برای داشتن یک کوکی سنتی با طعم و مزه ایرانی کافی است تا در این بخش طرز تهیه کوکو اردبیلی را مطالعه کنید. این کوکوی خوشمزه با ترکیب سبزیجات معطر، تخم و ادویه های طعم دار تهیه می شود.
اگر به دنبال آماده کردن یک کوکوی خوشمزه خانگی هستید، حتما در لینک طرز تهیه کوکو زیره و کوکو ماش را مطالعه کنید. این کوکوها را می توانید در کنار پلو نیز سرو نمایید.
مواد اولیه:
- سیب زمینی پخته شده: 3 عدد
- تخم مرغ: 7 عدد
- سبزی کوکو: 1 کیلوگرم
- زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- زرشک: 4 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: به میزان لازم
- گردو خرد شده: نصف لیوان
طرز تهیه کوکو اردبیلی:
سیب ها را بشویید و درون قابلمه ای به همراه مقداری آب بریزید. کمی زمان دهید تا سیب زمینی ها نرم شود. سیب زمینی های پخته شده را پوست کنده و رنده کنید. سبزی های کوکویی را که از قبل شسته اید و خشک شده اند، ساطوری کرده و به ترکیب سیب زمینی ها اضافه نمایید.
حالا مقداری فلفل، زردچوبه و نمک هم بزنید. در این بخش می توانید برای طعم دار کردن این کوکوی بی نظیر از مقداری پودر سیر هم استفاده کنید. در این بخش نوبت به اضافه کردن تخم مرغ ها می رسد. تخم مرغ ها را دانه دانه شکسته و به ظرف اضافه نمایید.
حالا خوب مواد را هم زده تا تخم مرغ ها ار حالت لختگی خارج شده و مواد کوکو چسبندگی لازم را به دست اورند. در این مرحله از طرز تهیه کوکو اردبیلی می توانید، تخم مرغ ها را به دلخواه کم یا اضافه کنید.
به اندازه 3 تا 4 قاشق زرشک درون کوکو ریخته و مجدد مواد را هم بزنید. حالا به اندازه نصف لیوان هم گردوی خرد شده اضافه کنید. یک تابه مناسب انتخاب کرده و مقداری روغن درون تابه بریزید.
مقداری از مایه کوکو تهیه شده را درون تابه ریخته و درب قابلمه را قرار دهید. زیر حرارت را کم کرده تا کوکو به خوبی مغز پخت شود. بعد از اینکه دو طرف کوکوها پخته شد و طلایی شدند، می توانید از تابه خارج کرده و سرو نمایید.
این کوکوی خوشمزه را می توانید در کنار انواع ترشی ها و یا ماست نوش جان نمایید. شما برای تزیین این کوکو می توانید از مقداری گوجه فرنگی و خیارشور هم استفاده کنید. طعم این کوکو برای شما لذت بخش بوده و می تواند از ادویه های معطر دلخواه نیز در آن استفاده نمایید.