به گزارش بهداشت نیوز، روغن گیاهی، روغنی است که از دانههای غلات گیاهی مانند دانه انگور، کلزا، آفتابگردان، سویا، ذرت و... تهیه میشود. روغنهای گیاهی میتوانند براساس ترکیبی از چند نوع دانه روغنی گیاهی یا بهصورت جداگانه و تکی تولید شوند.
بهطور کلی، از آنجایی که روغنهای گیاهی در سراسر جهان بسیار ارزانتر از روغنهای زیتون هستند، بنابراین بسیاری از افراد هم ترجیح میدهند که از آنها برای پختوپز استفاده کنند.
درحالی که محتوای کالری و چربی کل روغن زیتون با سایر روغنهای گیاهی برابر است اما چیزی که روغن زیتون را از سایر روغنهای گیاهی متفاوت میکند، نوع چربی موجود در آن است.
روغنهای زیتون فرابکر، حجم بیشتری از چربیهای غیراشباع مفید را درون خود جای دادهاند. میزان چربیهای تکزنجیرهای غیراشباع هم در این روغن بهطرز چشمگیری زیاد است.
تحقیقات ثابت کردهاند که مصرف منابع غذایی حاوی چربیهای تکزنجیرهای غیراشباع میتواند بر کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین کمتر شدن احتمال ابتلا به سرطان پستان نقش داشته باشد.
از اینرو، تمامی افرادی که میخواهند از الگوی غذایی سالمتری پیروی کنند، میتوانند روغن زیتون را جایگزین روغنهای گیاهی در رژیم غذاییشان کنند. توجه داشته باشید که روغن زیتون حاوی آنتیاکسیدانها و ویتامین E بسیار زیادی است و میتواند با کنترل التهاب در بدن، خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک را کاهش دهد.
با اینکه روغن زیتون جزو سالمترین چربیهای جهان محسوب میشود، اما نقطهدود بسیار پایینی دارد. به عبارت سادهتر، شما نمیتوانید از روغن زیتون فرابکر برای آشپزی با دمای بالا استفاده کنید. با اینحال، بعضی از کمپانیها در سالهای اخیر اقدام به تولید روغن زیتون مخصوص سرخکردن کردهاند.
بنابراین، شما میتوانید از روغن زیتون معمولی فقط برای طعم دادن به سالادها یا غذاهای مختلف کمک بگیرید و از روغن زیتون مخصوص سرخکردن هم برای پختوپز استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که شما میتوانید از روغنهای زیتون غیرسرخکردنی برای تفت دادن سبک و با درجهحرارت ملایم هم استفاده کنید.
نکته دیگر، درباره روغن زیتون این است که شما میتوانید از این روغن سالم و ارزشمند برای طعمدار کردن انواع گوشتها استفاده کنید. معمولا روغن زیتونی که برای طعمدار کردن گوشتها استفاده میشود، در حالت کباب کردن گوشتها مشکل خاصی پیدا نمیکند.