به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش میدهند که استفاده معمولی از این اجاقها قرار گرفتن در معرض دی اکسید نیتروژن (NO2) را به میزان 4 قسمت در میلیارد، به طور متوسط در طول یک سال، افزایش میدهد.
به گزارش مهر، محققان خاطرنشان کردند که این میزان، سه چهارم راه رسیدن به سطح قرار گرفتن در معرض NO2 است که سازمان بهداشت جهانی آن را در هوای بیرون ناامن میداند.
به گفته محققان، تنفس سطوح بالای NO2 در طول زمان میتواند حملات آسم را تشدید کند و با کاهش رشد ریه در کودکان مرتبط است.
محققان تخمین میزنند که ترکیبی از آلایندههای ناشی از اجاق گاز و پروپان میتواند عامل 200000 مورد فعلی آسم دوران کودکی باشد که یک چهارم آن به تنهایی به دی اکسید نیتروژن نسبت داده میشود.
محققان افزودند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض NO2 از اجاقهای گاز نیز به اندازهای بالا است که باعث مرگ 19000 نفر در سال میشود.
برای این مطالعه، محققان از حسگرهایی برای اندازه گیری غلظت NO2 در بیش از 100 خانه با اندازهها، طرحها و روشهای مختلف تهویه استفاده کردند.
محققان دریافتند افرادی که در خانههای کوچکتر از 100 مترمربع زندگی میکنند- تقریباً به اندازه یک آپارتمان کوچک دو خوابه- در طول یک سال دو برابر بیشتر از میانگین ملی در معرض NO2 هستند.
آنها همچنین چهار برابر بیشتر از افرادی که در بزرگترین خانههای مورد مطالعه زندگی میکنند، در معرض NO2 هستند.
این مطالعه همچنین نشان داد که پختن غذا دی اکسید نیتروژن کمی منتشر میکند.
«راب جکسون»، محقق ارشد از دانشگاه استنفورد، در بیانیهای خبری گفت: «این سوخت است که این گاز را تولید میکند، نه غذا. اجاقهای برقی دی اکسید نیتروژن یا بنزن تولید نمیکنند. اگر صاحب اجاق گاز یا پروپان هستید، باید با استفاده از تهویه، قرار گرفتن در معرض آلایندهها را کاهش دهید.»
به گفته محققان، در خانههای بزرگتر، غلظت NO2 به طور معمول تا سطوح ناسالم افزایش مییابد، حتی اگر یک هود روشن باشد و هوا را در فضای باز تخلیه کند.