ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه خیارشور با ۵ روش متفاوت و اصول تهیه خیار شور خانگی خوش طعم

در این آموزش با طرز تهیه خیارشور خانگی با ۵ روش مختلف آشنا خواهید شد که امیدواریم با کمک نکات و ترفندهای ذکر شده بتوانید خیارشور با طعمی بی نظیر را در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه خیارشور با 5 روش متفاوت و اصول تهیه خیار شور خانگی خوش طعم

خیارشور از انواع چاشنی های خوشمزه و پرطرفدار است که با روش های مختلفی تهیه می شود و اگر شما ترفندهایی را در طرز تهیه خیارشور رعایت کنید می توانید چاشنی بی نظیری را تهیه کنید و از طعم آن در کنار غذاهایی نظیر ساندویچ ها و ماکارونی و … نهایت لذت را ببرید.

طرز تهیه خیار شور خانگی با 5 روش

خیارشور، زیتون شور و کلم شور و شور مخلوط از انواع چاشنی های خوش طعم هستند و اگر شما به تهیه انواع ترشیجات در منزل علاقه مند هستید بهتر است از تهیه این نوع چاشنی ها غافل نشوید. در ادامه 5 روش مختلف برای ساخت خیارشور را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد که می توانید به کمک یکی از این روش ها خیارشور های تردی را تهیه کنید.

طرز تهیه خیارشور

روش اول ( دستور تهیه خیارشور با سرکه )

مواد لازم 

  • خیار قلمی : دو کیلوگرم
  • نمک : یک لیوان
  • برگ کرفس : 200 گرم
  • ترخون : 300 گرم
  • شوید : 200 گرم
  • فلفل سبز تند : 5 عدد
  • سیر : یک بوته
  • تخم گشنیز : یک قاشق چایخوری
  • سرکه : نصف مقدار آب
  • آب : به مقدار لازم

طرز تهیه خیارشور با سرکه 

برای تهیه خیارشور ابتدا سبزی و خیارها را به خوبی و به کمک آب سرد بشویید سپس آن ها را خشک کنید تا از کپک زدن خیارشور جلوگیری شود.

درون ظرفی مناسب سرکه و آب و نمک را بریزید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا محلول آب و سرکه به دمای جوش برسند. قابلمه از روی حرارت گاز بردارید و اجازه دهید تا محلول خنک شود.

طرز تهیه خیارشور خانگی
در مرحله بعدی طرز تهیه خیارشور درون شیشه ای مناسب و تمیز برگ کرفس خرد شده و فلفل سبز و سیر و شوید و تخم گشنیز و ترخون و خیارهای تمیز را بریزید سپس محلول سرکه را روی مواد درون شیشه بریزید به صورتی که سطح خیارها با این محلول پوشیده شود سپس درب شیشه را به صورت محکم ببندید و شیشه حاوی خیارشور را به مدت 7 روز در دمای محیط قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده درب شیشه را باز کنید و از خیارشور های خوش طعم استفاده نمایید.

 

روش تهیه خیارشور

دستور تهیه خیارشور

روش دوم ( دستور تهیه خیارشور با زاج و سرکه سفید )

مواد لازم 

  • سیر : 5 عدد
  • آب : 2 لیوان
  • شوید : 100 گرم
  • نمک : 1/2 لیوان
  • ترخون : 100 گرم
  • فلفل قرمز : سه عدد
  • سرکه سفید : یک لیوان
  • خیار قلمی ریز : یک کیلو
  • زاج سفید : 1 تکه کوچک
  • تخم گشنیز : 1/4 قاشق چایخوری

طرز تهیه خیارشور خانگی با زاج سفید 

برای تهیه خیارشور ابتدا ترخون و شوید را بشویید و آن ها را درون آبکش قرار دهید تا به صورت کامل خشک شوند. در مرحله بعدی خیارها را بشویید و آن ها را با دستمال به خوبی خشک نمایید تا خیارشور کپک نزند.

بعد از خشک شدن سبزیجات آن ها را درون قابلمه ای مناسب بریزید و سرکه و نمک را به سبزیجات بیفزایید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد سپس شعله گاز را خاموش کنید و قابلمه را در مکانی مناسب قرار دهید تا مخلوط آب سرکه به خوبی خنک شود.

دستور تهیه خیارشور
در مرحله بعدی خیارشور پوست سیرها را بگیرید و آن ها را بشویید و به صورت کامل خشک کنید سپس یک لایه از خیارها را درون شیشه بچینید و یک عدد فلفل قرمز روی آن ها قرار دهید و به ترتیب ترخون و شوید و تخم گشنیز و دو عدد سیر را روی خیارها بریزید و این مراحل را تکرار کنید تا شیشه پر شود سپس یک تکه زاج سفید درون شیشه قرار دهید و مخلوط آب سرکه را روی خیارها بریزید و درب شیشه را به صورت محکم ببندید و خیارشورها را در مکانی خنک و خشک قرار دهید تا آماده شوند سپس آن ها را درون یخچال نگهداری کنید.

روش تهیه خیارشور

دستور تهیه خیارشور فوری

مواد لازم 

  • خیار ریز و قلمی : دو کیلو
  • برگ کرفس : 200 گرم
  • شوید : 200 گرم
  • ترخون : 200 گرم
  • سنگ نمک : یک کیلو
  • سیر : 4 حبه
  • فلفل سبز تند : 4 عدد
  • زاج سفید : 1 تکه

طرز تهیه خیارشور فوری 

برای تهیه خیارشور فوری ابتدا خیار و سبزیجات را به خوبی بشویید و آن ها را درون آبکش بریزید تا آب آن ها به صورت کامل خشک شود.

