ترشی خرفه یکی از ترشی های خانگی خوشمزه بوده که شما در این بخش با دستور تهیه آن آشنا می شوید. طرز تهیه ترشی خرفه با یک دستور ساده را در این قسمت مطالعه می کنید.
ترشی خرفه خانگی:
خرفه یکی از ترشی های خوشمزه و مرغوب بوده که دستور تهیه ساده ای دارد. شما در این قسمت می توانید نحوه تهیه این ترشی ساده را مطالعه نمایید.
این ترشی خواص سرشاری داشته و می توانید در سبد غذایی و در سفره خود آن را قرار دهید. طرز تهیه ترشی کرفس و ترشی باقالی با دستورهای دیگر را در این قسمت مطالعه می کنید.
مواد اولیه:
- خرفه: 4 کیلوگرم
- خیار: نیم کیلو
- بادمجان: نیم کیلو
- نمک، فلفل: به میزان لازم
- سیر: 4 بوته
- سرکه: 2 لیتر
- نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
- رازیانه: 1 قاشق غذاخوری
- سیاه دانه: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی خرفه مخلوط:
ابتدا باید خرفه ها را پاک کنید. درون آبکش ریخته و بعد از اینکه به خوبی شستشو دادید زمان داده تا آبکشی شده و آب آن خارج شود. خرفه ها را با استفاده از چاقوی تیز خرد کرده و ساطوری کنید. خرفه ها نباید بیش از حد ساطوری شود، زیرا له شده و لیز خواهد شد.
ترشی خرفه یک ترشی مخلوط بوده و با ترکیبی از سبزیجات تهیه می شود. در ادامه باید بادمجان ها را به صورت ساطوری شده خرد کرده و به مواد خرفه خود اضافه کنید.
ابتدا خیارشور و بادمجان ها را به همراه مقداری سرکه و نمک روی حرارت گذاشته و بعد از نرم شدن آنها را به صورت نگینی ساطوری نمایید. شما می توانید این کار را پیش از پختن مواد انجام دهید.
میزان نمک در این ترشی را تست کرده و در صورت کم بودن به آن مقدار بیشتری نمک بزنید. مقداری فلفل تند را نگینی و ساطوری کرده و به آن مقداری رازیانه اضافه کنید.
کمی سیاه دانه و نعنا خشک به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر رفته و مزه دار شود. در ادامه این مرحله از طرز تهیه ترشی خرفه باید سیر را له کرده و ساطوری کنید.
مواد ترکیب شده را درون قابلمه ای ریخته و به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید. شما می توانید مقداری غوره نیز به مواد اضافه کرده همچنین می توانید از سرکه برای مزه دار شدن استفاده کنید.
اگر دستگاه غذاساز دارید، می توانید برای خرد کردن و ترکیب مواد از دستگاه غذاساز استفاده کنید که مواد را به صورت یک دست و ریز خرد می کند. اگر میزان تندی و تیزی این ترشی را دوست ندارید، می توانید مقداری نبات به ترشی ها اضافه کرده و خوب ترکیب کرده تا طعم ملسی بگیرد.
در ادامه باید ترشی های آماده شده را درون شیشه های مخصوص سرو کرده و درب آن را به خوبی ببندید. بعد از 3 الی 4 روز این ترشی آماده بوده و می توانید در کنار غذاهای خود این ترشی را سرو کنید.