رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تولید 22 درصدی عشایر در تولید دام سبک گفت: هر خانوار عشایری، گوشت مصرفی 16 خانوار شهری را تولید میکند.
صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با بیان اینکه عشایر گیلان از دیرباز به عنوان تولیدکنندههایی ماهر و با تجربه در زمینه دامداری شناخته شدهاند و با استفاده از منابع طبیعی و مراتع خود، به تولید گوشت قرمز با کیفیت بالا میپردازند، اظهار کرد: حدود یک هزار و 600 خانوار عشایر در استان گیلان فعالیت دارند و شهرستان تالش بیشترین میزان عشایر استان را به خود اختصاص داده است.
وی به مزایای تولید قراردادی گوشت قرمز اشاره کرد و افزود: برای افزایش فروش و توسعه کسب و کار، بسیاری از عشایر گیلان به تولید قراردادی گوشت قرمز روی آوردهاند و در این روش، مشتریان با عشایر قرارداد بسته و مقداری پول به عنوان پیش پرداخت به آنها میدهند، عشایر به تولید گوشت قرمز با کیفیت بالا میپردازند و در زمان مقرر، محصول را به مشتری تحویل میدهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اعلام اینکه خانوارهای عشایری استان با دارا بودن 235 هزار واحد دام، 22 درصد دام سبک استان را دارا هستند، گفت: این قشر پرتلاش بیش از پنج درصد گوشت قرمز استان را بر عهده دارند و میتوان گفت که هر خانوار عشایری، گوشت مصرفی 16 خانوار شهری را تولید میکند.
محمدی از تولید یک هزار و 340 تن گوشت قرمز توسط عشایر گیلان در سال گذشته خبر داد و بیان ن کرد: تولید گوشت توسط عشایر گیلان در شش ماهه نخست امسال 859 تن بوده است.
وی با اشاره به تجربه و تخصص عشایر گیلان در زمینه دامداری و تولید گوشت قرمز با کیفیت گفت: تولید قراردادی گوشت قرمز توسط عشایر بسیار پرطرفدار شده و به همین دلیل، بسیاری از مشتریان به دنبال خرید این محصول با کیفیت بالا هستند و با عشایر قرارداد میبندند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برنامه این سازمان برای نهاییسازی دو هزار قرارداد تولید گوشت با عشایر و شرکت پشتیبانی امور دام استان خبر داد و افزود: با انعقاد این قرارداد 36 تن گوشت از سوی عشایر گیلان وارد بازار میشود.