ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب و دارچین

دمنوش سنبل الطیب از ایام دور و دراز برای آرامش اعصاب و داشتن خوابی آرام تجویز می شده است . اگر سردرد دارید و اضطراب و ناراحتی امانتان را بریده این دمنوش را حتما امتحان کنید.

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب و دارچین

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب

 قهوه و دمنوش «سنبل الطیب» ترکیب درمانی آرام بخش و ضداضطراب است که ادعا می شود، عوارض جانبی ندارد و فرد را هم وابسته نمی کند.

 در یک آزمایش دست کم 12 هفته ای در بریتانیا، این ترکیب روی کسانی امتحان شده که اضطراب مداوم و بی خوابی شبانه داشته اند؛ استرس در این آدم ها با نوشیدن مقدار کم و زیادی از این نوشیدنی ها و قطع و وصل شرایط آزمایش، به شکل محسوسی کاهش پیدا کرده و روی فعالیت های اجتماعی و زندگی شخصی شان تاثیر گذاشته. زمان خواب شان تنظیم شده و رویاهای زیبایی هم دیده اند.

توصیه شده قهوه را در روز بنوشیم و جوشانده لطیف و مهربان «سنبل الطیب» را که به «علف گربه» هم معروف است، نیم تا دو ساعت قبل از خواب شبانه، دم کنیم.

ریشه «سنبل الطیب» بخش شناخته شده این داروی گیاهی است که ارزش دارویی دارد و در طب سنتی ایرانی درمان چند جور دل درد و کمر درد و دست وپا درد را به عهده دارد.

این گیاه اما بیرون از ایران به نام «والریان» شناخته می شود و در شکل های مختلف پودر، قرص، عصاره، روغن و شربت تولید می شود و چای کیسه ای آن طرفدار دارد. چای والرین با آب جوش آماده نمی شود و در آب گرم درست می شود.

در ایران اما بیشتر همین ریشه خوشبوی پشمالوی قهوه ای و سیاه رنگ محبوب است و اگر کسی گربه ای داشته باشد، برای دقایقی با مستی و ملنگی حیوان بعد از بوی این علف مخصوص، سرگرم می شود.

 

 

گل گاوزبان و سنبل الطیب

مواد لازم:

ریشه سنبل الطیب 11 تا 15 گرم

گل گاوزبان 5 گل

پودر یا چوب دارچین؛ انتخابی

آب جوش یک لیتر

 

دستور تهیه دمنوش سنبل الطیب:

 مثل تهیه بیشتر جوشانده ها و دم نوش ها، همه این مواد را در قوری می ریزیم و می گذاریم دست کم 15 تا 21 دقیقه در آب جوش با در بسته، بماند تا دم بکشد. ریشه ها معمولا زمان بیشتری از برگ لازم دارند تا زمان دم کشیدن عصاره را به آب بدهند. می توانیم بخشی از ریشه را پودر کنیم تا زمان کمتری برای دم کشیدن ببرد.

 دم نوش نباید در این مرحله بجوشد. اگر می توانید با شمع زیرش را روشن نگه دارید تا گرم شود و عطر سنبل الطیب بیرون بزند. اگر هم سماور یا کتری دارید، بگذارید با بخار، آرام دم بکشد. بعد مثل چای آن را در استکان بریزید و بنوشید.

 مزه دم نوش تلخ است اما به قول جورج اورول، ساخته شده که تلخ باشد، همانطور که آبجو تلخ است و بهتر که تنها نوشیده شود.

 دم نوش مانده و سردشده گویا خاصیت چندانی ندارد و توصیه شده تا یکی دو ساعت بعد از دم کشیدن، نوشیده شود.

 

نکته:

گفته شده اگر داروی خواب یا  ضدحساسیت مصرف می کنیم، بهتر است برای نوشیدن این معجون با پزشک صحبت کنیم.

ممکن است به بعضی از داروهای گیاهی حساسیت داشته باشیم. همینطور، ممکن است هر کسی با طبع متفاوت، با این نوع دم نوش های گرم، مساله داشته باشد. میزان مواد و داروی گیاهی مهم است و بهتر است قبل از نوشیدن مقدار زیادی از این دم نوش ها، آن را امتحان کنیم.

اگر دم نوش را شب می نوشید، بهتر است لیمو و عسل استفاده نکنید. لیمو به بی خوابی کمک می کند و ویتامینش هم در آب جوش از بین می رود. عسل هم به خاطر شیرینی اش قبل از خواب شبانه، چندان خوب، نیست. اما اگر به خاطر مزه، دوست دارید، این دو بخش را هم به نوشیدنی تان اضافه کنید.

در مورد دارچین دو نظریه وجود دارد:هندی ها معتقدند چای و شیر با دارچین پیش از خواب رخوت آور است و به روند گرم و نرم خواب کمک می کند، نظریه مخالفش هم دارچین را با چای و قهوه به کسانی تجویز می کند که قرار است شب زنده دار باشند.

نکات تکمیلی در مورد دمنوش سنبل الطیب

دمنوش سنبل الطیب جزو نوشیدنی - نوشیدنی گرم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20 دقیقه
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب و دارچین

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان