بسیار رایج و مرسوم است که پاتوژن های باکتریایی باعث ایجاد مشکلات و بیماری ها و مسمومیت غذایی می شوند و ممکن است در محل های مختلف وجود داشته باشند. دستگیره در، سینک ظرفشویی، کابینت های کثیف و حتی دستگیره کابینت ها معمولاً بیشتر در معرض این باکتری ها قرار می گیرند که ممکن است شما را بیمار کنند.
به گزارش نمناک، تحقیقات اخیر نشان داده است که انواع مختلفی از این باکتری های آسیب زا ممکن است روی حوله آشپزخانه هم باقی بمانند.
خطرات باکتری های پنهان در حوله های آشپزخانه
اخیراً محققان انواع مختلفی از باکتری ها را داخل حوله آشپزخانه پیدا کرده اند؛ حوله هایی که فقط یک ماه استفاده شده اند. مطالعات نحوه ورود این باکتری ها و رشد آن ها را روی سطح حوله آشپزخانه بررسی کرده است و نشان داده شده اند که 49 درصد حوله های آشپزخانه حاوی این باکتری ها هستند که می توانند شما را بیمار کنند و بعضی از آن ها داخل بدن هم می روند یا ممکن است داخل مدفوع هم پیدا شوند.
عوامل مختلفی هستند که روی میزان و نوع باکتری های داخل حوله تاثیرگذار هستند. درصد بالایی از آن ها روی حوله های خیس وجود دارند تا این که بخواهید آن ها را روی حوله های خشک پیدا کنید. علت هم این است که باکتری برای رشد و تکثیر نیاز به رطوبت دارد.
بیماری هایی که در کمین شماست
تقریبا 75 درصد حوله ها حاوی این باکتری های خطرناک هستند؛ باکتری هایی مانند باکتری ای کولی که از معده حیوانات بیرون می آید. 14 درصد دیگر انواع مختلفی از باکتری ها می باشند که روی پوست یا سیستم تنفس زندگی می کنند و توانایی تولید مواد سمی را هم دارند و باعث ایجاد مسمومیت غذایی یا اف بی آی می شوند و این افراد ممکن است علائمی مانند استفراغ، اسهال و تب را احساس کنند.
هر چقدر که تعداد اعضای خانواده بیشتر باشد، احتمال رشد این باکتری ها داخل حوله آشپزخانه بیشتر است. مصرف گوشت قرمز هم احتمال ابتلا به این باکتری ها را افزایش می دهد.
البته مطالعه به صورت سالانه بروزرسانی می شود و نتایج حاصل از مطالعات قبلی نشان می دهد که حوله ها و دیگر وسایل متخلخلی که داخل آشپزخانه وجود دارد؛ مانند اسفنج، تعداد بیشتری از این باکتری های بیماری زا را داخل خود دارد.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعلام کرده است؛ هر سال این بیماری ها باعث می شوند که از هر 6 نفر؛ یک نفر بیمار شود که تا به حال افرادی هم جان خود را از دست داده اند.
راه حل؛ چکار می توان کرد؟
متخصصان پیشنهاد می کنند که حوله های آشپزخانه را به طور مکرر بشویید. توصیه این است که هر یک روز در میان این کار را انجام دهید؛ همچنین پیشنهاد می کنند که از هر دستمال بیش از یک بار یا برای چند کار به طور همزمان استفاده نکنید و برای هر وسیله ای یک حوله جداگانه داشته باشید، مثلا از حوله مخصوص خشک کردن ظروف، برای خشک کردن میوه ها استفاده نکنید و از طرفی مقدار مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید؛ زیرا گوشت قرمز داخل خود باکتری های آسیب زننده ای دارد و حوله ای که داخل آشپزخانه است، می تواند از گوشت قرمز خام؛ بیماری را دریافت کند.
در ضمن؛ هنگام شستن حوله هم از کمی سفید کننده هم برای کشتن باکتری ها استفاده کنید و سعی کنید که دستمال های آشپزخانه تان رنگ روشن داشته باشند تا آلودگی ها را سریع روی آن ها ببینید و از بین ببرید.