به میوهای با نام علمی Cydonia oblonga بوده، زرد رنگ با اندازهی متوسط و معطر است. این میوه در فصل پاییز و زمستان موجود و از آن در تهیه برخی غذاها مانند انواع خورش، دمنوش به و مربا به استفاده میکنند و اغلب به صورت خام مصرف نمیشود.
به گزارش ایمنا، به دارای کربوهیدرات و پروتئین، پکتین و فیبر خوراکی و ویتامینهای A، B، C و مواد معدنی کلسیم، مس، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. این میوه به علت داشتن ویتامین C و ترکیبات دارای فنول از آنتیاکسیدانهای طبیعی بهشمار میآید.
طرز تهیه دمنوش به
- چند عدد به متوسط را انتخاب کنید (بیشتر هم باشد مشکلی نیست)، سعی کنید به انتخاب شده دارای پوست کاملاً زرد باشد تا برای تهیه دمنوش به نیازی به گرفتن پوست آنها نداشته باشید.
- بههای انتخابی را تمیز شستشو دهید تا پرزهای آن تمیز شود و سپس با یک رنده خلالی شروع به رنده کردن آنها کنید، به گونهای که اندازههای خلالی نازکی برای شما ایجاد شود.
- در این مرحله به سراغ خشک کردن بههای رنده شده میرویم که باید در یک دمای ملایم و مداوم این اتفاق بیافتد که بهترین وسیله برای انجام این کار ریختن خلال ها درون یک ظرف و قرار دادن بر روی بخاری با حرارت کم یا شوفاژها است.
- بعد از اینکه خلال ها کاملاً خشک شد شما نیاز دارید تا آنها را بو دهید، برای این کار نیز شما نیاز دارید که یک حرارت زیاد را برای چند دقیقه به خلالهای به وارد کنید، یک ظرف بر روی گاز قرار دهید و اجازه دهید که کاملاً داغ شود و سپس خلال ها را درون آن ریخته و به طور مرتب کاملاً هم بزنید تا زمانی که رنگ آنها متمایل به قهوهای پر رنگ شود.
- به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری از این خلالها درون قوری ریخته و سپس به ازای هر فرد یک لیوان آب جوش اضافه کرده و بر روی حرارت بسیار کم اجازه دهید که دمنوش شما به مدت 15 دقیقه دم بکشد، بهتر است یک پارچه نیز بر روی قوری در زمان دم کشیدن بیاندازید.
- باقی مانده خلالهای خود را درون یک ظرف پلاستیکی یا شیشهای درب دار ریخته و برای دفعات بعدی نگهداری کنید.
طبع به
به میوهای با طبع گرم رو به معتدل و برای همه افراد با مزاجهای مختلف قابل مصرف است و فواید چشمگیری دارد، این میوه زرد رنگ با بافتی خشک و کرکی، طعمی ترش و گس در دسته سیب و گلابی قرار میگیرد و ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و بعضی کشورهای جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا، از تولیدکنندگان عمده این میوه هستند.
طریقه مصرف میوه به
از آنجا که میوه به سرشار از پکتین است، اغلب به صورت مربا، مارمالاد یا کمپوت مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان به را به صورت خورشت طبخ کرد که بافتش را نرمتر و خوشطعمتر میکند. راه دیگر استفاده از به، برشته کردن آن در فر و تهیه دمنوش و چایی از آن است. یا میتوان مانند سیب و گلابی در پای، تارت و مافین از آن استفاده کرد. میوه به را به صورت خام نیز میتوان مصرف کرد.
خواص به
این میوه یک منبع غنی از ویتامین c است که تقریباً 25 درصد از میزان روزانه توصیهشده از این ویتامین را تأمین میکند. ویتامین c، به افزایش ایمنی بدن میکند و بسیاری از بیماریهای التهابی را نیز درمان میکند. همچنین دارای خواص ضد آلرژی نیز هست.
به یک میوه کمکالری است، اما سرشار از فیبر غذایی هست. 100 گرم از این میوه تازه خام، حاوی حدود 57 کالری است. همچنین دارای چربی اشباعشده، سدیم و کلسترول کم است که این ویژگیها باعث میشود یک گزینهای مناسب برای کاهش وزن و سلامت کلی باشد.
به درمان مؤثر برای بیماریها و ناراحتیهای صبحگاهی است. به زمانی که با عسل مخلوط شود، میتواند به درمان کولیت، اسهال، یبوست و عفونتهای روده کمک کند.
- خواص آنتیاکسیدانی میوه به
این میوه به دلیل وجود ترکیبات پلی فنولیک، خواص آنتیاکسیدانی شگفتانگیزی دارد. این آنتیاکسیدانها با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و روند پیری را کاهش میدهند و همچنین از بروز بیماریهای قلبی- عروقی و سکته مغزی هم جلوگیری میکنند.
به پختهشده یا جوشیده، تهوع و استفراغ را از بین میبرد و بهعنوان یک دیورتیک خوب، به حذف سموم و مایعاتی که بدن میسازد، کمک میکنند.
میوه به غنی از خواص ضدویروسی است. فنول های موجود در این میوه با فعالیتهای ضدویروسی قوی و خواص آنتیاکسیدانی که دارند، دمنوش هل برای سرماخوردگی و سایر بیماریهای ویروسی از بدن محافظت میکنند.
این میوه به دلیل وجود پتاسیم فشارخون بالا را متعادل و باعث کاهش آن میشود.
مصرف منظم این میوه، کمک میکند تا ال دی ال یا کلسترول بد در خون کاهش یابد و قلب را سالم نگه میدارد.
خواص آنتیاکسیدانی به به بدن کمک میکند تا در مقابل رادیکالهای آزاد و سلولهای سرطانی مقاومت کنند. همچنین حاوی تانین هست که این تانین ها، از غشاهای مخاطی در برابر سرطان محافظت میکنند و مواد شیمیایی و سمومی که باعث سرطان در روده بزرگ میشوند را از بین میبرد.
آنتیاکسیدانهای مختلف در به به کاهش استرس و حفظ ذهنی آرام کمک میکنند.
استفاده از میوه به و دمنوش به برای خانمها در حین دوران بارداری و حاملگی خواص و فواید زیادی به همراه دارد. میوه به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 است و بر روی تهوع و استفراغ بارداری مؤثر و کمک کننده است از همین رو در بارداری به خصوص بین هفته ششم تا چهاردهم بارداری، مصرف میوه به، به خانمهای باردار توصیه میشود.
میوه به تأثیر مفیدی بر روی میزان IQ نوزاد متولد شده دارد و میتواند موجب افزایش هوش کودکان شود. برخی از مطالعات از جمله خواص به، به تأثیر به در زیبایی کودکان نیز یاد کردهاند.
- مؤثر در شادابی و سلامتی پوست
یکی دیگر از خواص به تأثیر به در سلامت و شادابی پوست است. به حاوی آنتیاکسیدانهایی است که موجب حذف بسیاری از عوامل مضر برای سلامت پوست میشود و از این طریق موجب بهبود چین و چروک پوست، حذف لکههای پوستی میشود. میوه به همچنین در محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش نیز مؤثر و کمک کننده خواهد بود.
کمک به سلامت و زیبایی مو از دیگر خواص به است. میوه به برای خون سازی بسیار مفید است و تقویت خونسازی و تنظیم گردش خون موجب تقویت فولیکولهای مو شده و به رشد بهتر مو و زیبایی موها کمک میکند.