ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله مرتضوی:

دعا کردن موجب ایمن شدن از اضطراب روز قیامت می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه: مدرس عالی حوزه علمیه مشهد دعا کردن را موجب ایمن شدن از اضطراب روز قیامت برشمرد و عنوان کرد: اگر در هنگام دعا شرایط استجابت آن رعایت شود حتما مستجاب می‌شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله سید حسن مرتضوی از اساتید خارج فقه حوزه علمیه مشهد یک‌شنبه، 17 آذرماه، در پایان درس خارج خود، روایاتی را پیرامون اضطراب و وحشت در روز قیامت بیان کرده و گفت: از مرحوم مجلسی نقل شده است که وقتی حضرت عیسی (ع) از حضرت جبرییل پرسیدند: متی قیام الساعه؟ حضرت جبرییل با شنیدن این جمله و با یادآوری اوضاع و احوالات روز قیامت، بیهوش شد و بعد از به هوش آمدن به حضرت گفت که هرچه من می‌دانم شما هم می‌دانید.



استاد خارج فقه حوزه علمیه خراسان در ادامه با قرائت آیه 188 سوره مبارکه اعراف گفت: به فرمایش صریح قرآن زمان روز قیامت برای هیچ کسی روشن نیست و تنها خدای متعال از آن مطلع است.



آیت‌الله مرتضوی عنوان کرد: دعا کردن موجب ایمن شدن از اضطراب روز قیامت می‌شود و اگر در هنگام دعا شرایط استجابت آن رعایت شود حتما مستجاب می‌شود و موجبات امنیت در قیامت را برای فرد داعی فراهم می‌کند.



این مدرس عالی حوزه با ذکر روایاتی از جلد هفتم کتاب شریف بحارالانوار ایمان به خدا را یکی دیگر از راه‌های از بین بردن اضطراب و وحشت از روز قیامت برشمرد.



آیت‌الله مرتضوی ضمن تاکید بر اینکه قرائت سوره‌هایی از قرآن با شرایط خاص خودش بر طبق روایات در روز قیامت انسان را از اضطراب دور خواهد کرد و موجب امنیت می‌شود گفت: به عنوان مثال قرائت سوره دخان که اگر انسان مقید باشد این سوره را در فرایض و نوافل قرائت کند، در روز قیامت  انسان را از اضطراب ایمن می‌کند.



این مدرس عالی حوزه در ادامه بیان کرد: در اصول کافی آمده است حضرت رضا (ع) می‌فرمایند :«من أتی قبر أخیه المؤمن ثم وضع یده علی القبر وقرأ إنا أنزلناه فی لیلة القدر سبع مرات أمن یوم الفزع الاکبر؛ اگر کسی بر سر قبر برادر ایمانی خود و هفت بار سوره مبارک قدر را بخواند با اینکار امن روز قیامت را برای خودش فراهم کرده است .



آیت‌الله مرتضوی افزود: انسان نباید خودش را در همه زمینه‌ها بالاتر از دیگران حساب کند و بر اساس روایات اگر اینچنین باشد در روز قیامت از اضطراب ایمن خواهد بود.



وی دفن در حرم‌های شریف را از دیگر عوامل از کاهش اضطراب در روز قیامت دانست و گفت: در روایت آمده است که «منْ مات فی طریق مکه ذاهبا اوْ جاییا امن من الْفزع الْاکْبر؛ اگر کسی در لباس احرام از دنیا برود؛ از وحشت روز قیامت ایمن خواهد بود.



این استاد درس خارج حوزه در خاتمه گفت: یکی از مهمترین راه‌های از بین بردن اضطراب و وحشت در روز قیامت ترک شهوت از خوف خداست و این شهوت شامل شهوت ریاست، شهوت شهرت، شهوت مال و شهوات دیگر است که اگر انسان از خوف خدا و برای خدا از آنها چشم بپوشاند و از این شهوات دوری کند بی‌شک از وحشت و آتش جهنم رها می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان