محققان بریتانیایی دریافتند نوشیدن کاکائو سرشار از فلاوانول های سالم همراه با یک وعده غذایی چرب میتواند برخی از تأثیر چربیها بر بدن، به ویژه رگهای خونی را خنثی کند.
به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، «روزالیند باینهام»، محقق ارشد از دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا، گفت: «فلاوانولها نوعی ترکیب هستند که در میوهها، سبزیجات، چای و آجیلها از جمله توتها و کاکائو فرآوری نشده وجود دارد و به ویژه برای تنظیم فشار خون و محافظت از سلامت قلب و عروق مفید هستند.»
برای این مطالعه، محققان از بزرگسالان جوان و سالم خواستند دو کروسانت کره، یک و نیم برش پنیر چدار و نصف پیمانه شیر کامل برای صبحانه بخورند. شرکت کنندگان همچنین به طور تصادفی به نوشیدن کاکائو با فلاوانول بالا یا کم تقسیم شدند.
سپس تیم تحقیقاتی شرکت کنندگان را تحت یک تست ریاضی استرس زا قرار دادند و عملکرد عروق خونی و فعالیت قلب آنها را زیر نظر گرفتند.
افرادی که غذاهای چرب همراه با نوشیدنی کم فلاوانول مصرف میکردند، هنگامی که تحت استرس قرار گرفتند، عملکرد رگهای خونی شأن کاهش یافت و این کاهش عملکرد تا 90 دقیقه پس از آزمایش ادامه داشت.
اما به گفته محققان، نوشیدنی با فلاوانول بالا از کاهش مشابه جلوگیری کرد. عملکرد رگهای خونی در گروهی که کاکائو حاوی فلاوانول مصرف میکردند در مقایسه با گروه کم فلاوانول در دقیقه 30 و 90 بعد از آزمون ریاضی استرس زا به طور قابل توجهی بالاتر بود.
باینهام میگوید: «این تحقیق نشان میدهد که نوشیدن یا خوردن مواد غذایی سرشار از فلاوانول میتواند بهعنوان یک راهکار برای کاهش تأثیر انتخابهای غذایی ضعیفتر بر سیستم عروقی مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه میتواند به ما کمک کند تا تصمیمات آگاهانهتری در مورد آنچه میخوریم و مینوشیم در دورههای استرس زا بگیریم.»
محققان توصیه میکنند که مردم به دنبال پودر کاکائو با حداقل میزان فرآوری شده باشند یا چای سبز یا سیاه بنوشند.
به گفته محققان، دستورالعملها توصیه میکنند که افراد بین 400 تا 600 میلی گرم فلاوانول در روز مصرف کنند. این مقدار را میتوان با نوشیدن دو فنجان چای سیاه یا سبز یا با ترکیب انواع توتها، سیب و کاکائو با کیفیت بالا به دست آورد.