ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله‌العظمی سبحانی خواستار شد:

تلاش بیشتر برای تحقق سفارش رهبری در تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله‌العظمی سبحانی با اشاره به سفارش رهبر معظم انقلاب برای تربیت ده میلیون حافظ قرآن، تاکید کرد: همه باید برای تحقق این هدف مهم تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎‌الله‌العظمی سبحانی دیروز 31 تیر در درس تفسیر سوره زمر، گفت: خداوند در آیه، وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللَّهُ قُلْ أَفَرَأَیْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ، به آثار مهم توکل به خدا اشاره می‎کند.
وی افزود: مشرکان زمان جاهلیت به خدای خالق یگانه معتقد بودند ولی به ربوبیت خدا مشرک بودند و بر این باور بودند که کردگار جهان یک نفر نیست بلکه بت‎های چندگانه آنان است.
این مرجع تقلید بیان کرد: خداوند در این جا یک سوال از آنها می‎پرسد که اگر خدای بزرگ بخواهد به کسی آسیبی برساند یا رحمتی به او بفرستد، آیا بت‎ها می‎توانند جلوی آنها را بگیرند؟ جواب کاملا منفی است و در اینجا هیچ پاسخی وجود ندارد.
وی گفت: در اینجا است که ما به ربوبیت خداوند در معنی قرآنی و کردگاری او پی می‏‌بریم زیرا کردگاری خدا باعث شد که همه مقدرات انسان رقم بخورد.
آیت‌الله سبحانی خاطرنشان کرد: همیشه عقل انسان کارساز نیست و بسیاری اوقات این محیط است که عقل را تحت تاثیر قرار می‌‏دهد؛ مثلا وقتی که کسی این منطق قرآنی را می‎شوند باید آن را بپذیرد زیرا عقلانی است ولی محیط به آنها اجازه چنین انتخابی نمی‎داد.
وی گفت: امروزه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از نظر فن و تکنولوژی می‏‌بینیم که برخی مردم هنوز در همین نگاه بت‎پرستانه غرق شده‎‌اند و در این زمینه عقلشان رشد نکرده و هنوز هم بت را خدای خود می‌دانند.
این مفسر قرآن یادآور شد: خداوند در تعبیر «یتوکل المتوکلین» یک معنی عمیق را مدنظر دارد زیرا انسان متوکل است نه موکل و خداوند هم متوکل علیه است؛ پس انسان از خود اختیار دارد و بی‎اختیار نیست.
وی اظهار کرد: خداوند در قرآن خود را رازق معرفی کرد ولی از فردای آن روز چند نفر رفتند و در خانه نشستند و منتظر بودند که خداوند، روزی آنها را بدهد که به شدت با واکنش پیامبر اکرم روبرو شدند زیرا رزق هم اسباب می‎خواهد و باید این اسباب فراهم شود.
این استاد برجسته حوزه تصریح کرد: همه این امور تحت قدرت الهی است و هر لحظه که اراده کند این دنیا نیست و نابود و عدم خواهد شد پس همیشه باید خود را به خدا متصل کنیم نه هیچ چیز دیگری.
وی گفت: خداوند در آیه «مَنْ یَأْتِیهِ عَذَابٌ یُخْزِیهِ وَیَحِلُّ عَلَیْهِ عَذَابٌ مُقِیمٌ»؛ همچنین آیه «إِنَّا أَنْزَلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَابَ لِلنَّاسِ بِالْحَقِّ فَمَنِ اهْتَدَى فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ ضَلَّ فَإِنَّمَا یَضِلُّ عَلَیْهَا وَمَا أَنْتَ عَلَیْهِمْ بِوَکِیلٍ» بیان می‎کند که در احکام الهی فشار وارد می‏‎شود که آنها جاری شود ولی در اعقتادات این فشار وجود ندارد و فقط کسانی که راه خطا را با وجود دعوت پیامبران می‎‏روند در عذاب مقیم گرفتار می‎شوند.
آیت الله سبحانی اظهار کرد: خداوند از دو عذاب سخن به میان آورده است که با توجه به مکی بودن این سوره، این دو عذاب، از پیشگویی‎های قرآن است که در اینجا عذاب اول، عذاب جنگ و شکست جنگ بدر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهتمام نظام اسلامی به ترویج قرآن گفت: خوشبختانه امروز قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران از مهجوریت به در آمده است و همه جا ندای قرآن شنیده می‎شود.

وی تاکید کرد: خوشبختانه به امر مقام معظم رهبری این کشور به سمت تربیت 10میلیون حافظ قرآن حرکت می‏‎کند که باید به این روند کمک شود ولی در زمان شاه قرآن در موارد بسیار خاص از جمله ختم مردگان قرائت می‏‌شد و نظام مروج قرآن نبود.

لزوم حضور باشکوه در راهپیمای روز قدس

این مرجع تقلید همچنین پس از جلسه تفسیر در گفت‌وگو با خبرنگاران خواستار حضور باشکوه مردم در راهپیمایی روز قدس شد و گفت: همه باید در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان که امام خمینی(ره) معین کرده‌اند، جمع شوند و علیه اسرائیل بخروشند و شعار دهند.

وی تاکید کرد: یکی از راه‌های بیرون کردن اشغالگران قدس و آزادی آن محکوم کردن جنایات اسرائیل با وحدت بین مسلمین و حضور در راهپیمایی روز قدس است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان