سیب میوهای ترد و رنگارنگ است که یکی از محبوبترین میوهها در دنیا است. شما احتمالاً این ضرب المثل قدیمی را شنیده اید که “یک سیب در روز، پزشک را دور نگه میدارد.” اگرچه خوردن سیب همه بیماریها را درمان نمیکند، اما برای سلامتی شما مفید است.
شهرک نشینان اروپایی سیب را با خود به آمریکا آوردند. آنها سیب را به زالزالک بومی آمریکای شمالی ترجیح میدادند که میوهای کوچکتر و ترشتر است.
امروزه، انواع زیادی از سیب در ایالات متحده کشت میشود، اما درصد کمی از آنها را میتوان در فروشگاههای مواد غذایی خریداری کرد. هر نوع سیب شکل، رنگ و بافت متفاوتی دارد.
سیب میتواند شیرین یا ترش باشد و طعم آن بسته به نوعی که میخورید متفاوت است.
انواع سیب
انواع زیادی سیب وجود دارد، از جمله:
- رد دلیشز
- مکینتاش
- کریسپین
- گالا
- گرانی اسمیت
- فوجی
- هانی کریسپ
فواید سیب برای سلامتی
سیب میتواند کارهای زیادی برای شما انجام دهد، به لطف مواد شیمیایی گیاهی به نام فلاونوئید آنها پکتین دارند، فیبری که در روده شما شکسته میشود. اگر قبل از خوردن پوست سیب را جدا کنید، فیبر یا فلاونوئید زیادی دریافت نمیکنید.
متخصصان تغذیه و سایر دانشمندان به دلیل محتوای فیتوشیمیایی سیب از آنها هیجان زده میشوند. فیتوشیمیاییها موادی هستند که در گیاهان یافت میشوند و ممکن است برای سلامتی انسان مفید باشند. آنها با نامهای مختلفی مانند فیتونوترینتها، پلی فنولها، آنتی اکسیدانها، فیتوشیمیاییها و فلاونوئیدها شناخته میشوند. شما نباید سیبهای خود را پوست بگیرید، زیرا بیشتر فیتوشیمیاییها در پوست قرار دارند.
فیبر میتواند هضم را کند کند، بنابراین بعد از غذا احساس سیری بیشتری میکنید. این میتواند مانع از پرخوری شما شود. خوردن غذاهای غنی از فیبر به کنترل علائم و کاهش اثرات رفلاکس اسید کمک میکند. فیبر سیب همچنین میتواند به اسهال و یبوست کمک کند.
برخی از مطالعات نشان میدهند که مواد شیمیایی گیاهی و فیبر پوست سیب از رگهای خونی و قلب در برابر آسیب محافظت میکند. آنها همچنین میتوانند به کاهش کلسترول شما کمک کنند و ممکن است از DNA سلولهای شما در برابر چیزی به نام آسیب اکسیداتیو محافظت کنند، که یکی از چیزهایی است که میتواند منجر به سرطان شود.
تحقیقات نشان میدهد که آنتی اکسیدانهای موجود در سیب میتوانند رشد سلولهای سرطانی را کند کنند. و آنها میتوانند از سلولهای پانکراس شما محافظت کنند که میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
دانشمندان همچنین به سیبها اعتبار میدهند که به موارد زیر کمک میکنند:
- سلامت ریههای شما
- قلب شما
- آسم
- سلامت استخوان
- کاهش وزن
- مغز شما (کاهش علائم بیماری آلزایمر و از دست دادن حافظه مرتبط با سن)
- سیستم ایمنی بدن شما
- سلامت روده شما
شما نیازی به نگرانی در مورد قند موجود در سیب ندارید. اگرچه آنها کربوهیدراتهایی دارند که بر قند خون شما تأثیر میگذارند، اما این کربوهیدراتها با سایر قندهایی که فیبر مفید برای شما را از بین میبرند متفاوت است.
ارزش غذایی سیب
سیب کم سدیم، چربی و کلسترول است. آنها پروتئین ارائه نمیدهند، اما سیب منبع خوبی از ویتامین C و فیبر است.
یک سیب متوسط در حدود:
- 100 کالری
- 25 گرم کربوهیدرات
- 4 گرم فیبر
- 19 گرم قند
- انواع آنتی اکسیدان های قوی
خطرات
اگرچه سیب فواید سلامتی زیادی دارد، اما خوردن بیش از حد آنها (مانند هر چیز دیگری) میتواند برای شما مضر باشد. میوه زیاد میتواند باعث افزایش وزن شما شود.
چند چیز دیگر را نیز باید در نظر داشت:
- آفت کشها: سیب یکی از میوههایی است که دارای باقی مانده آفتکش بالایی است زیرا حشرات و بیماریها بیشتر احتمال دارد به آنها آسیب بزنند. همیشه بهتر است قبل از خوردن میوههایی مانند سیب آنها را بشویید.
- دانهها: شما ممکن است شنیده باشید که خوردن دانههای سیب یا هسته آن برای شما مضر است. دانهها حاوی مواد شیمیایی هستند که در بدن شما به سیانید تبدیل میشوند، اما برای اینکه به شما آسیبی برسانند، باید دانههای زیادی را خرد کنید و بخورید. در واقع، یک فرد بالغ معمولی باید حداقل 150 دانه خرد شده بخورد تا خطر مسمومیت با سیانید وجود داشته باشد. دانهها در واقع سرشار از پروتئین و فیبر هستند.
لطفا توجه داشته باشید که این ترجمه فقط برای مرجع است و ممکن است کامل نباشد.