کرم موز و یا همان ژله موز از جمله دسرهای خوش طعم و سرشار از پتاسیم محسوب می شود که انتخاب خوبی به عنوان میان وعده به خصوص بچه ها است. با توجه به محبوبیت و کاربرد بالایی که موز در میان میوه ها دارد، قطعا نیاز به گفتن نیست که دسرهای تهیه شده با موز همچون کاپ کیک موزی، توپک موزی، پودینگ موز، پنکیک موزی و … نیز از این محبوب بودن بسیار برخوردار باشند. در این مطلب اختصاص داده شده به آموزش آشپزی شما را با طرز تهیه کرم موز آشنا می کنیم.
از خواص موز می توان به کنترل قندخون، کنترل فشارخون، بهبود سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از کمخونی و مفید برای آن، پیشگیری از زخم معده، زیاد شدن انرژی، مفید برای سیستم ایمنی بدن و … اشاره داشت. در واقع موز میوه ای است که علاوه بر دارا بودن طعم عالی و ناب به دلیل داشتن این همه خواص می تواند هر خوراکی را ارزشمند سازد.
مواد لازم
- چهار عدد موز
- پنج عدد ژلاتین
- یک پیمانه خامه
- دو پیمانه شیر
- یک دوم قاشق چایخوری وانیل
- یک دوم پیمانه شکر
- یک چهارم پیمانه آب خنک
طرز تهیه کرم موز یک دسر خاطره ساز
ابتدا ژلاتین را به صورت بن ماری درون آب سرد حل نمایید تا محلولی خوش رنگ به دست بیاید. سپس شکر و شیر را بر روی شعله قرار دهید تا شکر به خوبی در آن حل گردد و شیر نیز مقداری به جوش بیاید. پس از حل گردیدن شکر درون شیر، باید آن را از روی شعله کنار بگذارید تا قدری از حرارت شیر کم شود. سپس ژلاتینی که حل کرده و خنک نسبتا خنک شده را با وانیل به شیر بیفزایید.
حالا خامه صبحانه را کمی بزنید تا غلظت دار شده و قوام پیدا کند و سپس خامه را به ترکیب به دست آمده از شیر، ژلاتین و شکر بیفزایید و به خوبی آن را بهم زنید تا مایه دسری یکنواخت به دست بیاید. در نهایت هم موزها را نگین نگین خرد نموده و به این مواد بیفزایید و داخل قالبی که انتخاب کرده اید ریخته و برای 8 تا 9 ساعت درون یخچال قرار دهید تا به خوبی بگیرد.
هنگام بیرون آوردن این دسر از قالب باید دورتادورش را با استفاده از چاقو جدا نمایید و برای چندین دقیقه ته ظرف را درون آب خیلی گرم بگذارید و سپس دسر را پشت و رو کنید. در صورت تمایل می توانید از 1 قاشق پودر نسکافه هنگام جوشیدن شیر بهره ببرید.
نکات مهم
- در صورتی که شیر را با ژلاتین بر روی شعله بگذارید، شیر می برد.
- در صورت استفاده از پودر ژلاتین بدانید که یک قاشق سوپ خوری پودر ژلاتین برابر با سه ورق پودر زلاتین می باشد.
- برای دسرهایی که در آنها ژلاتین به کار می رود، باید بدانید که خوب است از صافی بگذرانید تا بافتی یکدست داشته باشد.
- هنگام برگرداندن دسر، ظرفی که می خواهید دسر را در آن برگردانید را کمی مرطوب نمایید تا در صورت جابجایی با مشکلی برنخورید.
مواد لازم
- 1 عدد موز
- 1/4 پیمانه پودر شکر
- 1 پیمانه خامه شیرینی پزی
- 1/2 پیمانه شیر پرچرب
- 1 پیمانه آب
- 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتینیک
روش تهیه کرم موز شکلاتی با روشی ساده در منزل
ابتدا خامه را در مخلوط کن ریخته و بعد شکر و پودر کاکائو را در آن بریزید. موز را هم پوست گرفته، خرد نمایید و با شیر به این مواد درون مخلوط کن بیفزایید.
در ظرفی گود پودر ژلاتین را (به صورت بن ماری) درون آب ترکیب نمایید. مخلوط کن را روشن نموده و موقع ترکیب شدن این مواد؛ مواد ژلاتینی که حل گردیده را بیفزایید.با قلمو درون قالب را چرب نموده و مایه دسر به دست آمده را در آن بریزید. برای 2 ساعت قالب را در یخچال بگذارید تا ببندد. پس از این مدت زمان قالب را از یخچال خارج ساخته و مانند روش قبل دسر را در ظرفی برگردانید و در نهایت با شکلات و برش های توت فرنگی و … تزیین نمایید.
می توانید در صورت تمایل به جای پودر کاکائو از پودر نسکافه بهره ببرید که طعمی خاص به آن می بخشد. لازم به ذکر است که به دلیل چرب بودن مواد نیاز نیست ته قالب را چرب نمایید.
در این مطلب شما را با طرز تهیه کرم موز خوش طعم در منزل آشنا کردیم، کرم موز یکی از دسرهای عالی در طعم و ظاهر محسوب می شود که می توانید برای مهمانی ها آن را تهیه نمایید.