مطالعه پزشکی منتشر شده در مجله «Jama Network» نشان داد که رژیمهای غذایی که بر سلامت میکروبیوم روده تأثیر منفی میگذارد (باکتریهای موجود در سیستم گوارشی که به بدن در پردازش غذا کمک میکنند) ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
این مطالعه نشان داد که مصرف بیش از حد گوشت قرمز و فرآوری شده و محصولاتی مانند سیب زمینی سرخ کرده و نوشابهها، همراه با کاهش مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 27 درصد افزایش میدهد.
گوشت قرمز و فرآوری شده و سایر غذاهای سرشار از چربی، پروتئین و گوگرد در رژیم غذایی باعث میشود که باکتریهای روده تولید متابولیتها (واسطهها و محصولات نهایی متابولیسم توسط آنزیم ها) را افزایش دهند.
این متابولیت ها که بخشی از میکروبیوم روده میشوند، میتوانند التهاب را افزایش دهند و باعث آسیب DNA و افزایش خطر رشد تومور کولورکتال شوند.
اندرو چان، متخصص گوارش در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون، درباره این مطالعه گفت: ما میدانستیم که دلیل اینکه این غذاها خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را در افراد افزایش میدهند، به دلیل تأثیر آنها بر میکروبیوم روده است.
چان و سایر محققان در مطالعه خود دادههای بیش از 210 هزار بزرگسال را تجزیه و تحلیل کردند که حدود 3200 نفر از آنها به سرطان کولورکتال مبتلا شدند.
محققان 500 نفر را با رژیمی که آنها را «رژیم غذایی میکروبی گوگرد» نامیدند، آزمایش کردند که شامل مقدار زیادی نوشابه، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده بود.
محققان گفتند که شرکت کنندگان در این رژیم همچنین میوه، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات کمتری مصرف کردند. در این تحقیق، محققان 43 باکتری متابولیسم گوگرد را شناسایی کردند و دادهها نشان داد که وجود این باکتریهای متابولیز کننده گوگرد با افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در این شرکتکنندگان مرتبط است.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، سالانه بیش از 140000 نفر در آمریکا به سرطان کولورکتال مبتلا میشوند.