کشت برنج پایدارتر: استارتاپی که انتشار متان را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد

روش‌های سنتی کشت برنج باعث تولید مقادیر زیادی متان (یکی از قدرتمندترین گازهای گلخانه‌ای) می‌شود. در ادامه به بررسی استارتاپ Rize می‌پردازیم که با هدف کاهش انتشار متان و بهبود کسب‌وکار کشاورزان، به کشاورزان برنج در جنوب شرقی آسیا کمک می‌کند.

برنج یکی از مهم‌ترین محصولات غذایی جهان است که تقریباً نیمی از جمعیت کره زمین را تغذیه می‌کند. با این حال، روش‌های سنتی کشت برنج باعث تولید مقادیر زیادی متان (یکی از قدرتمندترین گازهای گلخانه‌ای) می‌شود. در ادامه به بررسی استارتاپ Rize می‌پردازیم که با هدف کاهش انتشار متان و بهبود کسب‌وکار کشاورزان، به کشاورزان برنج در جنوب شرقی آسیا کمک می‌کند.

کاهش انتشار متان در کشت برنج

به گزارش یورونیوز، بر اساس گزارش اتحادیه جهانی آب‌وهوا و سلامت، 42 درصد انتشار جهانی متان در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد که هشت درصد آن از کشت برنج ناشی می‌شود. علت این انتشار بالا، غرقابی کردن شالیزارهاست که شرایط بی‌هوازی ایجاد می‌کند و در آن میکروارگانیسم‌های متان یک گاز گلخانه‌ای قدرتمند، با ظرفیت گرمایش 80 برابر دی‌اکسید کربن برای 20 سال اول پس از انتشار آن، تولید می‌کنند. متان در کوتاه‌مدت ظرفیت گرمایش بسیار بالایی دارد، بنابراین کاهش آن می‌تواند تاثیر سریعی بر کاهش گرمایش جهانی بگذارد.

چرا برنج این همه متان تولید می‌کند؟

به گفته گابریل وگ گینور، که یکی از نویسندگان مقاله اتحاد جهانی آب و هوا و سلامت در مورد مدیریت متان است،  برنج لزوماً محصولی با انتشار بالا نیست بلکه همه اینها مربوط به تکنیک غرقابی است که طی قرن‌ها در شالیزارهای برنج متبلور شده است و برای جلوگیری از آفات و جلوگیری از رشد علف‌های هرز از تخریب مواد مغذی خاک استفاده می‌شود.

گابریل وگ گینور می‌گوید: «زمانی که مواد آلی در محیط‌های کم‌اکسیژن تجزیه می‌شوند، این یک فرایند طبیعی است؛ با موجودات آنتی‌ژنی؛ این محیطی است که آنها در آن رشد می‌کنند و در آن شرایط متان تولید می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود بیش از 3.5 میلیارد نفر 20 درصد کالری روزانه خود را از برنج دریافت می‌کنند و تقاضا رو به گسترش است.»

در بنگلادش تقریباً نیمی از اشتغال روستایی را تولید برنج تشکیل می‌دهد. برنج دوسوم کل کالری مصرفی مردم در کشور را تامین می‌کند.

گابریل وگ گینور می‌گوید: «اگر به کیلوکالری در واحد انتشار تولیدشده برای آن غذا نگاه کنید ، بسیار کارآمد است. این یکی از کارآمدترین غذاها از نظر انتشار گازهای گلخانه‌ای است.»

فعالیت‌های استارتاپ Rize در جنوب شرقی آسیا

 استارتاپ Rize به کشاورزان اندونزی و ویتنام امکان می‌دهد روش‌های کشاورزی جدیدی مانند مرطوب و خشک کردن متناوب (AWD) را به کار گیرند. در این روش، شالیزارها قبل از ورود آب تازه به مزرعه، به صورت متناوب خشک می‌شوند. مطالعات نشان داده‌اند این روش می‌تواند انتشار متان را تا 50 درصد کاهش دهد. علاوه بر کاهش انتشار متان، این روش باعث افزایش رشد ریشه‌ها و در نتیجه افزایش محصول می‌شود. همچنین، کاهش نیاز به پمپاژ مداوم آب، صرفه‌جویی در انرژی و هزینه‌های آب دارد.

حمایت مالی از کشاورزان

Rize با تامین نهاده‌های کشاورزی به صورت عمده و بدون بهره، به کشاورزان کمک می‌کند هزینه‌های اولیه خود را کاهش دهند. همچنین، زراعت‌شناسان متخصص به کشاورزان در مراحل مختلف تولید کمک می‌کنند تا این تکنیک‌ها را به‌درستی اجرا کنند. این استارت‌آپ با ایجاد ارتباطات پایدار با جوامع کشاورزی و تشکیل جلسات آموزشی، کشاورزان را به پذیرش و استفاده طولانی‌مدت از روش‌های جدید ترغیب می‌کند.

اهمیت جمع‌آوری داده‌ها

جمع‌آوری داده‌های دقیق از شرایط رشد و مصرف آب می‌تواند به بهبود برداشت‌ها و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کند. این داده‌ها می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های بیشتری جذب و خرده‌فروشان را به عنوان بازاری کم‌ریسک معرفی کنند. به این ترتیب، کشاورزان می‌توانند از حمایت مالی بیشتری برخوردار شوند و به روش‌های پایدارتر کشاورزی بپردازند.

استارتاپ Rize با ارائه روش‌های کشاورزی پایدار و کاهش انتشار متان، به کشاورزان برنج در جنوب شرقی آسیا امکان می‌دهد هم به محیط زیست کمک کنند و هم کسب‌وکار خود را بهبود بخشند. این روش‌ها، علاوه بر کاهش آثار منفی بر محیط زیست، به افزایش سودآوری و کاهش هزینه‌های کشاورزان نیز منجر می‌شوند. بهبود آگاهی و استفاده از این تکنیک‌ها می‌تواند نقش مهمی در کاهش گازهای گلخانه‌ای و حفظ محیط زیست ایفا کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر