاشق غذا خوری از هر کدام
روش تهیه معجون با روش سوم
ابتدا به منظور خیس شدن خرما ها آن ها را داخل ظرف آب قرار دهید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه بماند سپس پوست آن ها را کنده و هسته آن را جدا نمایید، حالا شیر، خرما، موز و دارچین را با هم داخل مخلوط کن ریخته تا به خوبی با هم مخلوط شوند سپس معجون به دست آمده را داخل لیوان ریخته و با انواع پودر ها آن را تزیین نمایید.
نکته : در صورت که تمایل دارید معجون به دست آمده دارای غلظت بیشتری باشد می توانید از موز یخ زده استفاده نمایید.
روش چهارم
استفاده از این نوع معجون برای آن دسته از افرادی که علاقه به شکلات دارند بسیار مناسب است و دارای طعم عالی و بی نظیری است.
مواد لازم
- شیر : یک لیوان
- شکلات تخته ای : یک چهارم کف دست
- مغز پسته : یک قاشق غذا خوری
- مغز فندق : یک قاشق غذا خوری
- بستنی وانیلی : نصف لیوان
نحوه تهیه معجون
ابدا شیر را بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید بجوشد سپس حرارت را خاموش کرده و به آن شکلات تخته ای بیافزایید و شروع به هم زدن کنید تا شکلات کاملا داخل شیر حل شود و پس از کم شدن حرارت شیر به آن بستنی وانیلی و انواع مغزها را بیافزایید و هم بزنید، نوش جان.
روش پنجم
نوع دیگر از معجون ها، معجون هفت مغز می باشد که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است این معجون نقش زیادی در رفع خستگی، تنظیم سوخت و ساز بدن، درمان و پیشگیری از سرطان ایفا می کند و البته نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. در ادامه با طرز تهیه این نوع معجون آشنا می شوید.
مواد لازم
- مغز بادام : ده عدد
- مغز بادام زمینی : پنج عدد
- مغز بادام هندی : پنج عدد
- مغز گردو : چهار عدد
- مغز فندق : پنج عدد
- مغز پسته : هفت عدد
- خرما : هفت عدد
- عسل : سه قاشق غذا خوری
- پودر نارگیل : یک قاشق غذا خوری
- کنجد : یک قاشق غذا خوری
- موز : دو عدد
- زعفران ساییده : یک چهارم قاشق چای خوری
- گلاب : یک دوم لیوان
- عرق بهار نارنج : یک دوم لیوان
- آب : دو لیوان
دستور تهیه معجون هفت مغز
ابتدا به مدت پانزده دقیقه خرما ها را داخل آب خیس کنید سپس پوست و هسته آن ها را گرفته و به همراه مغز ها، زعفران، موز، عسل، گلاب، آب و عرق بهار نارنج داخل مخلوط کن بریزید تا به خوبی مخلوط شوند سپس معجون به دست آمده را داخل لیوان بریزید و میل کنید.
روش ششم
معجون یک دسر فوق العاده خوشمزه و انرژی زا بوده که خاصیت غذایی زیادی دارد و مصرف آن برای افراد و به ویژه کودکانی که تمایلی به مصرف شیر ندارند، می تواند همراه با ترکیب مواد دیگر بسیار مفید و مناسب باشد.
مواد لازم
- بستنی سنتی/ یک کیلو
- بستنی پاستوریزه/ 200 گرم
- شیر/ یک استکان
- شیره خرما یا شیره انگور با عسل/ یک قاشق غذاخوری
- قهوه/ یک قاشق چای خوری
- دارچین/ یک قاشق چای خوری
- کنجد/ 5 قاشق غذا خوری
- پودر نارگیل/ 5 قاشق غذاخوری
- موز بزرگ/ یک عدد
- آناناس برای تزیین/ 3 حلقه
- پودر گل محمدی/ یک قاشق غذاخوری
- گردوی نیمه آسیاب شده/ 5 قاشق غذاخوری
- پسته، فندق و بادام/ 5 قاشق غذا خوری
دستور تهیه معجونی دیگر
بستی ها را به همراه شیر داخل مخلوط کن ریخته و روشن کنید تا با هم ترکیب شوند، سپس مغزها را نیم کوب یا پودر کنید، برای این منظور می توانید از هاونگ یا آسیاب استفاده کرده و یا با چاقو آنها را خرد کنید.
حال این مغزها را به همراه موز، آناناس، شیره خرما، کنجد، دارچین، پودر نارگیل، قهوه و پودر گل محمدی به مواد داخل مخلوط کن اضافه کرده و دوباره دستگاه را روشن کنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند، اکنون معجون را مزه کرده اگر طعم شیرین تری را دوست دارید، می توانید مقدار دیگری شیره خرما بیفزایید.
روش هفتم
همانطور که در بالا نیز ملاحظه کردید، روشهای زیادی برای تهیه معجون با انواع مغزها و مواد مغذی مختلف تهیه می شود، در اینجا با تهیه معجون قهوه و شکلات آشنا می شوید.
مواد لازم
- موز/ یک عدد
- شکلات آب شده یا پودر کاکائو/ 2 قاشق غذاخوری
- قهوه دم کرده/ یک لیوان
- مغز بادام/ یک قاشق غذاخوری
- مغز پسته/ یک قاشق غذاخوری
روش تهیه معجون قهوه و شکلات
برای افرادی که طعم کاکائو را نمی پسندند و شکلات طبیعی را بیشتر تمایل دارند، می توانند آن را به روش بن ماری ذوب کنند و سپس آن را با قهوه دم کرده که خنک شده است، مخلوط کرده و سپس نوش جان کنند.
معجون همیشه از پرطرفدارترین نوشیدنی ها بوده است و کمتر کسی پیدا می شود که از طعم بی نظیر معجون خوشش نیاید. در این مطلب طرز تهیه معجون با چند دستور تهیه مختلف را در اختیار شما قرار دادیم که امیدواریم از تهیه هر یک از این معجون ها در منزل نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده تهیه نوشیدنی های مختلف در منزل به بخش نوشیدنی سرد مراجعه کنید.