شستن خیارها

خشک کردن خیار

آب و نمک را درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا محلول آب و نمک به دمای جوش برسد.
توجه داشته باشید که به ازای هر 15 لیوان آب باید یک لیوان سنگ نمک خرد شده به آب بیفزایید و در انتها نیز زاج سفید را درون مخلوط آب نمک بریزید و بعد از اینکه زاج سفید درون آب حل شد قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید.

محلول آب و نمک
سبزی و خیارها را به صورت لایه لایه درون ظرف شیشه ای بریزید و فلفل و سیر را هم در لا به لای آن ها قرار دهید و آب و نمک را روی خیارها بریزید و درب ظرف را محکم ببندید و آن را در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید تا خیارشور آماده شود.

خیارشور ترد

دستور تهیه خیارشور یک روزه

مواد لازم 

  • خیار تازه : دو کیلوگرم
  • ترخان : 4 الی 5 ساقه
  • سیر : 5 حبه
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • آب جوشیده و خنک : به میزان لازم
  • سرکه : 1/2 لیوان

دستور ساخت خیارشور فوری 

ابتدا خیارها را به خوبی بشویید و آن ها را درون شیشه ای بزرگ بریزید سپس سیر و ترخون را درون شیشه بریزید و آب جوشیده خنک را که از قبل با فلفل و نمک مخلوط کرده اید به همراه 1/2 لیوان روی خیارها بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
در مرحله بعد فوری شیشه را وسط قابلمه قرار دهید و تا نیمه قابلمه را پر از آب کنید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید اجازه دهید شیشه به مدت 15 دقیقه روی حرارت گاز بماند و بعد از مدت زمان ذکر شده شیشه را از درون قابلمه بیرون آورید تا خنک شود.

خیارشور فوری

شیشه حاوی خیارشور را درون یخچال قرار دهید و بعد از 24 ساعت خیارشور را مصرف کنید.

دستور تهیه خیارشور یک روزه

 

روشی دیگر از تهیه خیار شور  با سبزیجات تازه و خشک

خیار شور از انواع شور پرطرفدار است که می توان با آب نمک، سبزیجات مختلف و همچنین کمی سرکه تهیه کرد، در ادامه با روشی دیگر از از طرز تهیه خیارشور آشنا می شوید.

مواد لازم

  • خیار/ یک کیلو
  • آب/ یک و نیم فنجان
  • سرکه سفید (سرکه سیب)/ یک چهارم فنجان
  • دانه گشنیز (اختیاری)/ یک قاشق غذا خوری
  • نمک دریایی/ 2 قاشق غذا خوری
  • سیر یا پودر سیر (اختیاری)/ 2 حبه
  • ترخون، شوید، ریحان خشک، نعناع خشک و … (انتخاب سبزیجات معطر اختیاری است)/ به مقدار لازم

نحوه تهیه خیارشور

دستور تهیه خیار شور

از استریل بودن همه وسایل مطمئن شوید، به منظور استریل شیشه ها می توانید داخل آنها را آب جوش بریزید و تا دمای 160 درجه سانتیگراد نگه دارید، ظرف را حتما خشک نگه دارید.

بهتر است از ظروف شیشه ای با دهانه پهن استفاده شود، مراحل تهیه خیار شور به ترتیب زیر است :

در ابتدا آب و نمک را داخل یک ظرف با هم مخلوط کرده و صبر کنید تا خنک شود.

سپس سرکه را افزوده و دوباره خوب هم بزنید، اکنون ظرف شیشه ای را پر از خیار کنید.

در این مرحله، سبزیجات معطر خود را به همراه سیر بیفزایید، در صورت عدم دسترسی به سبزیجات تازه می توانید از انواع خشک شده آنها استفاده کرده و تا لبه ظرف خیار شور را با سبزی  سیر پر کنید.

اکنون نوبت اضافه کردن آب نمک و سرکه حل شده می باشد، روی مواد را با این محلول پر کنید به طوری که همه خیار ها با آب نمک پوشانده شده باشند، سپس درب ظرف را ببندید و آن را در یخچال بگذارید و 48 ساعت صبر کنید تا آماده شود.

آموزش تهیه خیارشور

نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل خیارشور

  1. مدت زمان آماده شدن خیارشور بستگی به دمای هوا دارد و هر چه هوا گرم تر باشد خیارشور نیز زودتر آماده خوردن می شود.
  2. دمای آبی که روی خیارشور ریخته می شود باید ولرم باشد.
  3. دلیل استفاده از سنگ نمک در ساخت خیارشور این است که احتمال نرم شدن خیارها با سنگ نمک وجود ندارد.
  4. اگر تمایل دارید رنگ خیارها تغییر نکند و سبز بمانند باید خیارشور را در مکانی قرار دهید که سایه دارد و برای روشن شدن رنگ خیارها نیز می توانید خیارشور را در نزدیکی پنجره یا مکانی که نور خورشید به آن می تابد قرار دهید.
  5. مقدار نمک بستگی به ذائقه خودتان دارد و به صورت معمول برای هر 15 لیوان آب از یک لیوان نمک استفاده می شود.

روش تهیه خیارشور

در این مطلب طرز تهیه خیارشور خانگی را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار دادیم که امیدواریم با توجه به روش های ذکر شده بتوانید خیارشور را به راحتی در منزل تهیه کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی