رزا منتظمی، معلم آشپزی و نویسنده کتابِ مشهور «هنر آشپزی» بود. خودش حتی از کتابش هم مشهورتر بود. کسی نمیگفت کتاب «هنر آشپزی»، همه میگفتند کتاب رزا منتظمی. گاهی کلمه کتاب را هم حذف میکردند.
به گزارش هممیهن، خودِ رزا منتظمی بهعنوان زنی که بیش از چهار دهه گذشته را در آشپزخانه ایرانیان حضور داشته، کافی بود. او «هنر آشپزی» را نخستینبار در سال 1343 با 600 دستور غذایی منتشر کرد و خودش ناشر کتاب بود.
تقاضا برای این کتاب همواره چنان زیاد بوده است که حتی در دوران جنگ و با وجود کمبود کاغذ و مشکلات چاپ، تنها کتابی بود که بهعنوان یکی از اقلام ضروری و با دفترچه بسیج اقتصادی فروخته میشد.
چاپهای اخیر «هنر آشپزی»، در دو جلد منتشر شده و بیش از 1700 غذای ایرانی و فرنگی را شامل میشود. فاطمه بحرینی، مشهور به رزا منتظمی که در روز سیزدهم مردادماه 1310 در شهسوار به دنیا آمد، اول آبانماه 1388 چشم از جهان بست و در آرامگاه خانوادگی بحرینی (بصیرالسلطنه) به خاک سپرده شد.